• شماره خبر : 46126۵ ۹۸
  • تاریخ انتشار : دوشنبه, ۲۳ دی
  • این صفحه را چاپ کن
  • بهره بردن از سیاست های درست در تحول سیستم های غذایی وکشاورزی  برای رویارویی با تغییرات آب و هوایی

    تغییر جهانی به سمت سیستم های کشاورزی و غذایی برای رویارویی با تغییرات آب و هوایی از یک سو می تواند کشاورزان را تهدید و معیشت آنها را مختل کند  و یا می تواند آنها را در ساختن سیستم های بهتر از آنچه امروزه دارند ، کمک کند؛ در حالی که این مساله بستگی به سیاست گذاری مناسب دارد.

    اخبار بین المللی؛

    بهره بردن از سیاست های درست در تحول سیستم های غذایی وکشاورزی  برای رویارویی با تغییرات آب و هوایی

     

    تغییر جهانی به سمت سیستم های کشاورزی و غذایی برای رویارویی با تغییرات آب و هوایی از یک سو می تواند کشاورزان را تهدید و معیشت آنها را مختل کند  و یا می تواند آنها را در ساختن سیستم های بهتر از آنچه امروزه دارند ، کمک کند؛ در حالی که این مساله بستگی به سیاست گذاری مناسب دارد.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی (اگنا) ؛ به نقل از  «دوکس»، سیاست گذاران و حامیان تلاش می کنند تا بفهمند مؤلفه های آن “انتقال عادلانه” چیست  چراکه از سایر بخش هایی که سیاست های بالا به پایین دیده اند ، انتقادات عظیمی را برانگیخته است. این در حالی است که کشاورزی و سیستم های غذایی در مرکز چالش جهانی تغییرات اقلیمی قرار دارند.

    از یک سو ، کل فعالیتهای مربوط به این بخش از تولید و مصرف ، ۲۰ تا ۳۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای جهانی را به خود اختصاص می دهد. از طرف دیگر ، سیستم های کشاورزی در برابر تأثیرات تغییرات آب و هوایی بسیار آسیب پذیر و با یک چالش دشوار مواجه هستند. در نتیجه ، سیستم های کشاورزی و مواد غذایی باید همزمان برای سازگاری  و وریارویی با جهانی گرم ، از انتشار کربن بالا دور شوند.

    طرفداران آب و هوایی  در حال فشار بر سیاست گذاران و صنعت هستند تا اطمینان حاصل کنند که این تغییرات به گونه ای انجام می شود که وضعیت معیشت کشاورزان  را بهبود بخشد ، به جای اینکه باعث مختل شدن شرایط شان شود.

    براساس گزارش جدید سازمان بین المللی اکشن اید ، برای اطمینان از تاب آوری تولید مواد غذایی در مواجهه با بحران آب و هوا ، و برای جلوگیری از بحران آب و هوا ، سیستم های غذایی باید از تکنیک های کشاورزی صنعتی به رویکردهای مدیریت پایدار اراضی مانند بوم شناسی کشاورزی و جنگل زراعی روی آورند.

    در گزارش آمده است، انتقال در  روشهای کشاورزی باید به گونه ای انجام شود که برای کشاورزان و کارگران مناسب ، نه بر علیه آنها باشد. به طوری که این امر با مشارکت کشاورزان در برنامه های انتقال و حمایت از آنها به جای تحمیل سیاست ها از بخش مدیریت صورت گیرد.

    در عین حال این گزارش همچنین حاکی از تلاشهای کشورهایی همچون  فرانسه درباره اعمال مالیات کربن بر قیمت سوخت برای انتقال صنعت به سمت سیاستهای سازگار با آب و هوا است . در حالی که این سیاست به جای جلب حمایت مردم ، اعتراضات عمومی را برانگیخت و باعث ایجاد جنبش جلیقه زردها شد.

    براساس این گزارش ، برای جلوگیری از چنین واکنش عمومی منفی ، یک تغییر عادلانه در کشاورزی باید از برنامه ریزی مشارکتی ناشی شود که کشاورزان و گروههایی تولید مواد غذایی  را که در حال حاضر به حاشیه رانده شده اند ، در برگیرد. همچنین ترزا آندرسون ، هماهنگ کننده سیاست اقلیم در اکشن اید، گفت: این امر همچنین می تواند که یارانه ها برای بخشهای آلودگی صنعتی به سمت حمایت از کشاورزان هزینه شود. به عنوان مثال ، زامبیا ۷۵ درصد از بودجه کشاورزی خود را برای یارانه های کود اختصاص می دهد.

    باید یاد آر شد که کود نیتروژن مصنوعی به عنوان تولید سوخت فسیلی ، تهدیدی برای باروری خاک در مواجهه با تغییرات آب و هوایی به شمار می رود.

    در این گزارش آمده است: مأموران ترویج معمولاً بسته های کود و دانه هیبریدی را به گونه آسان در اختیار کشاورزان قرار می دهند و در عین حال در مورد روش های مفید بوم شناسی کشاورزی مناسب براساس  شرایط و آب و هوایی محلی مشاوره می دهند.

    به گفته برخی از طرفداران ، تغییر یارانه ها از شرکت های کشاورزی صنعتی به  سمت خدمات پشتیبانی کشاورزان می تواند به تحول در سیستم های غذایی از پایین به بالا کمک کند و به کشاورزان امکان می دهند تا  به جای مقاومت در برابر آنها ، سیاست های خود را تغییر دهند.