• شماره خبر : 38800۴ ۹۸
  • تاریخ انتشار : دوشنبه, ۱۳ اسفند
  • این صفحه را چاپ کن
  • آینده منابع غذایی با از بین رفتن تنوع گونه ها در معرض خطر جدی

    براساس گزارش فائو، آینده منابع غذایی با از بین رفتن تعداد زیادی از گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطری جدی قرار دارد.

    منابع غذایی

    فائو هشدار داد؛

    آینده منابع غذایی با از بین رفتن تنوع گونه ها در معرض خطر جدی

    براساس گزارش فائو، آینده منابع غذایی با از بین رفتن تعداد زیادی از گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطری جدی قرار دارد.

    به گزارش بخش بین الملل پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از Thepoultrysite، فائو، سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل، اعلام کرد، مردم به گونه های محدودی برای تامین غذا دسترسی دارند. سیستم های تولید نیز در معرض خطرهایی مانند آفات و بیماری ها، خشکسالی و سایر تغییرات آب و هوایی هستند.

    براساس نخستین گزارش فائو درباره ارزیابی تنوع زیستی در سیستم های غذایی، با وجود اینکه می توان از حدود ۶ هزار گونه گیاهی برای تامین غذا استفاده کرد، اما تنها کمتر از ۲۰۰ گونه به طور گسترده مصرف می شوند. همچنین تنها ۹ گونه گیاهی بیشترین محصولات تولیدی در جهان را تشکیل می دهند.

    خوزه گراسیانو داسیلوا، رییس فائو، در بیانیه ای اعلام کرد: «از دست رفتن تنوع زیستی به طور جدی توانایی ما را برای تامین غذا و تغذیه جمعیت رو به رشد جهان، تضعیف می کند.»

    او ادامه داد: «ما باید از تنوع زیستی به روشی پایدار استفاده کنیم تا بتوانیم به چالش های پیشروی در زمینه تغییرات آب و هوایی واکنش بهتری نشان دهیم. همچنین مواد غذایی را به گونه ای تولید کنیم که به محیط زیست آسیب نرساند.»

    فائو پس از تجزیه و تحلیل داده های ۹۱ کشور اعلام کرد، شواهد قابل قبولی وجود دارد که تنوع زیستی در جهان با توجه به آلودگی، مدیریت ناکارآمد آب و زمین های مورد استفاده، سیاست های ضعیف و تغییرات آب و هوایی در معرض خطری جدی قرار دارد.

    بیش از ۵۵۰ کارشناس در گزارش های تایید شده توسط ۱۲۹ دولت در ماه مارس گذشته اعلام کردند، تغییرات آب و هوایی به بزرگترین تهدید تنوع زیستی تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد شد.

    این گزارش می افزاید؛ از حشرات گرفته تا چمن های دریایی، خرچنگ ها و گیاهان قارچی، تقریبا یک چهارم از ۴ هزار گونه وحشی غذایی کاهش یافته است. براساس این گزارش، آمریکای لاتین، آسیا و آفریقا مناطقی هستند که به شدت آسیب دیده اند.

    تولید جهانی غذا باید متنوع تر و گونه هایی را شامل شود که به طور گسترده مصرف نمی شوند، اما می توانند از تغییرات آب و هوایی و آسیب های محیط زیستی جلوگیری کنند.

    گراسیانو داسیلوا گفت: «محدود کردن استفاده از گونه های زیستی برای تامین منابع غذای و از دست رفتن تنوع زیستی این گونه ها، امنیت غذایی و در معرض خطر قرار می دهد.»

    همچنین استفاده از گونه های زیستی متنوع می تواند با سوء تغذیه در جهان مقابله کند.

    سازمان ملل متحد اعلام کرده است، کشورها باید تا سال ۲۰۳۰، بهره وری و درآمد تولیدکنندگان کوچک مواد غذایی را دو برابر کند تا از گرسنگی پیشگیری کنند.

    گفتنی است؛ در حال حاضر از هر ۹ نفر یک نفر در جهان غذای کافی ندارد و انتظار می رود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹٫۸ میلیارد نفر برسد.