بی تدبیری، بی برنامگی ، و گفتار درمانی در تخصیص و تامین ارز اقلام ضروری دامپزشکی
بی تدبیری، بی برنامگی ، و گفتار درمانی در تخصیص و تامین ارز اقلام ضروری دامپزشکی
متاسفانه بیش از سه ماه است که به دلایل مختلف به هیچ یک از کالاهای دامپزشکی هیچ گونه ارزی تعلق نگرفته است و شرکتهای تامین کننده و تولید کننده اقلام دارویی مختلف دچار سرگردانی و بلاتکلیفی هستند.

متاسفانه بیش از سه ماه است که به دلایل مختلف به هیچ یک از کالاهای دامپزشکی هیچ گونه ارزی تعلق نگرفته است و شرکتهای تامین کننده و تولید کننده اقلام دارویی مختلف دچار سرگردانی و بلاتکلیفی هستند.

 

دکتر حمیدرضا توکلی دبیر انجمن واردکنندگان دارو، افزودنی و مواد بیولوژیک اظهار نمود که متاسفانه بیش از سه ماه است که به دلایل مختلف به هیچ یک از کالاهای دامپزشکی هیچ گونه ارزی تعلق نگرفته است، و شرکتهای تامین کننده و تولید کننده اقلام دارویی مختلف دچار سرگردانی و بلاتکلیفی هستند و علیرغم پیگیری‌ها و مکاتبات و جلسات مختلف با رئیس سازمان دامپزشکی کشور و سرپرست وزارت جهاد و معاون و مدیران توسعه بازرگانی وزارت و بانک مرکزی، متاسفانه تا این تاریخ هیچگونه اقدام موثری صورت نپذیرفته و تنها شاهد آشفتگی و بلاتکلیفی و گفتار درمانی مسئولین هستیم.
یکی از خطراتی که صنعت دام و طیور و آبزیان را تهدید می کند کمبود جدی کالا و در نتیجه آن افزایش قیمت اقلام دامپزشکی بویژه داروها و واکسن های مورد نیاز صنعت دام و طیور و کاهش تولید و افزایش تورم است که در تضاد کامل با فرمایشات مقام معظم رهبری می باشد و اصلا قابل قبول نیست.
با توجه به شرایط بین المللی کشورمان وضعیت موجودی انبارها در طی چند سال گذشته هیچگاه متعادل نبوده، و عدم تخصیص و تامین ارز در سه ماه اخیر شدیدا روی موجودی انبارها تاثیر منفی گذاشته است.
دکتر توکلی در ادامه خاطر نشان کرد که کلیه اقلام وارداتی فعلی برای تولید لازم و ضروری هستند و اصولا اقلام غیر ضروری طی چند سال گذشته از سبد واردات حذف شده اند و لذا عدم تامین ارز این اقلام ، صنعت پروتئین‌ کشور را با چالش بزرگی روبرو کرده است و شاهد افزایش سرسام‌آور قیمت محصولات دامی مانند گوشت قرمز، مرغ ، تخم مرغ و آبزیان خواهیم بود و حتی درصورت تامین از هر محلی ( ارز بانک مرکزی یا تالار دوم ) ، دست کم شش ماه طول می کشد تا به وضعیت نیم بند پاییز گذشته بازگردیم.
این در حالی است که طبق اطلاعات دریافتی در این مدت کالاهایی که توسط وزارت بهداشت و وزارت صمت مجوز می گیرند طبق روال سابق تخصیص و تامین می شوند. بعنوان مثال وزارت بهداشت ۱.۵ میلیارد دلار معادل ۵۰ درصد ارز مورد نیاز سالیانه خود را دریافت کرده است ، در حالیکه وزارت جهاد که سالیانه حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیارد دلار نیاز دارد ، در طی سه ماه گذشته بسیار ضعیف عمل کرده و دچار یک بی تدبیری و بی نظمی آشکاری است و در این میان سازمان دامپزشکی بیشتر از سایر بخش ها متضرر شده است و برخلاف تصور عموم، انتصاب رئیس سازمان دامپزشکی بعنوان سرپرست وزارت جهاد خود یک عامل محدود کننده دیگر
محسوب می‌شود زیرا در صورت تخصیص ارز به اقلام دامپزشکی می‌تواند حساسیت زا باشد . در حالیکه مجموع ارز مورد نیاز ثبت سفارش های اقلام دامپزشکی در سه ماهه گذشته رقمی بسیار ناچیز و حدود ۲۰۰ میلیون دلار است و تخصیص آن می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را حل کند.
دکتر توکلی هشدار داد اظهار نظرهای معاون و مدیران توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و مسئولین سازمان دامپزشکی تنها باعث می شود پرونده هایی که تایید بانک مرکزی را می گیرند( همه در اولویت ۲۲) راکد بمانند ، چرا که علایم مخابره شده توسط آقایان تنها دال بر ادامه وضعیت موجود و نخریدن ارز از تالار دوم با وحشت از بازگشت به گروه ۲۱ و زیان ۳۵٪ ناشی از مابه التفاوت نرخ دور ارز است، و ادامه این روند تبعات بسیاری در بازار چه به لحاظ قیمتی و چه به لحاظ موجودی کالاها خواهد داشت . اگر قرار است بازگشت به گروه ۲۱ باعث شود که بدلیل عدم وجود منابع تامین ارز باز هم چندین ماه سرگردان و بلاتکلیف باشیم ترجیح می‌دهیم مانند وزارت بهداشت در همان گروه ۲۲ باشیم ولی در اسرع وقت ارز مورد نیاز شرکتها تخصیص و تامین گردد.
ایشان در پایان ضمن آرزوی موفقیت برای سرپرست وزارت جهاد کشاورزی تاکید نمود که هر چه سریعتر نسبت به تخصیص ارز اقلام دامپزشکی مساعدت شود و تامین کنندگان و تولید کنندگان اقلام دارویی از این سرگردانی نجات پیدا کنند.

  • نویسنده : دکتر حمیدرضا توکلی