• شماره خبر : 43634۲۵ ۹۸
  • تاریخ انتشار : شنبه, ۲۳ شهریور
  • این صفحه را چاپ کن
  • تولید ۲۲۳ هزار تن انگور در آذربایجان شرقی/ فرآوری ۸۵ درصد محصول

    رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از تولید ۲۲۳ هزار تنی انگور در باغات این استان در طول سال جاری ‏خبر داد.‏

    در اختتامیه نمایشگاه توانمندی های ملکان مطرح شد؛

    تولید ۲۲۳ هزار تن انگور در آذربایجان شرقی/ فرآوری ۸۵ درصد محصول

    رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از تولید ۲۲۳ هزار تنی انگور در باغات این استان در طول سال جاری ‏خبر داد.‏

    به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران ( اگنا ) ,  به نقل از مهر، آیین اختتامیه نمایشگاه توانمندی های شهرستان ملکان شامل انگور و دوشاب ظهر جمعه با حضور مدیران جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و همچین مسئولان شهرستانی ملکان در تفرجگاه عینالی تبریز برگزار شد.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این آیین، کشاورزان را لبیک گویان واقعی ندای رهبری در عرصه تولید دانسته و گفت: محصولات کشاورزی با دقت بالا تولید و عرضه می شود و در این بین کشاورزان به خوبی توانسته اند نقش خود را برای تحقق اقتصاد مقاومتی عملی کنند.

    اکبر فتحی با اشاره ای به سطح زیرکشت و تولید باغات انگور استان گفت: هم اکنون باغات جوان ۳۶۱ هکتار و باغات بارور ۱۷ هزار و ۵۲ هکتار بوده و برآوردهای اولیه میزان تولید انگور در سال جاری را بیش از ۳۱۵ هزار تخمین می زدند که در اثر سرمازدگی حدود ۹۲ هزار تن از این محصول از بین رفت.

    وی افزود: بدین ترتیب میزان تولید انگور در سال جاری ۲۲۳ هزار تن است که حدود ۱۵ درصد تولیدات معادل ۳۳ هزار تن به صورت تازه خوری و مصارف محلی همچون آبغوره و دوشاب مصرف می شود.

    فتحی با اشاره به فراوری ۸۵ درصد محصول به میزان ۱۸۹ هزار تن به اشکال مختلف گفت: انگور و فرآورده های آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب می شوند که خوشبختانه این استان از لحاظ سطح زیر کشت تولید انگور و فرآورده های آن جایگاه ویژه ای در کشور دارد.

    تولید ۲۴ تن انگور به ازای هر هکتار در ملکان

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در خصوص متوسط عملکرد تولید انگور در باغات استان گفت: شهرستان ملکان دارای هشت هزار و ۸۰۰ هکتار باغ انگور با متوسط عملکرد ۲۴ تن در هکتار بوده و قطب تولید انگور استان محسوب می شود، متوسط عملکرد انگور در دیگر شهرستان ها حدود ۱۸ تن در هکتار است.

    وی ادامه داد: حدود ۷۵ درصد محصول تولیدی به میزان ۴۵ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۲۵ درصد به میزان ۱۵ هزار تن به کشمش تیزابی تبدیل می شود.

    صادرات محصول کشمش به چندین کشور جهان

    فتحی افزود: مجموع کشمش فرآوری شده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۶۰ هزار تن است که به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه، روسیه و برخی کشورهای اروپایی و آفریقایی صادر می شود.

    وی با اشاره ای به ارقام انگور تولیدی در استان گفت: ۹۰ درصد سطح زیرکشت باغات استان را رقم بی دانه (کشمشی) تشکیل داده و ۱۰ درصد بقیه نیز سهم ارقام دیگر همچون خلیلی، فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین یا تبرزه و قره اوزوم می باشد.

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: شهرستان ملکان با ۱۴۰ هزارتن، بناب با ۳۷ هزار و مراغه با ۳۵ هزار تن رتبه های اول تا سوم را در تولید انگور به خود اختصاص داده اند.

    به فکر برندسازی برای فرآورده های انگور ملکان باشیم

    فرماندار ملکان نیز در این آیین با اشاره ای به توانمندی های این شهرستان در حوزه انگور و فرآورده های آن گفت: ملکان دارای واحدهای فراوانی در حوزه تولید و بسته بندی خشکبار است که حتی با برخی مدارس اتریش قرارداد منعقد شده است تا مقداری از این محصولات به عنوان تغذیه دانش آموزان به مدارس این کشور فرستاده شود که این امر نشان از قابلیت بالای واحدهای تولیدی ملکان است.

    محمدباقر خانی ادامه داد: امروزه ایجاد ارزش افزوده در حوزه کشاورزی باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و به فکر گذر از کشاورزی معیشتی به سمت اقتصاد کشاورزی تجاری باشیم.

    وی افزود: باید علاوه بر تولید محصول به کشورهای هدف نگاه صادراتی داشته و برای محصول خود برندسازی کنیم.