کاهش یا توقف جوجه ریزی برای تعادل در بازار مرغ/ مرغداران عاقلانه رفتار کنند
کاهش یا توقف جوجه ریزی برای تعادل در بازار مرغ/ مرغداران عاقلانه رفتار کنند

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی خواستار شد:  کاهش یا توقف جوجه ریزی برای تعادل در بازار مرغ/ مرغداران عاقلانه رفتار کنند رییس اتحادیه مرغداران گوشتی، از مرغداران خواست در شرایط کنونی عاقلانه رفتار کنند و افزود: مرغداران باید برای تعادل قیمت در بازار از خرید جوجه گران خودداری و یا ۵۰ درصد ظرفیت مرغداری‌ها را جوجه ریزی کنند. این […]

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی خواستار شد:

 کاهش یا توقف جوجه ریزی برای تعادل در بازار مرغ/ مرغداران عاقلانه رفتار کنند

رییس اتحادیه مرغداران گوشتی، از مرغداران خواست در شرایط کنونی عاقلانه رفتار کنند و افزود: مرغداران باید برای تعادل قیمت در بازار از خرید جوجه گران خودداری و یا ۵۰ درصد ظرفیت مرغداری‌ها را جوجه ریزی کنند. این اقدام هم به نفع تولیدکننده و هم به سود مصرف کننده است.

 

محمد یوسفی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)،علت افزایش قیمت جوجه یک روزه را بیشتر شدن تقاضای خرید اعلام و اظهار کرد: به صورت سنتی در نوروز و ماه رمضان تقاضای خرید افزایش می‌یابد و به دلیل اینکه دوره پرورش مرغ ۴۰ تا ۵۰ روز است مرغداران در این فصل شروع به خرید جوجه و پرورش آن می‌کنند تامرغ تازه به بازار عرضه کنند.

 

انصراف از خرید از جوجه نشان دهنده رفتار عاقلانه مرغداران

وی در توصیه به مرغداران گفت: اگر مرغداران بخواهند عاقلانه رفتار کنند باید از خرید جوجه انصراف دهند تا قیمت جوجه و مرغ در بازار متعادل شود. در این صورت علاوه بر اینکه تولیدکننده سود خواهد برد به نفع مصرف کننده هم می‌شود.

 

یوسفی در پاسخ به اینکه انجمن‌ها و تشکل‌ها چه اقداماتی در این راستا انجام داده‌اند، گفت: همه انجمن‌های مربوط در هر صورت به وظایف خود عمل می‌کنند، اما به طور مشخص هر انجمنی به فکر منافع اعضای خودش است.

 

انجمن جوجه یکروزه در پی ایجاد فرصت های سودآور!

وی افزود: انجمن جوجه یک روزه به فکر ایجاد یک فرصت سودآور برای تولیدکنندگان جوجه یک روزه ست اما با این وضعیت امکان دارد جوجه به قدری ارزان شود که هیچ سودی برای تولیدکننده نداشته باشد.

وی ادامه داد: انجمن مرغ‌های گوشتی نیز به تولیدکننده‌ها توصیه می‌کنند از خرید جوجه دست نگه داشته یا تنها۵۰ درصد از ظرفیت مرغداری را جوجه ریزی کنند. در حالی که صادرات متوقف شده و قدرت خرید مصرف کننده نیز محدود است، بنابراین میزان تولید و عرضه مرغ باید به اندازه تقاضا باشد تا بازار به تعادل برسد.

یوسفی با ابراز تارضایتی از وضعیت کنونی، آن را بی عدالتی توصیف کرد و افزود: اگر عرضه و تقاضا در بازار مرغ ساماندهی شود و مرغ به میزان تقاضا به بازار مصرف برسد، طبیعتا خرید جوجه نیز کمتر خواهد شد. در نتیجه بازار به تعادل می‌رسد. از سوی دیگر شاهد کاهش قیمت مرغ و افزایش قیمت جوجه یکروزه تا ۲۵۰۰ تومان نیز نخواهیم بود.

 

از سر گیری صادرات پس از فرونشستن توفان بحران ها

وی در پایان با اشاره به صادرات مرغ گفت: پس از گذشت این بحران‌ها صادرات ادامه خواهد داشت اما موضوع مهم در این بخش،میزان صادرات بسیار ناچیز نسبت به ظرفیت بالای تولید مرغ در کشور است. در حالی که زیر ساخت ها برای تولید مرغ بالاست توان صادراتی ما پایین است.

یوسفیهمچنین پیش بینی کرد که نرخ مرغ در روزهای پایانی سال و نزدیک نوروز با توجه به ذخیره سازی دولت(شرکت پشتیبانی امور دام) تغییر چندانی نداشته و بیش از ۷۵۰۰ تومان نمی شود.