• شماره خبر : 37585۴ ۹۷
  • تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۱۲ دی
  • این صفحه را چاپ کن
  • تهران: بیش از ۲۵۰۰ قطعه مرغ گوشتی بر اثر کمبود اکسیژن و عدم بالانس جیره در فیروزکوه تلف شدند

    رئیس اداره دامپزشکی فیروزکوه از تلف شدن بیش از 2 هزار و 500 قطعه مرغ گوشتی به علت کاهش اکسیژن در یک واحد مرغداری 10 هزار قطعه ای در این شهرستان خبر داد.

    رئیس اداره دامپزشکی فیروزکوه از تلف شدن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ قطعه مرغ گوشتی به علت کاهش اکسیژن در یک واحد مرغداری ۱۰ هزار قطعه ای در این شهرستان خبر داد.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از ایرنا،«دکتر جواد شایان خواه» روز سه شنبه، علت تلف شدن این تعداد مرغ را ناشی از کاهش اکسیژن در واحد مذکور به دلیل غیرفعال بودن هواکش ها توسط کارگر واحد، عدم بالانس جیره غذایی و سوء مدیریت واحد با توجه به علائم بالینی و کلینیکی دانست.

    وی افزود: پس از رفع موانع مذکور و کاهش جیره، تلفات سیر نزولی پیدا کردند.

    این مقام مسئول در تشریح حادثه یادآور شد: پس از دریافت گزارش تلفنی مالک مرغداری مبنی بر وقوع تلفات ۲ هزار قطعه مرغ در کمتر از ۱۲ ساعت، هیاتی متشکل از رئیس اداره دامپزشکی شهرستان، مسئول مدیریت بحران فرمانداری، مسئول امور دام شهرستان، نماینده دادستان، نماینده نیروی انتظامی و مسئول صندوق بیمه کشاورزی استان تهران به محل عزیمت کرده و پس از بررسی‌ های اولیه مبنی بر نحوه وقوع حادثه و علت تلفات غیر متعارف اقدام و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

    شایان خواه خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور، نمونه های برداشت شده از طیور تلفاتی از حیث بیماری های ویروسی، باکتریایی، قارچی و انگلی اخذ و بلافاصله به بخش تشخیص بیماری های طیور آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان تهران، آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور و آزمایشگاه های خصوصی ارسال شد تا آزمایشات لازم صورت بگیرد.

    رئیس اداره دامپزشکی فیروزکوه اعلام کرد: ظرف ۲۴ ساعت پس از نمونه ‌برداری ارسالی به آزمایشگاه های مرجع و همینطور بررسی‌ های کالبد گشایی و مشاهدات کلینیکی انجام گرفته، شواهدی مبنی بر بروز بیماری های خاص وجود ندارد و اوضاع کاملاً تحت کنترل است.

    وی تاکید کرد: دفن بهداشتی طیور تلف شده با نظارت کارشناسان شبکه دامپزشکی با هدف جلوگیری و پیشگیری از اشاعه بیماری به واحدهای همجوار است .

    این مقام مسئول توصیه کرد: کلیه مرغداران در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرمتعارف (حتی کاهش تولید و یا مصرف آب و خوراک) در واحد تحت پوشش، مراتب را در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع‌ رسانی و گزارش کنند.

    به گفته وی فیروزکوه با ۲۴ واحد مرغداری فعال با ظرفیت تولیدی ۶۷۸ هزار قطعه در هر دوره به عنوان قطب مهم پرورش مرغ گوشتی در استان تهران می باشد.

    شهرستان فیروزکوه با جمعیتی افزون بر ۳۳ هزار نفر در ۱۲۰ کیلومتری شمال شرقی پایتخت واقع شده است.