معاون تولیدات امور دام وزارت جهاد کشاورزی: خواسته مرغداران از رییس جمهوری بجا و منطقی است/ واردکنندگان ارز مبادله ای می گیرند اما نهاده ها را آزاد می فروشند! معاون تولیدات امور دام وزارت جهاد کشاورزی، خواسته مرغداران از رییس جمهوری مبنی بر تعادل قیمت گوشت مرغ را بجا و منطقی دانست و تصریح کرد: […]
معاون تولیدات امور دام وزارت جهاد کشاورزی:
خواسته مرغداران از رییس جمهوری بجا و منطقی است/ واردکنندگان ارز مبادله ای می گیرند اما نهاده ها را آزاد می فروشند!
معاون تولیدات امور دام وزارت جهاد کشاورزی، خواسته مرغداران از رییس جمهوری مبنی بر تعادل قیمت گوشت مرغ را بجا و منطقی دانست و تصریح کرد: دولت با همه تنگناهایی که دارد ارز مبادله ای برای نهاده ها اختصاص داد اما واردکنندگان ذرت و سویا را به قیمت آزاد می فروشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، حسن رکنی در گفت وگو با رادیو اقتصاد، افزود: خواسته منطقی مرغداران در نامه به رییس جمهوری این است که هر تغییری در قیمت نهاده ها منتج به تغییر قیمت نهایی محصول (گوشت مرغ) می شود.
وی ادامه داد: البته مرغداران پیش از این نیز در نامه ای به آقای جهانگیری از افزایش معنی دار برخی اقلام مورد مصرف در صنعت طیور ابراز نگرانی کرده بودند و خواستار تعدیل در قیمت نهاده ها و محصول نهایی شدند.
رکنی اظهار کرد: آنها همچنین از مسئولان خواستند که با تعدیل قیمت نهاده ها، افزایش قیمت گوشت مرغ هم نداشته باشیم که از نظر کارشناسی حرف شان درست و منطقی است.
تقدیر معاون حجتی از تلاش مرغداران
معاون حجتی در این گفت و گوی زنده رادیویی، با اشاره به کار پر زحمت و پراسترس مرغداران از تلاش آنها قدردانی کرد و افزود: ایران یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده گوشت مرغ است که سالانه بیش از ۲ میلیون تن تولید دارد.
وی اظهار کرد: گوشت مرغ در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه ای دارد و روز به روز جای خود را در سبد خانوارها بیشتر باز می کند. بر همین اساس میانگین مصرف سرانه در کشور نزدیک ۲ برابر بیشتر از سرانه جهانی است که بر اهمیت این ماده پروتئینی می افزاید.
رکنی در ادامه به تاخیر دولت در تخصیص ارز مبادله ای برای واردات نهاده ها در ۲ ماه گذشته اشاره و اظهار کرد: با همه تنگناهای مالی که دولت دارد، ارز مبادله ای را برای واردات نهاده ها اختصاص داد.
واسطه ها عامل اصلی گرانی نهاده ها در بازار
معاون تولیدات امور دام وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به چرایی گرانی نهاده های ذرت و سویا تصریح کرد: واسطه ها و حلقه های حد واسطی که میان تولیدکنندگان و واردکنندگان هستند، این اجحاف را به مرغداران می کنند.
وی افزود: واردکنندگان با ارز مبادله ای که از دولت دریافت کردند و فاصله قیمتی با ارز آزاد در بازار دارد، نهاده وارد می کنند که باید با قیمت مناسب به دست مرغداران برسد اما شاهد هستیم که نهاده با قیمت بالا به دست مرغداران می رسد.
معاون حجتی همچنین از پیگیری های معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه خبر داد و گفت: به نظر من برای برخورد با این ناهنجاری ها، دستگاه های نظارتی باید وارد شوند.
سازمان حمایت اقدام نظارتی کند
وی افزود: سازمان حمایت باید با حضور واردکنندگان و تولیدکنندگان سریعا برای تعادل در قیمت نهاده های صنعت مرغدارای که با ارز دولتی تامین می شود، اقدام کند و عدد منطقی برای ذرت و سویا تعیین شود.
را و ذرت و سویا و سایر نهاده با عدد منطقی سازمان حمایت احصا شود. دولت با همه تنگناها ارز مبادله ای داده اما تولیدکننده همچنان نهاده را گران تر می خرد.
رکنی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا دولت مستقیما به تولیدکننده یارانه نمی دهد، گفت: برای این موضوع می توان صورت مساله های گوناگونی ارایه داد که باید بررسی شود و گروه های کارشناسی روی آنها کار کنند اما الان برای دستیابی به نتیجه بهتر و زودتر دستگاه های نظارتی مانند سازمان حمایت باید سریعا اقدام کنند تا تعادل در قیمت نهاده و محصول نهایی ایجاد شود.
































