رییس سازمان دامپزشکی کشور انتقاد کرد: ۲۰ ارگان دولتی و خصوص دست درکار صنعت طیور/ نوک پیکان انتقادات به سمت سازمان دامپزشکی رییس سازمان دامپزشکی با انتقاد از اینکه در مواقع بحرانی، انتقادات متوجه سازمان دامپزشکی کشور است، گفت: در زنجیره تولید طیور بیش از ۲۰ ارگان حاکمیتی، غیرحاکمیتی، بخش خصوصی، تشکل های تولید و […]
رییس سازمان دامپزشکی کشور انتقاد کرد:
۲۰ ارگان دولتی و خصوص دست درکار صنعت طیور/ نوک پیکان انتقادات به سمت سازمان دامپزشکی
رییس سازمان دامپزشکی با انتقاد از اینکه در مواقع بحرانی، انتقادات متوجه سازمان دامپزشکی کشور است، گفت: در زنجیره تولید طیور بیش از ۲۰ ارگان حاکمیتی، غیرحاکمیتی، بخش خصوصی، تشکل های تولید و سایر دستگاه ها دست درکار صنعت طیور کشور هستند.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)، علیرضا رفیعیپور صبح امروز در بیستمین کنگره دامپزشکی ایران، تصریح کرد: این درحالی است که اگر مدیریت تولید طیور دچار فاجعه و سونامی شود و همه یک گروه (سازمان دامپزشکی) را مقصر بدانند مشکلاتی که از سال های قبل داشتیم، در سال های آینده نیز ادامه خواهد یافت.
وی افزود: زنجیره مدیریت تولید، مدیریت بهداشتی و مدیریت بازار در حوزه های مرتبط پاسخگو باشند تا مشکلات برطرف شود.
رفیعی پور اظهار کرد: در شرایط کنونی باید از هر سه قوه مقننه، قضاییه و مجریه در چنین گردهمایی هایی حضور یابند تا به پیشبرد اهداف تخصصی، علمی و فنی دامپزشکی کشور کمک کنند.
رییس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه می توانیم مشکلات بخش دامپزشکی را در هر روز از سال مطرح کنیم، گفت: در حال حاضر بر مشکلات این حوزه واقف هستیم و باید به برون رفت از آنها بیندیشم.
او ادامه داد: برای برون رفت از مشکلات در تمامی بخش های مربوط، الگو داریم و با الگوبرداری از کشورهای پیشرفته نیز می توانیم در حوزه های مرتبط با دامپزشکی، مشکلات را برطرف کنیم.
به گفته رفیعی پور، کنگره ها در سال های آینده باید با هدف نمایش توانمندی های دانش و تکنولوژی و رفع بسیاری از مشکلات سال های گذشته برگزار شود.
در رشته دامپزشکی با مازاد فارغ التحصیل مواجهیم
رییس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه پیشینه صنعت دامی و صنایع وابسته به آن در کشور به بیش از نیم قرن می رسد، اظهار کرد: در بخش های علمی و تکنولوژی موفق بوده ایم و حتی در رشته دامپزشکی با مازاد فارغ التحصیلان مواجهیم.
وی با طرح این پرسش که در حوزه کنترل بیماری های دامی کشور در نیم قرن اخیر، نظارت بر فرآورده های خام دامی، تضمین کیفیت، سلامت و بهداشت محصولات نهایی و حوزه های تشخیصی هم موفق بوده ایم، گفت: در حوزه تولید با تغییر شکل آن از سنتی به صنعتی، رنسانسی در کشور رخ داده است.
رییس سازمان دامپزشکی کشور، اظهار کرد: زمانی واردکننده محصولات لبنی و طیور بودیم، اما امروز با مازاد تولید مواجهیم و باید صادرات انجام دهیم.
وی افزود: در حال حاضر مرغداری ها، دامداری ها و آبزی پروری هایی در کشور وجود دارند که به تکنولوژی ها روز دنیا مجهز و با کشورهای پیشرفته قابل رقابت هستند.
رفیعی پور با اشاره به اینکه دانش موردنیاز دامپزشکی در کشور وجود دارد، تصریح کرد: در حوزه تولید و مراقبت از اقتصاد و بهداشت کشور دچار چالش هایی هستیم و با یک اپیدمی، میلیاردها تومان خسارت به این بخش وارد می شود.
تامین امنیت غذایی و بهره وری، اولویت مسئولان
رییس سازمان دامپزشکی کشور بهره وری و امنیت غذایی را اولویت کشور و مسئولان دانست و اظهار کرد: بهره وری به اقتصاد تولیدکننده و توسعه تولید کمک و آن را مقرون به صرفه می کند.
وی افزود: امنیت غذایی یعنی برای تولیدکننده بازار هدف ایجاد کنیم، به این ترتیب تولیدات روی دست تولیدکنندگان نمی ماند.
رفیعی پور با بیان اینکه برای دستیابی به بهره وری و امنیت غذایی باید به سه زنجیره مدیریت تولید، مدیریت بهداشتی و مدیریت بازار توجه ویژه ای شود، تصریح کرد: اگر به این مدیریت ها خوب پرداخته شود، مشکلات حوزه تولید کشور رفع خواهد شد و در تولید موفق خواهیم بود.
صنعت دام و طیور، نفت را برای آیندگان حفظ می کند
رفیعی پور توجه به صنعت دامی کشور را بسیار حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: صنعت زایشی، پایدار و دائمی دامی کشور با ۱۳۴ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش، می تواند چاه های نفت را با سرمایه ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی برای آیندگان حفظ کند.
او ادامه داد: اگر صنعت پرورش اسب و زنبورعسل و غیره در کشور موفق شوند، می توانند حتی جای صنعت نفت را در اقتصاد کشور بگیرند.
گفتنی است؛ بیستمین کنگره دامپزشکی ایران با هدف بررسی چالش ها و توانمندی های این حوزه و نخستین نمایشگاه تخصصی دامپزشکی (ایران وت)، با حضور جمعی از مسئولان، اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و فعالان حوزه دامپزشکی کشور از امروز در مصلای بزرگ تهران آغاز به کار کرد و تا سوم امرداد ادامه دارد.
































