• شماره خبر : 44779۱۷ ۹۸
  • تاریخ انتشار : شنبه, ۱۸ آبان
  • این صفحه را چاپ کن
  • سمنان ظرفیت تولید کینوا به عنوان جایگزین برنج را دارد

    رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان با بیان اینکه تا ۲ سال آینده جهان به سمت مصرف کینوا به جای برنج پیش‌ می‌رود، گفت: استان ظرفیت تولید کینوا و تامین نیاز کشور را دارد.

    رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی استان:

     

    سمنان ظرفیت تولید کینوا به عنوان جایگزین برنج را دارد

     

    رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان با بیان اینکه تا ۲ سال آینده جهان به سمت مصرف کینوا به جای برنج پیش‌ می‌رود، گفت: استان ظرفیت تولید کینوا و تامین نیاز کشور را دارد.

     

     به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) ؛به نقل از ایرنا ،گیاه کینوا بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو است و اینکاها در آمریکای جنوبی به این دانه‌ها به دلیل خواص فوق‌العاده‌ای که دارند لقب «مادر همه‌ دانه‌های خوراکی» داده‌اند. قدمتی پنج  هزار ساله دارد و بسیار سبک‌تر و خوش هضم‌تر از دانه‌هایی چون برنج است و منبع غنی پروتئین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب ۲، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است.کینوا سرشار از مواد پروتئینی است ولی مقدار کالری خیلی کمی دارد.

    حسین اعتمادی که روز شنبه ، ابراز داشت: برنج یک محصول آب‌بر است و با توجه به شرایط آبی کشور، کشت گیاه کینوا به عنوان محصول کم‌آب‌بر و دارای پروتئین بالا به عنوان جایگزین کشت برنج اقدامی اجتناب‌‍‌ناپذیر است.

    وی ادامه داد: استان سمنان به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیمی، ظرفیت تولید کینوا در وسعت زیاد برای تامین نیاز کشور را دارد.

    رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان تصریح کرد: کشت آزمایشی گیاه کینوا در زمین ۲.۵ هکتاری در ایستگاه تحقیقات منابع طبیعی و کشاورزی سمنان انجام شد و نتیجه کشت مطلوب بود.

    وی خاطرنشان کرد: نبود کمباین خاص برداشت کینوا، مشکل اصلی در کشت این گیاه‌ ارزشمند است و برداشت دستی نیز دارای هزینه بالایی است و در صورت تامین کمباین خاص برداشت، سمنان می‌تواند نقشی مهم در تولید انبوه این محصول راهبردی داشته باشد.

    رئیس ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سمنان بیان کرد: گیاه کینوا به دلیل پروتئین بالا به عنوان خاویار گیاهی شناخته می‌شود.

    دانه کینوا که به عنوان «خاویار گیاهی» نیز معروف و شناخته شده است مزایای فراوانی دارد که از آن جمله می توان به مقاومت و بهره وری مناسب در خاک و آب شور، دوره برداشت کوتاه و همچنین نیاز به آب کمتر نسبت به محصولاتی مثل برنج اشاره کرد.

    گیاه کینوا شبیه به غلات است و مانند آن پخته و مصرف می‌شود اما غلات نیست بلکه تشابه زیادی با غلات دارد و مانند غلات طبخ می شود. این گیاه عضو خانواده چغندر و اسفناج  است و به خاطر رشد خوب در بدترین و دشوارترین شرایط آب و هوایی مشهور است و برای بیابان زدایی می‌تواند کاشته شود.

    هر کیلو دانه کینوا در بازار آزاد بیش از ۶۰۰ هزار ریال عرضه می شود و این دانه شبه غله در ۲ نوبت بهار و تابستان قابلیت کشت دارد.