کاهش ۱۵ کیلوگرمی سرانه مصرف شیر در ایران
کاهش ۱۵ کیلوگرمی سرانه مصرف شیر در ایران

روز جهانی شیر؛ کاهش ۱۵ کیلوگرمی سرانه مصرف شیر در ایران سرانه مصرف شیر در ایران طی دو دهه اخیر از ۹۵ کیلو به ۸۰ کیلو کاهش یافته است؛ شیر مدرسه از برنامه های توصیه شده است که در دو دهه گذشته در ایران افت چشمگیری داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران […]

روز جهانی شیر؛

کاهش ۱۵ کیلوگرمی سرانه مصرف شیر در ایران


سرانه مصرف شیر در ایران طی دو دهه اخیر از ۹۵ کیلو به ۸۰ کیلو کاهش یافته است؛ شیر مدرسه از برنامه های توصیه شده است که در دو دهه گذشته در ایران افت چشمگیری داشته است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ به نقل از تسنیم، از سال ۲۰۰۱ به پیشنهاد فائو و با تصویب سازمان ملل اول ژون مصادف با ۱۲ خرداد به عنوان روز جهانی شیر نام گذاری شده است.

شیر تنها غذایی است که سازمان ملل دو روز در سال را برای ترویج لزوم مصرف آن در جامعه بشری مصوب کرده است (روز جهانی شیر و روز جهانی شیر مدرسه)
شیر به عنوان یک غذای کامل از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است.

در بیست سال گذشته روز جهانی شیر هر ساله با برنامه های متنوع ترویجی در سراسر جهان بخصوص کشورهای توسعه یافته برگزار شده است؛ در سال گذشته در بیش از ۶۰ کشور دنیا بیش از ۴۰۰ از برنامه ترویجی در روز جهانی شیر برگزار شده است.

با توجه به اثبات تاثیر شیر در تقویت سیستم دفاعی بدن، پیشگیری از پوکی استخوان، تقویت لثه و دندان، افزایش میانگین قد و… افزایش سرانه مصرف شیر به عنوان راهکاری برای کاهش هزینه های درمان خانوارها توصیه شده است.

سرانه مصرف در ایران در حال حاضر ۸۰ کیلو برای هر فرد در سال است که با ۱۵۰ کیلو توصیه شده سازمان بهداشت جهانی و همینطور ۱۲۰ کیلو هدف گذاری شده در سند چشم اندار فاصله زیادی دارد.

کاهش ۱۵ کیلوگرمی سرانه مصرف شیر در ایران

سرانه مصرف شیر در ایران طی دو دهه اخیر از ۹۵ کیلو به ۸۰ کیلو کاهش یافته است.

شیر مدرسه از برنامه های توصیه شده سازمان بهداشت جهانی است که در دو دهه گذشته در ایران افت چشمگیری داشته است.

ایران یکی از پیشروترین کشورها در شیر رایگان مدارس بوده و در بعد از انقلاب طی سال‌ها شیر یارانه ای و شیرمدارس توزیع می شد.

شیر رایگان مدرسه در سال گذشته نیز برای ۸ استان کم برخوردار مصوب شد اما با اجرای ناقص و غیر مستمر همراه بود.

در بند ح ماده ۳۱ بخش ۷ (کشاورزی) برنامه ششم توسعه بر لزوم اخذ عوارض از چربی های مضر و نوشابه برای هزینه کرد در افزایش سرانه مصرف شیر تاکید شده که اجرایی نگردیده است.

اخذ عوارض از انواع چربی‌های وارداتی دارای اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباعی(ترانس) بیش از حد مجاز و نوشابه‌های گازدار مصرفی و صرف منابع حاصل از آنها در جهت افزایش سرانه شیر نیز یکی از برنامه های بوده است که به مرحله اجرایی نرسیده است.