• شماره خبر : 35025۲۷ ۹۷
  • تاریخ انتشار : چهارشنبه, ۱۷ مرداد
  • این صفحه را چاپ کن
  • نمایشگاه های تخصصی، نقطه اتصال متخصصان و صنعتگران/ استراتژی وزارت جهاد کشاورزی بر تحقق اهداف نمایشگاه ها باشد

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس بر جایگاه نمایشگاه فیداکسپو، تاکید و تصریح کرد:نمایشگاه های تخصصی محل تلاقی و اتصال، متخصصان، صنعتگران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.

    احمدعلی کیخا رییس کمیسیون کشاورزی مجلس

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر جایگاه فیداکسپو، مطرح کرد:

    نمایشگاه های تخصصی، نقطه اتصال متخصصان و صنعتگران/ استراتژی وزارت جهاد کشاورزی بر تحقق اهداف نمایشگاه ها باشد

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس بر جایگاه نمایشگاه فیداکسپو، تاکید و تصریح کرد:نمایشگاه های تخصصی محل تلاقی و اتصال، متخصصان، صنعتگران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان است.

    احمدعلی کیخا، در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)، افزود: نمایشگاه های تخصصی می توانند از نظر کمی و کیفی و اقتصادی برای تولیدکنندگان نیز موثر باشند و زمینه های مناسبی برای تلاقی و تضارب آرا و نظرات متخصصان، دانشمندان و صنعتگران فراهم کنند تا در چنین رویدادهایی به اتفاق نظر برسند که در نهایت به نفع صنعت خواهد بود.

    وی اظهار کرد: نمایشگاه هایی مانند فیداکسپو، با بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز می توانند هدفمند و در راستای نیل به اهداف تبیین شده بخش های مربوط باشند.

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، بر لزوم برگزاری هدفمند این نمایشگاه ها با نظارت وزارت جهاد کشاورزی، تاکید و تصریح کرد: مدیریت مطلوب و هدایتگر وزارت جهاد کشاورزی بر این رویدادهای تخصصی، می تواند ضمن آگاهی دادن، بخشی از استراتژی های خود را بر تحقق اهداف برگزاری این رویدادها معطوف کند.

    کیخا ادامه داد: این وزارتخانه به عنوان متولی، با نیازسنجی در هر بخش و تبادل نظر با ارایه دهندگان خدمات داخلی و خارجی، باید نسبت به برگزاری بهتر و نتایج مطلوب تر نمایشگاه ها در این حوزه اقدام کند و برگزاری نمایشگاه ها صرفا برای رفع تکلیف نباشد.

    وی همچنین بر ایجاد بسترهای لازم برای انتقال تکنولوژی در نمایشگاه های تخصصی بین المللی تاکید و تصریح کرد: این مورد باید از اصول اساسی برگزاری نمایشگاه های تخصصی در گستره بین المللی باشد.

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس افزود: باید به این نکته هم توجه کرد که خوراک دام و طیور، بیش از ۷۰ درصد هزینه های تولید محصولات پروتئینی را تشکیل می دهد و برای رعایت مسایل بهداشتی و سلامت که از اصول اصلی و بدیهی در تولید و تامین غذای سالم به شمار می رود، باید به سلامت این محصولات پیش و بیش از همه موارد توجه کرد.

    کیخا ادامه داد: در تولید و تامین نهاده ها و مواد اولیه خوراک آماده باید حدود مجاز عناصر و بقایای شیمیایی رعایت شود و در پروسه تولید محصولات صنعتی خوراک نیز سازگاری با محیط و تولید محصولات سبز در اولویت باشد.

    وی افزود: از نظر هزینه های تولید نیز ترکیبات و کیفیت خوراک آماده دام، طیور و آبزیان از اهمیت شایانی برخوردار است.

    رییس کمیسیون کشاورزی مجلس، با اشاره به دو رویکرد سنتی و صنعتی در تولید و مصرف خوراک دام و طیور در کشور، گفت: در تولید خوراک آماده صنعتی دو رویکرد وجود دارد؛ رویکرد نخست که سنتی است و استفاده از آسیاب میکسرها در برخی واحدهای پرورش همچنان رواج دارد.

    وی رویکرد دوم را استفاده از خوراک آماده صنعتی که در کارخانجات مدرن با تکنولوژی های پیشرفته تولید می شود، برشمرد و افزود: در این رویکرد، به جای اینکه هر مرغدار در واحد پرورش، به صورت دستی و سنتی خوراک آماده کند، این پروسه به صورت متمرکز در واحدهای صنعتی با فورمولاسیون علمی تهیه می شود.

    کیخا افزود: البته هر کدام از این روش ها دارای معایب و مزایایی هستند اما از منظر بهداشتی، سلامت و صرفه اقتصادی، خوراک آماده صنعتی، در اولویت است و افزون بر تامین و حفظ سلامت و بهداشت، دام و طیور، بر حفظ بهداشت و سلامت انسان و جامعه نیز تاثیر مستقیم دارد.

    وی تصریح کرد: از نظر اقتصادی نیز استفاده از خوراک آماده مقرون به صرفه تر است و منافع پرورش دهندگان را هم تامین می کند اما در رویکرد خوراک سنتی، احتمال خطر ابتلای دام و طیور به انواع بیماری ها و همچنین انتقال آن به انسان بسیار بیشتر است.

    کیخا تنها مزیت خوراک سنتی را برای پرورش دهندگان، در دسترس بودن آسان آن اعلام کرد.