کشت برنج به روش ICM در ۵ هزار هکتار
کشت برنج به روش ICM در ۵ هزار هکتار
دستورالعمل کشت برنج «ICM» به بخش اجرا ارائه و در دو سال گذشته در شالیزارهای شمال کشور اجرایی شد.

رییس موسسه تحقیقات برنج، کنترل تلفیقی آفات و بیماری‌های برنج به روش «ICM» را ماحصل نتایج پژوهش‌های مشترک موسسه تحقیقات برنج و موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی اعلام کرد و گفت: دستورالعمل کشت برنج «ICM» به بخش اجرا ارائه و در دو سال گذشته در شالیزارهای شمال کشور اجرایی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران از روابط عمومی سازمان تات، مریم حسینی در آیین برداشت مکانیزه برنج طرح ارتقای سلامت محصول برنج (ICM) در شهرستان خمام، عملیاتی شدن روش «ICM» را به منظور ارتقای سلامت در اکوسیستم شالیزار و تولید برنج سالم دانست و افزود: در سال زراعی ۱۴۰۳ کشت برنج «ICM» در سطح ۵ هزار هکتار در حال اجراست که حدود ۱۵۰۰ هکتار آن در گیلان قرار دارد.

وی هدف از کنترل تلفیقی آفات و بیماری‌های برنج را حفظ میکروارگانیسم های مفید شالیزار و حفظ سلامت برنج دانست و خاطرنشان کرد: امیدواریم این روش کشت توسعه یابد تا از سموم کمتری در شالیزار استفاده شود و بتوانیم آفات مهم برنج را تحت کنترل قرار دهیم تا هم کشاورز آسیب نبیند و هم مصرف کننده از سلامت محصول راضی باشد.

 

برداشت برنج در یکهزار هکتار از شالیزارهای گیلان 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این آیین از آغاز برداشت برنج در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار و هشت شهرستان به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) خبر داد.

صالح محمدی یکی از برنامه‌های راهبردی حوزه امنیت غذایی را ارتقای سلامت محصولات کشاورزی دانست و اظهار کرد: بیش از ۷۰ نوع محصول کشاورزی در گیلان تولید می شود که ۲۰ محصول حائز رتبه‌های برتر کشوری است.

وی با بیان اینکه برای نخستین بار در استان گیلان تولید محصول استراتژیک برنج را در سطح بالغ بر ۱۰۰۰ هکتار و هشت شهرستان به روش مدیریت تلفیقی محصول (ICM) اجرایی کردیم، افزود: این روش ضمن رعایت حفظ پایداری تولید در محصول برنج، حفظ زیست‌بوم شالیزار با جلوگیری از مصرف بی‌رویه نهاده‌های کشاورزی (کودهای پایه و نهاده‌های گیاه‌پزشکی) را رقم می‌زند و شاهد مصرف حداقلی کود و استفاده از نهاده‌های بیولوژیک هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به مشارکت ۸۷۹ شالیکار در این طرح دانست و افزود: یکی از محورهای تولید برنج به روش ارتقا یافته، سلامت محصول است.

محمدی با اشاره به تولید ارقام محلی برنج در استان، عنوان کرد: تولید برنج به روش «ICM» تمرکز بر بازار مصرف دارد، زیرا رویکرد «ICM» حفظ تنوع زیستی در زیست بوم شالیزار با کاهش سموم و نهاده‌هاست.

وی محصول تولید شده به روش «ICM» را مورد توجه مصرف کنندگان دانست و گفت: روش مدیریت تلفیقی محصول را با برنج آغاز کردیم و به زودی در سایر محصولات کشاورزی گیلان نیز آن را دنبال می‌کنیم، زیرا کشاورزی سهم بالایی در اقتصاد گیلان دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در حوزه تولید محصولات صادراتی از جمله کیوی نیز از روش علمی و توسعه یافته «ICM» استفاده خواهیم کرد، ادامه داد: این روش علاوه بر توجه به نیاز غذایی گیاه، مبارزه بیولوژیکی با آفات و بیماری‌ها را ممکن می‌کند.

وی با اشاره به تلاش محققان سازمان حفظ نباتات و موسسه گیاه‌پزشکی سازمان تحقیقات کشاورزی و موسسه تحقیقات برنج و مدیریت‌های جهادکشاورزی هشت شهرستان هدف «ICM»، یادآور شد: شاهد برداشت خوشه‌های طلایی برنج در این مزارع هستیم و سال آینده سطح بیشتری از اراضی را به مدیریت تلفیقی محصول اختصاص می‌دهیم.