ترکاشوند، مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار با بیان این که ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی هنوز پابرجاست، عنوان کرد: این ممنوعیت باعث شده حذف مرغ در پایان دوره با مشکل رو به رو شود زیرا اکنون با توجه به فصل سرما مرغ ها جابه جا و زنده فروشی می شوند و […]
ترکاشوند، مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار با بیان این که ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی هنوز پابرجاست، عنوان کرد: این ممنوعیت باعث شده حذف مرغ در پایان دوره با مشکل رو به رو شود زیرا اکنون با توجه به فصل سرما مرغ ها جابه جا و زنده فروشی می شوند و به دلیل ایجاد بیماری و شیوع مسایل غیر بهداشتی این محدودیت ؛ برای کشور مشکل ایجاد می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، رضا ترکاشوند مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار درباره رفع ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی عنوان کرد: خواست اتحادیه تولید کنندگان مرغ تخم گذار و معاونت امور تولیدات دامی این است که این ممنوعیت رفع شود و هنوز خبری از وزارت جهاد کشاورزی به ما ابلاغ نشده است زیرا سازمان غذا و دارو این ممنوعیت را وضع کرده و بعد از اعلام این سازمان باید خبر ممنوعیت ابلاغ شود.
وی با بیان این که این اتحادیه معتقد است که این ممنوعیت برای ما مشکل ایجاد کرده است، اظهار داشت: این ممنوعیت از نظر فنی و منطقی درست نیست و این اتحادیه به دنبال رفع ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی است و این بحث جزء مطالبات اتحادیه مرغ های تخم گذار و به طور کلی صنعت مرغداری از سازمان غذا و دارو بوده است.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار با بیان این که ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی متاسفانه مشکلاتی را برای این اتحادیه ایجاد کرده است، عنوان کرد: این ممنوعیت باعث شده حذف مرغ در پایان دوره با مشکل رو به رو شود زیرا اکنون با توجه به فصل سرما مرغ ها جابه جا و زنده فروشی می شوند و این مساله به دلیل ایجاد بیماری و شیوع مسایل غیر بهداشتی؛ برای کشور؛ مشکل ایجاد می کنند. این سازمان در واقع با ایجاد این ممنوعیت در مسیر برعکس رسالت خود که حفظ بهداشت غذا و امنیت غذایی است، عمل خواهد کرد.
ترکاشوند با بیان این که کشتار مرغ در پایان دوره و تبدیل مرغ پایان دوره به خمیر مرغ یکی از مراحل کار صنعت ماست و در همه دنیا انجام می شود ، اظهار کرد: اکنون ۱۵ ماه است که این ممنوعیت از سوی سازمان غذا و دارو مطرح شده است اما این ممنوعیت باید حل شود و قرار نیست این مساله همیشه ادامه داشته باشد.
وی درباره دلایل ایجاد این ممنوعیت از سوی سازمان غذا و دارو گفت: این سازمان معتقد است که خمیر مرغ با مواد دیگری ترکیب شده است که این مساله مورد تایید سازمان دامپزشکی نیست زیرا در صورت بروز تخلف این سازمان باید نظارت بهداشتی خود را ارتقا دهد و بحث های نظارتی را تقویت کند و این مساله به مرغداری ارتباطی پیدا نمی کند.
وی ادامه داد: در همه دنیا مرغ پایان دوره به خمیر تبدیل می شود. در ایران هم طبق اصول فنی و بهداشتی مرغ پایان دوره کشتار می شود، تخلیه امحاء و احشام آن صورت می گیرد و بعد از آن به صورت کامل یا خمیر آماده مصرف می شود.
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار با بیان این که این اتحادیه زمانی را برای مذاکره با سازمان غذا و دارو درخواست کرده است، عنوان کرد: دو هفته گذشته زمانی را از وزیر بهداشت درخواست کردیم و هاشمی دستوری را به رییس سازمان غذا و دارو ابلاغ کرد تا این ملاقات انجام شود اما هنوز این جلسه برگزار نشده است.
وی با بیان این که مسوولان سازمان غذا و دارو هم به این نتیجه رسیده است که مشکل ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآورده های گوشتی باید حل شود، تاکید کرد: این موضوع در راس مسوولان عالی رتبه وزارتی حل شده است اما در بدنه سازمان غذاو دارو متاسفانه این مساله هنوز اجرایی نشده است.
موضوع گران شدن تخم مرغ
ترکاشوند با اشاره به این که قیمت تخم مرغ اکنون گران نیست، عنوان کرد: قیمت تخم مرغ اکنون سه هزارو ۵۰۰ تا سه هزار و ۷۰۰ تومان است اما بهای این کالا باید چهار هزار تومان تا چهار هزار و ۲۰۰ تومان باشد و اکنون قیمت تخم مرغ دو هفته است که به سمت واقعی شدن حرکت کرده است اما هنوز تخم مرغ به قیمت واقعی نرسیده است و نمی توان گفت تخم مرغ گران شده است.
افزیش قیمت تخم مرغ در نیمه دوم سال با افزایش تقاضای داخلی
وی با بیان این که در نیمه دوم سال قیمت تخم مرغ افزایش پیدا می کند، گفت: در نیمه دوم سال با توجه به افزایش تقاضا و فصل سرما تقاضا برای مصرف داخلی و صادرات افزایش پیدا می کند و در نتیجه قیمت ای کالا افزایش پیدا می کند.
صادرات ۶۱ هزار تن تخم مرغ در طول هشت ماه
مدیرعامل اتحادیه تولیدکنندگان مرغ تخمگذار درباره آمار صادرات تخم مرغ در سال جاری گفت: این اتحادیه ۶۱ هزار تن تخم مرغ در طول هشت ماه سال جاری صادرات تخم مرغ داشته است.
به گزارش خبرگزاری ها؛ حسن رکنی در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها از لغو ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی خبر داده بود و عنوان کرده بود: « خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شخص وزیر براساس کارهای کارشناسی که انجام شده بود، در این زمینه اعلام موافقت کردند.» به دنبال درج این خبر؛ به سراغ اتحادیه مرغ های تخم گذار رفتیم و صحت این خبر را جویا شدیم.