مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی کشور با بیان اینکه متوسط مصرف جهانی شیر ۱۵۰ لیتر است، گفت: با قطع یارانه شیر، سرانه مصرف آن در کشور کاهش یافته و خوشبینانه ترین حالت به کمتر از ۶۰ لیتر می رسد که فاصله زیادی با سرانه مصرف جهانی دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا) به نقل […]
مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی کشور با بیان اینکه متوسط مصرف جهانی شیر ۱۵۰ لیتر است، گفت: با قطع یارانه شیر، سرانه مصرف آن در کشور کاهش یافته و خوشبینانه ترین حالت به کمتر از ۶۰ لیتر می رسد که فاصله زیادی با سرانه مصرف جهانی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا) به نقل از ایرنا، محمدرضا اسماعیل نیا افزود: طبق برنامه پنجم توسعه، باید مصرف سرانه شیر به ۱۵۰ لیتر می رسید که متاسفانه تاکنون نه تنها به این رقم دست نیافته ایم بلکه با توجه به کاهش توان خرید مردم، مصرف شیر و فرآورده های لبنی به شدت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در سال های گذشته وقتی یارانه به شیر اختصاص می یافت، سرانه مصرف به ۹۰ تا ۱۰۰ لیتر نیز رسیده بود.
وی با بیان اینکه توسعه یافتگی یک کشور به مصرف شیر و لبنیات آن بستگی دارد، افزود: براساس آمارهای جهانی، سرانه مصرف شیر و فراورده های لبنی در کشورهای پیشرفته اروپایی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ لیتر است که آمریکا نیز به تازگی با تخصیص ۳۰ میلیارد دلار به برای یارانه شیر و تبلیغات مصرف آن، سرانه خود در مصرف شیر را به ۳۰۰ لیتر رسانده است.
مدیرعامل اتحادیه صنایع لبنی ادامه داد: طبق آخرین آمار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) سرانه مصرف شیر در ایران به کمتر از ۶۰ لیتر رسیده است که این امر می تواند سلامت جامعه را با مخاطراتی مواجه سازد.
اسماعیل نیا افزود: در سال های گذشته با تلاش فراوان بخش خصوصی و حمایت های بخش دولتی، صنعت لبنیات در ایران پا گرفت و هم اکنون به خودکفایی رسیده است به طوری که به یکی از صادرکنندگان محصولات لبنی تبدیل شده ایم.
هزینه های درمانی پوکی استخوان به یارانه شیر اختصاص یابد
به گفته وی، هزینه های سرسام آور درمانی در زمینه های پوکی استخوان، لثه و دندان در حدی است که اگر این هزینه ها صرف پرداخت یارانه به شیر و فراورده های لبنی شود می توان از بروز بخش عمده ای از بیماری های خاموش پیشگیری کرد زیرا مصرف لبنیات می تواند به تراکم استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان کمک کند.
سال گذشته هشت میلیون و ۸۰۰ هزارتن شیرخام در کشور تولید شد که بخشی از آن به مصرف صنایع لبنی، سنتی و خودمصرفی رسید. پیش بینی شده است امسال تولید شیر در کشور به ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تن برسد.
همچنین چندی پیش معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که صادرات مواد لنبی در سال ۱۳۹۲ به ۵۴۰ هزار تن رسید که این میزان در سال گذشته به ۶۴۵ هزار تن افزایش یافت.
به گفته وی، صادرات مواد لبنی ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس، افغانستان، عراق و ترکمنستان انجام می شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی اگنا اینجا کلیک کنید.
































