• شماره خبر : 41043۲۴ ۹۸
  • تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۸ خرداد
  • این صفحه را چاپ کن
  • غلات و شیر به اندازه کافی هست ولی عرضۀ گوشت ناکافی است

    سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرده در سال آینده، میزان عرضۀ اکثر کالاها با میزان تقاضای آن‌ها برابر خواهد شد. این مطلب در گزارشی که هر دو سال یک بار منتشر می‌شود، در مورد بازارهای جهانی مواد غذایی، توسط بخش تجارت و بازارهای جهانی FAO بیان شده است.

    سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرده در سال آینده، میزان عرضۀ اکثر کالاها با میزان تقاضای آن‌ها برابر خواهد شد. این مطلب در گزارشی که هر دو سال یک بار منتشر می‌شود، در مورد بازارهای جهانی مواد غذایی، توسط بخش تجارت و بازارهای جهانی FAO بیان شده است.

    FAO  عنوان کرد در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ تلاش بازارهای مواد غذایی برای محدود کردن فشارهای اضافی ناشی از بلاتکلیفی برخی اقلام اصولی نیست.

    به گزارش بخش بین الملل پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از  فائو؛ تغییرات سریع محیط تجاری، چالش‌های مهمی را برای غلبه با آن ایجاد کرده است. با این حال، چشم‌اندازها به بازارهای عرضه به طور کلی خوب است و چنین به نظر می‌رسد که در سال ۲۰۱۹ عوارض کمتر برای واردات غذا به حل این مشکل کمک کند.

    گروه محصولات مشخص‌شده به شرح زیر هستند:

    گندم

    با توجه به انتظارات جهشی قوی برای تولید گندم در دنیا و تقاضای رو به رشد بازارهای جهانی، گندم باید در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ به اندازه کافی تأمین شود، با افزایش ذخایر – به ویژه در میان صادرکنندگان عمده – قیمت‌های مورد انتظار تحت فشار قرار می‌گیرند.

    غلات درشت

    علی‌رغم پیش‌بینی تولید جهانی غلات درشت در سال ۲۰۱۹، موجودی‌های جهانی باید در سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ به سمت کاهش کلیِ مصرف پیش بروند. با این حال، موجودی های صادراتی باید در میان چشم اندازهای تجاری پررنگ تر باقی بمانند.

    برنج

    از جذابیت کمتر حاشیه‌ها و ناسازگاری آب‌وهوا می‌توان تولید محدود برنج در سال ۲۰۱۹ را پیش‌بینی کرد. گستردگی تولید برنج در سال ۲۰۱۸، نسبت به تمام زمان‌های دیگر، بالاترین میزان را داشت. بود. همچنین، صرف‌نظر از رُکودِ پیش‌بینی شده، ذخایر برنج جهان باید در سال ۲۰۲۰- ۲۰۱۹ زیاد باشد تا بتواند جوابگوی گستردگی مصرف برنج جهانی باشد.

    دانه‌های روغنی

    آخرین پیش‌بینی‌های فائو در سال ۲۰۱۹- ۲۰۱۸ نشان‌‌دهندۀ تعادل میان عرضه و تقاضا برای روغن‌ها/ چربی‌هاست. درحالی‌که غذاها/ کیک‌ها به وسیلۀ مازاد تولید مشخص می‌شوند. پیش‌بینی‌های اولیه برای سال ۲۰۲۰-۲۰۱۹ نشان می‌دهد که تولید هر دوی روغن‌ها و غذاها می‌تواند تقاضا را کاهش دهد و احتمالاً افزایش ذخایر را موجب شود.

    گوشت

    پیش‌بینی می‌شود تولید جهانی گوشت به دلیل افت تولید گوشت خوک، کاهش یابد. این امر در وحلۀ اول در چین، با افزایش تعرفۀ دسته‌جات گوشت مرغ (طیور)، گاو و گوسفند همراه است و پیش‌بینی می‌شود، افزایش چشمگیر واردات گوشت توسط چین موجب افزایش تجارت گوشت شود.

    لبنیات

    بالاترین افزایش تولید شیر جهان مربوط به سال ۲۰۱۹ است که درنتیجۀ افزایش تعداد گله‌های شیری و تولید شیر می‌باشد، اگرچه شرایط هوایی گرم و خشک ممکن است تهدیدی بر این امر باشد. پیش‌بینی می‌شود که تجارت برای چهارمین سال متوالی گسترش یابد اما با سرعتی کمتر از سال ۲۰۱۸٫

    شیلات

    انتظار می رود رشد جهانی تولید ماهی، در سال ۲۰۱۹ با توجه به تعداد کم گونه های وحشی و گسترش مداوم آبزی پروری ادامه یابد. روند رشد تقاضا، مثبت است ولی به کندی پیش می رود همانطورکه در بخشی از تنش‌های تجاری، رشد اقتصادی ضعیف‌تر عمل می‌کند.