• شماره خبر : 27373۲۳ ۹۶
  • تاریخ انتشار : پنج شنبه, ۲۰ مهر
  • این صفحه را چاپ کن
  • تولید سالانه بیش از دو میلیون تن گوشت مرغ در کشور

    مدیر کل دفتر امور طیور و زنبور عسل کشور گفت: با توجه به اهمیت مواد پروتئینی مرغ، تخم مرغ و عسل در کشور سالانه بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ ، ۹۵۰ هزار تن تخم مرغ و ۸۳ هزار تن عسل در سطح کشور تولید می شود.

    جلسه طیور

    مدیر کل دفتر امور طیور و زنبور عسل کشور گفت: با توجه به اهمیت مواد پروتئینی مرغ، تخم مرغ و عسل در کشور سالانه بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ ، ۹۵۰ هزار تن تخم مرغ و ۸۳ هزار تن عسل در سطح کشور تولید می شود.

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، حبیب اله امینی در گردهمایی سراسری مدیران امور طیور کشور که در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی برگزارشد، اظهارکرد: در این گردهمایی دو روزه نحوه ثبت اطلاعات در سامانه یکپارچه مدیریت طیور کشور که وظیفه مدیریت گله های طیور کشور به منظور تولید مناسب و عرضه آن به قیمت مناسب را بر عهده دارد ، مورد تحلیل و بررسی حاضرین قرار می گیرد و ضروری است تمامی استان ها به منظور یکپارچه سازی اطلاعات در این سامانه مشخصات خود را ثبت نمایند.

    امینی افزود: کنترل و مدیریت روند تولید گوشت مرغ، صادرات و توسعه زنجیره های تولیدی در کشو، گازرسانی، اصلاح و بهبود وضعیت ساختار مرغداری ها درجهت کاهش مصرف سوخت و تولید مطلوب با کاهش هزینه ها و تولید اقتصادی از مواردی است که از اهمیت بسزایی برخوردار هستند و باید به صورت جدی در واحدهای تولیدی مورد توجه قرار گیرد.
    وی با بیان اینکه در تولید عسل و گوشت مرغ آذربایجان غربی جزو رتبه های اول کشوری است، اضافه کرد: درباره زنبور عسل باید خروج از وضعیت تک محصولی و توجه به مصارف چند محصولی شامل ژل رویال، بره موم و سایر محصولات مورد توجه قرار گیرد.
    معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این گردهمایی از تولید سالانه بیش از ۷۹ هزار تن گوشت مرغ درسطح استان خبرداد و افزود: آذربایجان غربی با دارا بودن ۷۲۳ واحد مرغداری گوشتی و تولید سالیانه بیش از ۷۹ هزار تن گوشت مرغ جزو استان های مطرح در تولید گوشت مرغ در کشور است.
    سید فضل الله قریشی با بیان این مطلب افزود: این استان با تولید سالانه ۲۱ هزار تن عسل رتبه اول کشوری، ۷۹ هزار و ۷۰۰ تن گوشت مرغ رتبه ۸ کشوری، با تولید ۸۵ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی رتبه سوم کشوری و تولید ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ رتبه ۲۰ کشوری را از آن خود کرده است که در تولید همه محصولات به جز تخم مرغ با مازاد تولید روبرو هستیم.

     

    شش درصد صادرات گوشت مرغ کشور متعلق به آذربایجان غربی است
    مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این گردهمایی گفت: ۶ درصد صادرات گوشت مرغ کشور متعلق به این استان است.
    رضا یوسف رضایی افزود: آذربایجان غربی با داشتن ۵ زنجیره کامل یکپارچه تولید گوشت مرغ، جزو استانهای مطرح و شاخص در صنعت طیور در کشور است.

    رضایی تصریح کرد: این زنجیره ها بیش از ۳۰ درصد تولید گوشت مرغ استان را بر عهده داشته و صادرات تخم مرغ نطفه دار، جوجه یکروزه گوشتی، مرغ زنده و یخ زده توسط این زنجیره ها صورت می گیرد.

    وی مدیریت تولید و جوجه ریزی، حمایت از زنجیره های تولید یک پارچه تولید گوشت و روان سازی صادرات و شفاف سازی و تسهیل در امور گمرکی، تخصیص تسهیلات سرمایه در گردش در اصلاح ساختار و بهینه سازی مصرف سوخت و بالا بردن سرانه مصرف گوشت مرغ ، فرهنگ سازی ترویج مصرف گوشت مرغ سایز را از اهم برنامه هاو اقداماتی عنوان کرد که در ساماندهی و رونق اقتصادی تولیدکنندگان گوشت مرغ استان در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی موثر و تاثیر گذار است.

    بازدید از زنجیره های تولید طیور در شهرستان ارومیه و میاندوآب از دیگر برنامه های سفر دوروزه مدیر کل دفتر امور طیور و زنبور عسل کشور، هیئت همراه و مدیران امور طیور استانها به آذربایجان غربی است .