• شماره خبر : 34939۲۶ ۹۷
  • تاریخ انتشار : شنبه, ۱۳ مرداد
  • این صفحه را چاپ کن
  • کرمان :بستنی های غیر پاستوریزه خطر ابتلاء به بیماری بروسلوز را افزایش می دهند

    بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که علائم بالینی بروسلوز در دام بیشتر به صورت سقط در اولین ابستنی مشهود است

    بروسلوز یکی از مهمترین بیماریهای باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که علائم بالینی بروسلوز در دام بیشتر به صورت سقط در اولین ابستنی مشهود است ولی در انسان بیماری چهره های متفاوتی دارد و ممکن است باعث ایجاد انواع مختلف اختلالات در دستگاه ادراری تناسلی، اندامهای حرکتی، سیستم قلبی عروقی، سیستم عصبی دستگاه گوارش، سیستم تنفس، سیستم ایمنی بدن از جمله تعریق شدید در شب، خستگی، بی اشتهایی و کاهش وزن، سردرد . درد های عظلانی، درد عمومی بدن گردد که بعلت ماهیت مزمن بیماری که درمان ان در انسان دشوار، طولانی و هزینه های گزاف است.

    به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان دکتر حسین رشیدی بیان داشت: مهمترین راه انتقال این بیماری به انسان را مصرف شیر و سایر فراورده های لبنی غیر پاستوریزه مثل پنیر محلی، سرشیر و بستنی های غیر مطمئن اعلام کرد و بر مصرف محصولات لبنی پاستوریزه توسط شهروندان تاکید نمود.

    مدیر کل دامپزشکی استان کرمان تماس با ترشحات دام آلوده بویژه بعد از سقط جنین را یکی دیگر از راههای انتقال بیماری به انسان عنوان کرد و از دامداران تقاضا نمود هنگام رفت و آمد به دامداری و تماس با دام نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را رعایت نموده و در صورت مشاهده سقط جنین با رعایت مسائل بهداشتی برای بررسی، جنین سقط شده را تحویل شبکه دامپزشکی نمایند.

    وی برنامه کنترلی بروسلوز در حال اجرا توسط دامپزشکی استان کرمان را سیاست تست و کشتار دامهای الوده به صورت مراقبت فعال بروسلوز و واکسیناسیون بیان نمود و گفت: در این راستا اداره کل دامپزشکی استان کرمان سالانه بالغ بر ۳۰ هزار راس گاو مورد مراقبت فعال بروسلوز و بیش از ۷۲۰ هزار راس بره و بزغاله ۳ تا ۸ ماهه، ۲۸ هزار راس گوساله ماده ۴ تا ۱۲ ماهه و ۵۰ هزار راس گاو ماده اعم از ابستن و غیر ابستن را مورد واکسیناسیون بروسلوز قرار می دهد.

    دکتر رشیدی ضمن تاکید به شهروندان گفت: استفاده از فراورده های دامی پاستوریزه برای همگان الزامی است و درصورت در دسترس نبودن شیر پاستوریزه توصیه می شود شیر به مدت ۵ دقیقه در حرارت جوش قرار گیرد.

    این مقام مسئول در ادامه اذعان داشت: بستنی های تهیه شده از شیر غیر پاستوریزه خطر ابتلا به بیماری تب مالت را افزایش می دهد و توصیه میگردد شهروندان از بستنی های پاستوریزه استفاده نمایند.

    مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از دیگر مسائل بهداشتی برای کنترل بیماری را اجتناب از تماس مستقیم با بافت های الوده حیوان نظیر جنین سقط شده جفت و…..، شست شوی دستها و ضد عفونی لباس های مخصوص کار در دامداریها و کشتارگاهها، استفاده از ماسک تنفسی هنگام ورود به اصطبل، دور نگه داشتن دام از محل زندگی انسان، واکسیناسیون دام ها و ضد عفونی کردن اصطبل، ممانعت از ورود دام های تازه خریداری شده به داخل گله سالم قبل از اطمینان از سلامت انها عنوان کرد.