تاکید خلج بر نقش ویژه دامپزشکی در صادرات غیرنفتی/ دامپزشکی، گذرگاه اقتصاد پایدار و تجارت بین المللی فرآورده های دامی است
تاکید خلج بر نقش ویژه دامپزشکی در صادرات غیرنفتی/ دامپزشکی، گذرگاه اقتصاد پایدار و تجارت بین المللی فرآورده های دامی است

در همایش روز جهانی دامپزشکی مطرح شد: تاکید خلج بر نقش ویژه دامپزشکی در صادرات غیرنفتی/ دامپزشکی، گذرگاه اقتصاد پایدار و تجارت بین المللی فرآورده های دامی است   رییس سازمان دامپزشکی با تاکید بر نقش ویژه دامپزشکی در صادرات غیرنفتی، گفت: دامپزشکی، گذرگاه اقتصاد پایدار و تجارت بین المللی در بخش فرآورده ها و […]

در همایش روز جهانی دامپزشکی مطرح شد:

تاکید خلج بر نقش ویژه دامپزشکی در صادرات غیرنفتی/ دامپزشکی، گذرگاه اقتصاد پایدار و تجارت بین المللی فرآورده های دامی است

 

رییس سازمان دامپزشکی با تاکید بر نقش ویژه دامپزشکی در صادرات غیرنفتی، گفت: دامپزشکی، گذرگاه اقتصاد پایدار و تجارت بین المللی در بخش فرآورده ها و محصولات دامی است و الزامات آن باید به درستی تبیین شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، مهدی خلج، روزگذشته (۹ اردی بهشت) در همایش روز جهانی دامپزشکی با شعار «مقاومت میکروبی، از آگاهی تا اقدام» که در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: شعار مقاومت میکروبی که برای روز جهانی دامپزشکی ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده، در راستای مقاومت باکتری‌ها علیه دام‌ها و استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک‌هاست.

رییس سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: همان گونه که گفتم، دامپزشکی نقش ویژه ای در صادرات غیر نفتی دارد و کسانی که با دام و فرآورده‌های غیر نفتی فعالیت می کنند باید به این صنعت توجه ویژه ای داشته باشند.

خلج ادامه داد: دامپزشکی شمشیری برای پیشرفت در این بخش به شمار می رود و امیدوارم روز ۱۴ مهر که روز دامپزشکی است بتوانیم به عنوان گذرگاه رسیدن به اقتصاد پایدار و تجارت بین‌الملل، الزامات آن را به خوبی تبیین کنیم.

وی اظهار کرد: در گذشته بسیار دور به دلیل اینکه بیماری‌های عفونی جامعه حیوانی و انسانی را درگیر می‌کرد و سلامت انسان، حیوان و امنیت غذایی تهدید می شد، کشف، تولید و مصرف آنتی‌بیوتیک انقلابی در تامین سلامت انسان بهداشت و سلامت دام و امنیت غذایی ایجاد کرد.

خلج افزود: اما با گذشت زمان که استفاده بیش از حد و مصرف غلط
آنتی بیوتیک ها در این صنعت رواج یافت، مصرف این دارو اکنون به یکی از مخاطرات و تهدیدهای بهداشت عمومی در جهان تبدیل شده است.

رییس سازمان دامپزشکی به مصرف این ابزار اساسی که در راستای غلبه بر بیماری‌های عفونی برای تامین سلامت انسان، حیوان و امنیت غذایی استفاده می شود اشاره و اظهار کرد: مصرف آنتی بیوتیک ها را باید محدود کرد یا به تاخیر انداخت.

وی ادامه داد: همکاری نزدیک دامپزشکان، پزشکان و در کل دستگاه بهداشت انسان و حیوان با تلفیق اجزای آن می‌تواند نتیجه موثر در این زمینه حاصل کند. به باور من در چرخه حذف یا محدودیت مصرف آنتی بیو تیک ها، پزشکان پرچمداران این حرکت بزرگ هستند.

وی در خصوص تجویز داروی آنتی بیوتیک در عرصه حیوانات نیز گفت: تجویز صرفا باید توسط دامپزشکان انجام شود و تداوم مصرف برای دام نیز باید با نظر دامپزشک باشد تا زمانی که دام به لحاظ ظاهری علائم بهبود را نشان ‌دهد سپس دامداران می توانند دوره درمانی را قطع کنند.

خلج با اشاره به مقاومت دارویی اظهار کرد: استفاده از دارو نیز باید به تولیدکنندگان آموزش داده و مشکلات استفاده از مقاومت دارویی اطلاع رسانی شود که این مورد هم نیاز به نظارت دارد.

معاون حجتی در این نشست ضمن تشکر از دانشجویان دانشکده دامپزشکی ادامه داد: همه کسانی که در حرفه دامپروری فعالیت می‌کنند، به اندازه نقشی که دارند در جامعه شناخته شده‌ نیستند. بنابراین باید از هر مناسبتی برای برجستگی این نقش استفاده کنیم.

خلج به آموزش دامپزشکان در دانشگاه‌ها اشاره و اظهار کرد: دانشجویان باید به خوبی آموزش ببینند اما شوربختانه در این زمینه ما دچار نقص هستیم. امیدواریم با کمک سازمان نظام دامپزشکی و با توجه به امکاناتی که دارند آموزش ویژه‌ای به دانشجویان داده شود.