- پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران - http://agna.ir -

تولید انبوه پنبه تراریخته پس از تایید وزارت جهاد کشاورزی/ مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی رسید

پنبه تراریخته

سخنگوی شورای ملی ایمنی زیستی خبر داد:

تولید انبوه پنبه تراریخته [1] پس از تایید وزارت جهاد کشاورزی/ مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به وزارت جهاد کشاورزی رسید

سخنگوی شورای ملی ایمنی زیستی [1]، موافقت کارگروه تخصصی ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت برای رهاسازی تولید پنبه تراریخته را اعلام و اظهار کرد: وزارت بهداشت در بررسی‌های اولیه اعلام کرده که رهاسازی پنبه تراریخته مخاطره‌ای برای مصارف بهداشتی ندارد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا) [1]، نیراعظم خوش خلق سیما [1]، در نخستین نشست خبری شورای ملی ایمنی زیستی، گفت: بر اساس گزارش وزارت بهداشت، استفاده از پنبه دانه (تراریخته) برای مصرف غذایی مانند روغن خوراکی نیاز به بررسی های دیگری دارد.

دبیر شورای ملی ایمنی زیستی در پاسخ به خبرنگار اگنا مبنی بر اینکه درخواست تولید انبوه پنبه تراریخته از بخش خصوصی است یا دولتی، گفت: درخواست تولید پنبه تراریخته از طرف بخش دولتی و یک محقق بیوتکنولوژی کشاورزی ارائه شده است.

رییس کارگروه تخصصی ایمنی زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، درباره واگذاری مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی از وزارت امور خارجه به وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در ۲۲ سال گذشته که مسئولیت این کنوانسیون بر عهده وزارت امور خارجه بود، ایران کمترین میزان دریافت تسهیلات مالی بین المللی(جف)، را داشته است و در تصمیم جدید، دولت به درستی مرجعیت این کنوانسیون را به وزارت جهاد کشاورزی سپرد.

خوش خلق سیما افزود: همچنین واگذاری مسئولیت «جف» به سازمان محیط زیست یک فرصت برای دریافت تسهیلات مالی بین المللی است و برای ایجاد زیرساخت های زیست محیطی به این اعتبارات بین المللی نیاز داریم.

وی میزان دریافت ایران از این تسهیلات و اعتبارات مالی از «جف» را در ۲۲ سال گذشته تنها ۱۷۰ میلیون دلار اعلام و اظهار کرد: این در حالی است که ما هر ساله حق عضویت پرداخت می کنیم. در جدول مقایسه ای «جف» برزیل ۸۳۶ میلیون دلار، فیلیپین ۵۹۲ میلیون دلار، ترکیه ۳۱۹ میلیون دلار و افغانستان بیشتر از ما، مبلغ ۱۹۶ میلیون دلار دریافت کرده است.

مشاور فناوری های نوین سازمان حفاظت محیط زیست در مورد برچسب گذاری محصولات تراریخته در کشور نیز گفت: از دی ماه سال گذشته وزارت بهداشت مکلف شده است برچسب گذاری محصولات تراریخته را انجام دهد. قانون نیز روی این موضوع تاکید دارد.

وی افزود: از نظر ما افزون بر برچسب گذاری محصولات تراریخته حتما باید میزان باقیمانده دارویی و سموم در محصولات کشاورزی و غذایی نیز مشخص شود و مردم نسبت به آنچه که مصرف می کنند، آگاهی کامل داشته باشند.

دبیر شورای ایمنی زیستی [1] تصریح کرد: در مورد سلامت محصولات تراریخته و مصرف آن باید به مردم اطمینان خاطر دهیم. بر همین اساس با ریزبینی‌ها و دقت کامل در صدور مجوز تولید این محصولات، انجام وظیفه می کنیم.

خوش‌خلق‌سیما همچنین به لزوم استفاده از فناوری زیستی برای کشت گیاهان شورپسند در مناطق غیرقابل کشت مانند بخش هایی از دریاچه ارومیه که مخاطرات زیست محیطی بسیاری را ایجاد می کنند و برخی استان های جنوبی کشور، گفت: در اراضی شور و غیرقابل کشت که معضل محیط‌زیستی وجود دارد، به دنبال تغییر الگوی کشت هستیم و گیاهانی که تحمل نمک در خشکسالی و کمبود آب را دارند، در این اراضی کشت می شوند.

مشاور فناوری‌های نوین رییس سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: در بیش از ۱۰۵ هکتار از شوره زارهای کشور گیاه مقاوم به شوری مانندگیاه نمک، علوفه و دانه روغنی کشت کردیم. گیاه سالیکورنیا و سائودا از جمله این گیاهان هستند که بذر خارجی ندارند، بومی و متحمل به شوری هستند.

 

[2] [3] [4]