صادرات گوشت بوقلمون در دستور كار وزارتخانه
صادرات گوشت بوقلمون در دستور كار وزارتخانه

معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي با اعلام اين خبر افزود: استراتژي توسعه در كشورما بر توليد زنجيره‌اي استوار است، به‌گونه‌اي كه از تهيه جوجه، خوراك، خدمات دامپزشكي، پرورش بوقلمون، كشتار، بسته‌بندي و فرآوري آن تحت مديريت خاصي قرار دارد تا به كاهش هزينه‌هاي توليد و اقتصادي كردن آن بيانجامد. به گزارش پايگاه اطلاع […]

معاون بهبود توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي با اعلام اين خبر افزود: استراتژي توسعه در كشورما بر توليد زنجيره‌اي استوار است، به‌گونه‌اي كه از تهيه جوجه، خوراك، خدمات دامپزشكي، پرورش بوقلمون، كشتار، بسته‌بندي و فرآوري آن تحت مديريت خاصي قرار دارد تا به كاهش هزينه‌هاي توليد و اقتصادي كردن آن بيانجامد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از معاونت امور توليدات دامي،  معاون وزير در وزارت جهاد كشاورزي از تنوع‌بخشي در سبد محصولات پروتئيني مردم خبر داد و گفت: در دو دهه اخير تلاش براي تنوع در توليد گوشت سفيد در كشور آغاز شده است، به‌گونه‌اي كه گوشت شترمرغ به لحاظ مزيت‌هايي كه بر گوشت قرمز دارد، ترويج شده و علاوه بر آن گوشت بوقلمون نيز به‌عنوان گوشت سفيد در كشور مورد توجه است.

حسن ركني افزود: توليد بوقلمون در قالب واحدهاي صنعتي داراي سابقه‌اي ديرين است، اما به شكل غيرصنعتي در محيط‌هاي روستايي نيز وجود دارد.

وي خاطرنشان كرد: در يك دهه اخير مصرف گوشت بوقلمون در كشور از حدود 20 گرم فراتر رفته، به ‌گونه‌اي كه براساس بررسيهاي انجام‌ شده در سال 92، سرانه مصرف به 350 گرم در سال رسيده است.

ركني ادامه داد: در حال حاضر 225 واحد پرورش بوقلمون گوشتي در كشور وجود دارد كه داراي ظرفيت بيش از يك ميليون و 300 هزار قطعه در سال هستند كه امكان توليد دو برابري آن وجود دارد.

وي با اعلام اينكه گرايش مردم به مصرف گوشت بوقلمون افزايش يافته است، تصريح كرد: ما به‌دنبال ايجاد تنوع در سبد پروتئيني هستيم و علاوه بر بوقلمون، بلدرچين و اردك نيز به شكل صنعتي در حال پرورش است.

ظرفيت بوقلمون مادر گوشتي در حال حاضر 11 هزار قطعه است
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي يادآور شد: دو واحد پرورش بوقلمون مادر گوشتي با ظرفيت حدود 11 هزار قطعه در كشور وجود دارد كه مي‌تواند خوراك واحدهاي پرورشي گوشتي را از لحاظ جوجه يكروزه تأمين كند و كسري آن نيز از طريق واردات تأمين مي‌شود.

ركني با اعلام اينكه 207 هزار قطعه بوقلمون پرورشي در مزارع وجود دارد، تأكيدكرد: سالانه امكان پرورش 2.5 دوره در طول سال وجود دارد كه اين امر كمك بزرگي به توليد گوشت سفيد در كشور است.

وي به آمار جهاني اشاره كرد و اظهار داشت: توليد گوشت بوقلمون در دنيا حدود پنج ميليون و 750 هزار تن است و متوسط سرانه مصرف دنيا نيز زير يك كيلوگرم برآورد شده است.

ركني همچنين گفت: سرانه مصرف هر ايراني حدود 350 گرم در سال 92 برآورد شد كه به‌ نظر مي‌رسد به سمت ميانگين جهاني در حال پيشروي هستيم.

آمريكا با توليد سه ميليون و 400 هزار تن در راس توليدكنندگان بوقلمون
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي در ادامه افزود: آمريكا در رأس توليدكنندگان بوقلمون دنيا قرار دارد كه داراي توليد گوشتي معادل سه ميليون و 400 هزار تن در سال است و ميانگين مصرف آن نيز هفت كيلو و 250 گرم برآورد شده است و سپس اتحاديه اروپا با توليد دو ميليون تن و سرانه مصرف حدود سه كيلو و 800 گرم قرار گرفته است.

وي خاطرنشان كرد: قاره آفريقا با توليد 160 هزار تن، كل آسيا با توليد 120 هزار تن و كل قاره اقيانوسيه با حدود 20 هزار تن در رده‌هاي بعدي توليد گوشت بوقلمون قرار دارند.

ركني با اعلام اينكه توليد گوشت بوقلمون در كشور حدود 20 هزار تن در سال است، ادامه داد: ميانگين سرانه توليد ايران نصف توليد دنيا است كه بايد ميزان مصرف را با ترويج آن افزايش دهيم.

وي تصريح كرد: در كشورهاي منطقه، تركيه با دارا بودن توليد 50 هزار تني گوشت بوقلمون، بيشترين توليد را در بين كشورهاي همسايه از آن خود كرده است.

ركني يادآور شد: استراتژي توسعه در كشورما بر توليد زنجيره‌اي استوار است، به‌گونه‌اي كه از تهيه جوجه، خوراك، خدمات دامپزشكي، پرورش بوقلمون، كشتار، بسته‌بندي و فرآوري آن تحت مديريت خاصي قرار دارد تا به كاهش هزينه‌هاي توليد و اقتصادي كردن آن بيانجامد.

وي تأكيد كرد: در قدم‌هاي بعدي برنامه براي صادرات گوشت بوقلمون و تفكيك قطعات را مدنظر داريم.

ركني اظهار داشت: پوست و پر بوقلمون بر خلاف شترمرغ داراي اهميت اقتصادي نيست، اما براي توليد بيشتر گوشت آن، در حال برنامه‌ريزي هستيم.

توليد انبوه، بوقلمون را از فهرست غذاهاي اشرافي خارج كرد
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد كشاورزي با اعلام اينكه از قديم گوشت بوقلمون غذاي اشرافي محسوب مي‌شد، گفت: در حال حاضر مسير توليد گوشت بوقلمون به اندازه‌اي پيشرفت كرده كه امكان توليد انبوه آن با قيمت مناسب فراهم شده است.

وي همچنين افزود: قيمت هر كيلوگرم گوشت بوقلمون تقريباً نصف گوشت قرمز است؛ بنابراين تمامي اقشار مردم مي‌توانند آن را تهيه كرده و استفاده كنند.

ركني درباره شرايط پرورش بوقلمون خاطرنشان كرد: شرايط كنترل‌شده و استاندارد مي‌تواند توليد مناسبي را رقم بزند و در بيشتر استان‌هاي كشور ازجمله اصفهان، زنجان، تهران، مركزي و قزوين بيشترين واحدهاي پرورش بوقلمون را دارا هستيم.

وي ادامه داد: بوقلمون طي چهار ماه، به وزن مطلوب مي‌رسد و حداقل 10 تا 11 كيلوگرم گوشت مفيد توليد مي‌كند.

ركني تصريح كرد: به‌دنبال آن هستيم كه مزارع مرغ مادر را بر اساس آخرين دستاوردهاي علمي اصلاح كنيم و آخرين سويه‌هاي بوقلمون با ويژگي‌هاي گوشتي بالا را به كشور وارد كرده و به سمت توليد بيشتر با بهره‌وري بالاتر و اثرگذاري مثبت حركت كنيم.