• شماره خبر : 35610۲۸ ۹۷
  • تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۲۱ شهریور
  • این صفحه را چاپ کن
  • احتمال شیوع آنفلوانزا در مزارع باز کمتر است/خوراک، تنها مانع پرورش طیور ارگانیک در ایران

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه تراکم پایین مزارع Free range باعث کاهش اپیدمی هایی مانند آنفلوانزا می شود، گفت: بیشترین راه انتقال آنفلوانزای طیور از طریق هواست و در تراکم بالا، احتمال شیوع آن افزایش می یابد.

    پرورش طیور ارگانیک

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی:

    احتمال شیوع آنفلوانزا در مزارع باز کمتر است/خوراک، تنها مانع پرورش طیور ارگانیک در ایران

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه تراکم پایین مزارع Free range باعث کاهش اپیدمی هایی مانند آنفلوانزا می شود، گفت: بیشترین راه انتقال آنفلوانزای طیور از طریق هواست و در تراکم بالا، احتمال شیوع آن افزایش می یابد.

    علیرضا احسانی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)، درباره مزرعه پرورش مرغ Free range دانشگاه تربیت مدرس گفت: از سال ۹۲ کار روی طرح اصلاح نژاد مرغ های بومی و لاین آرین برای پرورش در فضای باز و روستایی را آغاز کردیم.

    وی با بیان اینکه تمام مزارع ارگانیک، Free range (مزرعه باز) هستند اما تمام مزارع Free range، ارگانیک نیستند، افزود: لازمه گسترش مزارع پرورش طیور ارگانیک در کشور، توسعه مزارع  باز است.

     

    استفاده از نژادهای بومی در طرح پرورش طیور Free range

    این استادیار علوم دامی نژادهای پرورش یافته در این طرح را از ذخایر ژنتیکی بومی کشور اعلام و اظهار کرد: این نژادهای بومی که شامل نژاد آرین در بابلکنار هم می شود، از سرتاسر کشور انتخاب شده اند.

    وی افزود: در پروسه انتخاب، سهم برخی از این نژادها مانند توده بومی ارومیه، فارس، اصفهان، یزد، مشهد، ساری و مازندران در این طرح بیشتر است.

    احسانی با بیان اینکه این طرح، یک پایلوت عملیاتی و تجاری برای ترویج هدفمند و مدیریت شده پرورش مرغ در فضای باز و روستایی است، گفت: ظرفیت اسمی این مزرعه دو هزار قطعه مرغ است، اما با  هزار قطعه مرغ هم صرفه اقتصادی دارد.

     

    خوراک، تنها مانع پرورش طیور ارگانیک در کشور

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی درباره تنها عامل ارگانیک محسوب نشدن مزرعه Free range دانشگاه تربیت مدرس گفت: تنها عاملی که این مزرعه را در فهرست مزارع ارگانیک قرار نمی دهد، خوراک است.

    او با اشاره به اینکه خوراک طیور وارداتی است، تصریح کرد: در کشور ذرت و سویا به اندازه کافی تولید نمی شود و اگر هم تولید شود، ارگانیک نیست.

    وی ادامه داد: برای تولید ذرت و سویای ارگانیک باید تقاضا ایجاد شود تا کشاورز این محصول را کشت کند.

     

    مرغ Free range از سال گذشته در اختیار پرورش دهندگان سنتی قرار گرفت

    احسانی با اشاره به اینکه پرورش مرغ های بومی این طرح با سایر مرغ های بومی مدیریت نشده در کشور تفاوت دارد، افزود: مرغ های این مزرعه بعد از واکسیناسیون در اختیار روستاییان قرار می گیرند.

    این پرورش دهنده مرغ Free range، از آغاز تحویل طیور به روستایی ها از سال گذشته خبر داد و گفت: با وجود شمار زیاد متقاضیان و پایین بودن ظرفیت مزرعه، سعی کردیم پاسخگوی نیاز مراجعه کنندگان باشیم.

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی گفت: علاوه بر فارم گوشتی، در حال اصلاح یک سویه تخم گذار هستیم که به موفقیت های خوبی در این زمینه دست پیدا کردیم.

    وی ادامه داد: متقاضیان می توانند با مراجعه به دانشگاه تربیت مدرس، هم مرغ و هم تخم مرغ Free range دریافت کنند.

     

    توسعه طرح مزارع باز، نیازمند همکاری سازمان های دولتی

    احسانی با بیان اینکه چند سرمایه گذار برای ترویج و تجاری کردن این طرح اعلام آمادگی کرده اند، گفت: امیدوارم طی دو، سه سال آینده بخش قابل توجهی از پرورش طیور در روستاها از طریق این طرح انجام شود.

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی گفت: توسعه این طرح بدون کمک سازمان های دولتی مانند سازمان دامپزشکی، معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و سرمایه گذارانی که در این زمینه فعال هستند، امکانپذیر نیست.

    وی ادامه داد: دانشگاه بخش تحقیقاتی این طرح را انجام داد، اما برای توسعه آن به همکاری بخش های مختلف نیاز داریم.

     

    مرغ Free range بدون آنتی بیوتیک است

    استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، مرغ موجود در بازار را با مرغ پرورش یافته در این طرح کاملا متفاوت دانست و تصریح کرد: دوره پرورش این طیور دو برابر طیور موجود در بازار و بدون آنتی بیوتیک هستند.

    وی ادامه داد: از این رو، قیمت تمام شده تولید طیور Free range بیشتر اما سالم تر است و امکان ابتلا به بیماری های عفونی کاهش می یابد.

    احسانی با اشاره به کیفیت بالای گوشت طیور Free range گفت: چربی های بطنی در این نوع طیور و جود ندارد و تمام قسمت های مرغ حتی پوست آن هم قابل استفاده است.