برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخممرغ: رونمایی از سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخم مرغ صبح یکشنبه سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخممرغ با حضور معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور رونمایی شد. به گزارش پایگاه […]
برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخممرغ:
رونمایی از سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخم مرغ
صبح یکشنبه سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخممرغ با حضور معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان دامپزشکی کشور رونمایی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران ( اگنا ) ؛ پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸ سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشت و تضمین سلامت تخممرغ با حضور معاون امور بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی، رئیس سازمان دامپزشکی کشور و مسئولان مربوطه در تحقق اجرای این برنامه رونمایی شد تا از این پس و بتدریج بر اساس سیاستهای مدوّن شده در این سند و همچنین واگذاری امور نظارتی از سازمان دامپزشکی کشور به ۲ تشکل انجمن تولیدکنندگان تخممرغ شناسنامهدار و انجمن صنفی عمدهفروشان کشور، ایران نیز از این پس به عنوان دهمین کشور تولیدکننده تخم مرغ در جهان وارد فاز تازه ای جهت عرضه محصولاتی شود که به دلیل داشتن برچسب حاوی اطلاعاتی چون مبداء، تاریخ تولید و تاریخ انقضاء، نوع محصول و مقدار آن قابلیت رهگیری در درازای زنجیره تولید تا مصرف را داشته باشد.
بنابراین گزارش، از آنجا که طی دوره ۳ ساله پس از ظهور نخستین تخممرغ بستهبندی شده، عرضه بیش از ۳۰ نوع مختلف از تخم ماکیان، در بستهبندیهای متنوع وزنی و تعدادی گسترش یافت و مصرفکنندگان قدرت انتخاب بیشتری برای محصول مورد نظر پیدا کردند؛ لذا اجرای فراگیر این طرح میتواند موجب تامین کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم ماکیان از طریق اجرای حداقل استانداردهای بهداشتی در صنعت تخم ماکیان در مراحل مختلف از جمله اعمال سامانههای عملیات خوب بهداشتی و تجریه و تحلیل خطر و نقاط بحرانی، ایمنی زیستی و رفاه حیوانات در مزارع پرورش ماکیان تخمگذار؛ رعایت ضوابط بهداشتی و اعمال سامانههای عملیات خوب تولید در مراکز تولید و بستهبندی تخم ماکیان؛ رتبهبندی؛ شناسنامهدار کردن ( برچسبزنی و قابلیت ردیابی)؛ حمل و نقل تخم ماکیان و فرآوردههای آن گردد.
دکتر سامد برومندفر، معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور به معرفی جزییات بیشتر و تفصیلی اجرای این طرح پرداخت که در بخشی از آن به محورهای برنامه شامل مزارع پرورش ماکیان تخمگذار، مراکز بستهبندی تخم ماکیان، مراکز عرضه، فراوری و صنایع؛ نگهداری، توزیع، حمل و نقل و عرضه؛ مسئولین فنی و بهداشتی؛ آموزش، ترویج و اطلاع رسانی و سیاستهای تشویقی اشاره شد.
وی با بیان اینکه ارکان اجرایی این برنامه شامل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور بعنوان مجری ملی برنامه و ادارات کل دامپزشکی استانها به عنوان مجریان استانی معرفی شدهاند، تصریح کرد: دفترهای مربوطه در وزارتخانههای جهادکشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت صمت و تشکلهای صنفی بعنوان مشارکتکنندگان، ذینفعان و دستاندرکاران اقدام میکنند.
بر اساس تدابیر پیشبینی شده در این سند، تخممرغهای بهداشتی بستهبندی شده در ۲ رتبه A و B رتبهبندی و توزیع خواهد شد و در آن شرایط نگهداری و عمر ماندگاری تخم ماکیان خوراکی و فرآوردههای آن به همراه ویژگیهای میکروبی مشخص شده است.
در این مراسم، مهندس رضایی معاون امور بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی، دکتر علیرضا رفیعیپور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور، مهندس فرهادی رئیس مرکز سلامت محیط و کار نماینده وزارت بهداشت، نمایندگان وزارت صمت، تولیدکنندگان این صنعت و ادارات کل دامپزشکی استانها نیز حضور داشتند.