• شماره خبر : 45161۱۷ ۹۸
  • تاریخ انتشار : سه شنبه, ۵ آذر
  • این صفحه را چاپ کن
  • ممنوعیت کشت خیار و فلفل در فضای باز/ ۹۰ درصد اراضی آزاد می شود

     معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: با اجرای این طرح ۹۰ درصد آزادی اراضی را خواهیم داشت که باعث تنوع کشت در استان هرمزگان خواهد شد.

    تولیدات گلخانه ای

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان:

    ممنوعیت کشت خیار و فلفل در فضای باز/ ۹۰ درصد اراضی آزاد می شود

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: با اجرای این طرح ۹۰ درصد آزادی اراضی را خواهیم داشت که باعث تنوع کشت در استان هرمزگان خواهد شد.

     

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران ( اگنا)؛ به نقل از مهر، محمد ترابی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری برگزار شد اظهار داشت: تجربه تلخ خشکسالی باعث شد که تفکر جهاد کشاورزی به سمت تولید محصولات بیشتر با آب کمتر برود که بهترین روش تولید گلخانه ای بود. به همین حهت بخشنامه‌ای از طریق وزارت خانه به تمام استان‌های کشور در خصوص توسعه کشت‌های گلخانه‌ای ابلاغ شد.

    وی فروش محصولات گلخانه‌ای را برای کشاورزان سود آور توصیف کرد و عنوان کرد: خوشبختانه هرمزگان بسیار سریع جایگاه خود را در کشت‌های گلخانه‌ای پیدا کرد. با توجه به قیمت مناسب محصولات گلخانه‌ای، کشاورزان هرمزگان میل بیشتری برای کشت‌های گلخانه‌ای دارند.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان با ذکر این نکته که هرمزگان از نظر رشد سطح زیر کشت گلخانه‌ای رتبه اول کشور را دارد، ابراز داشت:

    گردش کار را برای ساخت و سرمایه‌گذاری در حوزه گلخانه بسیار ساده کرده‌ایم و در تلاش هستیم با کمک بانک کشاورزی تسهیلاتی را در اختیار متقاضیان قرار دهیم.

    ترابی تصریح کرد: در سال ۹۸ موفق شدیم ۱۹۰ هکتار گلخانه را در استان هرمزگان توسعه بدهیم در حالی که در سنوات گذشته در استان تنها ۲۰۵ هکتار داشتیم.

    وی با ذکر این نکته که سطح گلخانه‌های زیر کشت هرمزگان تا پایان سال بیشتر خواهد شد، اذعان کرد: در تلاش هستیم که تا سال ۱۴۰۴ پنج هزار هکتار را توسعه دهیم. یعنی موفق خواهیم شد تا ۹۰ درصد محصولات صیفی را در فضای بسته تولید کنیم که باعث خواهد شد ۱۰ برابر بهره‌وری تولیدات افزایش پیدا کند.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان بیان داشت: وزارت خانه سیاست ممنوعیت کشت خیار سبز و فلفل دلمه در فضای باز را به تمام استان‌ها ابلاغ کرده است و ما نیز در این راستا تلاش خواهیم کرد.

    ترابی در خصوص کشت گلخانه‌ای خاطرنشان کرد: در این کشت گلخانه‌ای بهره‌وری ۱۰ برابر افزایش خواهد داشت، کیفیت محصول به دلیل کنترل شرایط محیطی افزایش پیدا خواهد کرد، کاهش مصرف مواد شیمیایی را در پی دارد و توسعه صادرات با بالابردن کیفیت محصولات باعث بهبود اقتصاد کشور و استان خواهد شد.

    وی مطرح کرد:به ازای هر هکتار گلخانه ۱۰ تا ۱۲ نفر اشتغال ایجاد می‌شود یعنی اگر شاهد توسعه گلخانه در هرمزگان باشیم شاهد رونق اشتغال در استان خواهیم بود.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان تشریح کرد: مناطق مختلفی در استان هرمزگان برای احداث شهرک‌های گلخانه‌ایشناساییی شده و تامین آب نیز صورت گرفته است. مانند بشاگرد که نوید توسعه گلخانه‌ها در مناطق محروم را می‌دهد.

    ترابی اظهار داشت: نیترات و نیتریت حاصل مصرف کود اوره است که باید با توجه به نیاز گیاه انجام شود و همه بستگی به نتیجه آزمایش محصول دارد.

    وی عنوان کرد: کشت فنی کشتی است که نیاز گیاه بر اساس آزمون استاندارد تامین شود در غیر این صورت باعث انباشت در گیاه خواهد شد.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان ابراز داشت: کشت گلخانه‌ای فضای کنترل شده‌ای است که می‌توان بسیار فنی تر از فضای باز عمل کرد.

    ترابی تصریح کرد: در دنیا به سیستم‌های هوشمند مصرف کود رسیده‌ایم که به صورت مرتب گیاه را پایش می‌کند و در صورت نیاز مواد را به گیاه می‌رساند که باعث خواهد شد که بهینه‌ترین میزان مصرف را داشته باشیم. این سیستم در شهرستان رودان با کمک یکی از کشاورزان به صورت پایلوتی انجام خواهد شد تا از کشت کلاسیک به سمت کشت هوشمند حرکت کنیم.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان بیان داشت: با اجرای این طرح ۹۰ درصد آزادی اراضی را خواهیم داشت که باعث تنوع کشت در استان هرمزگان خواهد شد.

    ترابی خاطرنشان کرد: واگذاری ارضی به سایت‌های بزرگ برای ایجاد شهرک‌های گلخانه‌ای توسط شرکت شهرک‌های کشاورزی ایجاد می‌شود.

    وی مطرح کرد: شرکت شهرک‌های کشاورزی شرکتی دولتی برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای فعالیت‌های کشاورزان است که پس از اتمام احداث زیرساخت‌ها به افراد متقاضی واگذار می‌شود.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان تشریح کرد: کشاورزانی که سعی دارند در شرکت‌ شهرک‌های کشاورزی فعالیت کنند شرکت تمام مجوزها و پروانه‌ها را اخذ خواهد کرد.

    ترابی اظهار داشت: اگر شخصی پس از شش ماه از صدور مجوزها فعالیت خود را پیش نبرد و پیشرفت فیزیکی کمی داشت زمین از آن گرفته خواهد شد و به کسی که اهلیت داشته باشد واگذار خواهد شد.

    وی عنوان کرد: حاجی‌آباد و رودان بیشترین سطح زیر کشت گلخانه‌ای در استان هرمزگان را دارند.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی هرمزگان ابراز داشت: پس از بررسی نیترات و نیتریت محصولات کشاورزی استان هرمزگان، مشخص شد که محصولات استان هرمزگان کمترین میزان نیترات و نیتریت را دارند.