دکتر امیرحسین بهداد مدیرکل دامپرشکی استان به همراه معاونین و تنی چند از همکاران این اداره کل با استاندار آذربایجان شرقی دیدار کرد . به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، در این دیدار که به مناسبت هفته دامپزشکی و در محل استانداری استان آذربایجان شرقی صورت گرفت، مدیر کل دامپزشکی استان ضمن […]
دکتر امیرحسین بهداد مدیرکل دامپرشکی استان به همراه معاونین و تنی چند از همکاران این اداره کل با استاندار آذربایجان شرقی دیدار کرد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، در این دیدار که به مناسبت هفته دامپزشکی و در محل استانداری استان آذربایجان شرقی صورت گرفت، مدیر کل دامپزشکی استان ضمن تشکر و قدردانی از حمایت های ویژه جناب آقای دکتر جبارزاده استاندار محترم و محبوب استان از مجموعه دامپزشکی به ارائه گزارشی از عملکرد این اداره کل پرداخت.
وی با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی کانون بیماری هاری ، کاهش ۲۵ درصدی مبتلایان به بیماری تب مالت انسانی ، کاهش ۱۰ برابری کانون بیماری آبله ، کاهش ۶۷ درصدی موارد مثبت سل گاوی ، کاهش ۵۶ درصدی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک تاکید کرد برابر اعلام سازمان محیط زیست حتی در جمعیت حیات وحش استان نیز موردی از این بیماری گزارش نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان ادامه داد : تدوین و اجرای طرح جامع ساماندهی بهداشت شیر خام برای اولین بار در کشور در استان انجام شد که با افزایش نظارت ها در سال ۹۴ حدود ۳۷ تن شیر با بار میکروبی بالا معدوم سازی و از چرخه مصرف خارج شده است .
وی گفت : همچنین درج کد رهگیری بر روی بسته بندی مرغ برای اولین بار در کشور ، کشف و ضبط و خارج کردن از چرخه مصرف انسانی ۷۰ تن عسل غیر قابل مصرف انسانی ، کشف و ضبط و معدوم سازی ۳۱۸ تن فراورده خام دامی غیر بهداشتی و غیر قابل مصرف انسانی که با افزایش ۷ برابری همراه است از سایر فعالیت های این اداره کل می باشد.
دکتر بهداد کنترل بیماری VHS در استان و افزایش دو برابری صادرات مواد و فراورده های خام دامی از سایر فعالیت های شاخص این اداره کل دانست و افزود : این حرکت رو به رشد در اداره کل دامپزشکی استان ادامه دارد چرا که با مقایسه عملکرد این اداره در ۶ ماهه اول سال ۹۵ با مدت مشابه در سال ۹۴ این امر تایید و به اثبات می رسد .
دکتر جبار زاده استاندار آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه درگذشته نسبت به حضور دامپزشکها در مقوله سلامت انسانها به حد کافی بهایی داده نمیشد، اما سلامت انسانها در گرو همکاری و دقت بیشتر دامپزشکها است افزود: قاعدتاً هر چقدر مردم نسبت به مقابله با بیماریها آگاهی بیشتری داشته باشند، مطمئناً در بخش نظارت با ما همراهی خواهند کرد چراکه بهترین ناظرها همین مردم هستند.
استاندار آذربایجان شرقی، اظهار داشت: انصافاً باوجود مشکلات پیشآمده و شیوع بیماریها، اداره کل دامپزشکی با تلاشهای خود کارنامه قابلقبول و ارزشمندی را ارائه کردند و البته مهمترین مسئله این است که عملکرد را بهصورت علمی بررسی کنیم.
دکتر جبار زاده، ادامه داد: اینکه برخیها از روی حب و بغض مطالبی را مطرح میکنند، میتواند انگیزهای باشد تا ضعفها و نقاط قوت خود را شناسایی کنیم و نباید از انتقادها ترس و ابایی داشته باشیم، طبیعی است کسی که کارنکرده باید بترسد و طبیعتاً وقتی کاری انجام میشود نقاط ضعف و قوت هم وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: مهم این است تا نقاط قوت و ضعفها را شناسایی کرده و متناسب با آن نقاط قوت و ضعف برنامهریزی کنیم، برنامهای رو به رشد و هرسال بایستی نسبت به سال قبل ویژگی کامل داشته و نشانگر تکامل برنامهها باشد.
وی تأکید کرد: اگر امروز در استان در کنار امنیت که بزرگترین نعمت است شاهد نعمت دوم یعنی سلامت هستیم، بخشی از این مسئله مدیون تلاشهای دامپزشکان بوده و جا دارد بیش از این به این مسئله توجه شود.
استاندار آذربایجان شرقی، ادامه داد: معتقدیم هر برنامهای که برای دستگاهها در بخش سلامت استان نوشته میشود حتماً باید پای ثابت جلسات باشند که یک بخش حضور متخصصان امر دامپزشکی در بحث بیمارهای مشترک بین انسان و دام و همچنین در مسئله سلامت مواد غذایی است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی شعار سلامت مواد غذایی از مزرعه تا سفره را مطرح میکنیم، بخش عمده نظارت بر این مسائل بر عهده دامپزشکها است.
دکتر جبارزاده، در ادامه با اشاره به بروز برخی شایعات در مورد سلامت مواد غذایی، بیان کرد: نباید بگذاریم در جامعه افرادی که میخواهند برای فروش محصولات خود تبلیغات نادرستی را پیش بگیرند، همیشه پشت شایعات غیرعلمی افرادی وجود دارند که سعی دارند محصولات خود را بفروشند.
وی، با تأکید بر اینکه علیالقاعده در کنار همه مسائل نظارت جزو وظایف همیشگی اداره کل دامپزشکی است که باید باشد و در کنار آن مباحث علمی نیز باید وجود داشته باشد، ادامه داد: در برخی کشورها برای هر بیماری انستیتویی وجود دارد که در طول سال بیماریهای مشخصی را رصد میکنند تا آمادگی لازم را برای مقابله و کنترل بیماریهای داشته باشند با توجه به این مسئله اداره دامپزشکی استان نیز با همکاری دانشگاهها در این خصوص میتوانند همکاری مستمر علمی را ترتیب دهند.
وی اضافه کرد: این امر میتواند در قالب پروژهها و پایاننامههای مشترک انجام شود تا نسبت به استان، بیماریها و سویهها مختلف بررسی شود و البته با جمعآوری تجارب سالهای گذشته در قالب یک مرجع میتوان در این مسیر نیز بهرهمند شد.
دکتر جبارزاده، افزود: اگر اقدامات اجرایی پشتوانه علمی نداشته باشند قاعدتاً در اجرا با مشکل مواجه شده و موفق نخواهد بود، بخصوص در مسائل همچون دامپزشکی و بر این اساس هر تصمیم که گرفته میشود باید پشتوانه علمی داشته باشد.
وی با تأکید بر رصد بیماریها و سویههای مختلف در راستای پیشگیری و ارائه برنامههای مناسب برای مقابله با اتفاقات، گفت: مهمترین مسئله وجود یک گروه علمی است تا ضمن پیشبینی از قبل برای مقابله و کنترل حوادث و اتفاقات و آماده باشیم تا خودشان را به ما تحمیل نکنند.
استاندار آذربایجانشرقی، بابیان اینکه، بهعنوان استانداری در کنار اداره کل دامپزشکی هستیم و سیاست همافزایی و همکاری را ادامه خواهیم داد، ادامه داد: همیشه در مقابله با اتفاقات باید یکقدم جلوتر باشیم تا بتوانیم بیماریها را کنترل کنیم و با توجه به این مسئله آمادگی داریم با حضور بخش مدیریت بحران سناریوهای مختلفی پیشبینی کنیم تا بهمحض مشاهده اولین علائم برنامهها اجرا شود.
وی با تأکید بر تدوین سناریوها و برنامههای آماده برای مقابله با بیماریها، خاطرنشان کرد: حتی در راستای اجرای سناریوها میتوانیم مانورهایی را نیز اجرا کنیم تا بتوانیم عملکرد ادارات را ارزیابی کنیم، بهطورکلی باید از عملکردهای روتین و روزمرگی فراتر رویم تا بتوانیم در بخش سلامت بهخوبی ایفای نقش کنیم و انشاءالله بتوانیم در آینده ارتقای خدمات را بیش از این افزایش دهیم.