رییس انجمن علمی ایمنی زیستی: بدون توجه به فضاسازی رسانه ای راه علمی مان را ادامه می دهیم/ بحران آب حتی با افزایش ۳ برابری بهره وری رییس انجمن علمی ایمنی زیستی با ابراز تاسف از جریان سازی های به وجود آمده در خصوص جدی نبودن بحران آب کشور، گفت: ما معتقدیم باید آب موجود […]
رییس انجمن علمی ایمنی زیستی:
بدون توجه به فضاسازی رسانه ای راه علمی مان را ادامه می دهیم/ بحران آب حتی با افزایش ۳ برابری بهره وری
رییس انجمن علمی ایمنی زیستی با ابراز تاسف از جریان سازی های به وجود آمده در خصوص جدی نبودن بحران آب کشور، گفت: ما معتقدیم باید آب موجود را به بهترین نحو استفاده کنیم، حتی اگر بهره وری دو یا سه برابر شود باز هم با کمبود مواجه هستیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) بهزاد قره یاضی در حاشیه همایش هم اندیشی تدوین برنامه علم و فناوری کشاورزی، آب و منابع طبیعی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این مراسم یک هم اندیشی برای تصویب نهایی برنامه های علم و دانش در حوزه کشاورزی، آب و منابع طبیعی است.
وی افزود: ویژگی منحصر به فرد این هم اندیشی حضور نخبگان در آن است. از همه دانشگاه ها، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، انجمن های علمی و حتی از موسسه استاندارد و وزارت بهداشت و درمان در جمع امروز حاضر هستند.
او در ادامه گفت: این هم اندیشی فقط برای مطرح کردن مباحث برگزار نشده است، بلکه برنامه ای که در آن تدوین می شود، در کمیسیون دائمی شورای عالی عتف به تصویب خواهد رسید و در نهایت به صورت مصوبه شورا ابلاغ می شود و برای همه لازم الاجراست.
قره یاضی به لزوم آزاداندیشی در اجرای سیاست ها اشاره کرد و گفت: براساس سیاست ها، راهبردها و اولویت های مصوب شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری برنامه ها را تنظیم می کنیم. با حضور نخبگان بنای تاثیر و تاثر در فضای رسانه ای نداریم، آزاداندیشی را سرلوحه کار خود قرار می دهیم و تحت تاثیر جوسازی رسانه ای که اخیرا خیلی زیاد شده قرار نخواهیم گرفت.
او افزود: آنچه را جمع متشکل از نخبگان سراسر کشور تشخیص بدهند، به صورت برنامه کار به مسئولین ارشد اجرایی کشور ارائه خواهیم کرد.
دانش بنیان بودن از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است
وی با ابراز تاسف از جریان سازی به راه افتاده در زمینه بحران آب نیز گفت: متاسفانه جریان سازی هایی به راه افتاده که بحران آب وجود دارد اما جدی نیست و در این زمینه سیاه نمایی می شود.
وی افزود: در حالی که ما معتقدیم باید آب موجود را به بهترین نحو استفاده کنیم، حتی اگر بهره وری دو یا سه برابر شود، باز هم با کمبود مواجه هستیم.
دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف گفت: به عنوان یک ایرانی باید بیاموزیم که در کشور و منطقه ای خشک زندگی می کنیم.
او افزود: جمعیت ما شاید یک دهم آن چیزی باشد که حدود یک قرن پیش بوده اما نیاکان ما برای آب ارزش بسیاری قائل بودند و در آن روزگار به پایداری کشور می اندیشیدند.
وی با بیان اینکه باید به سمت کاشت محصولات کم آب بر برویم، اظهار کرد: امروز اجازه نداریم در خوزستان با مصرف ۵۰ تا ۹۰ هزار مترمکعب آب، برنج تولید کنیم. باید محصول دیگری که نیاز کمتری به آب دارد، کشت شود.
وی افزود: این به مفهوم عدم کاشت نیست، چرا تعبیر سوء به کار برده می شود. کاشت محصولات کم آب بر به مفهوم اصلاح الگوی کشت، افزایش بهره وری مصرف آب، کشاورزی دانش بنیان و از همه مهمتر اقتصاد مقاومتی است.
قره یاضی با اشاره به اینکه دانش بنیان بودن یکی از ویژگی های اقتصاد مقاومتی است، گفت: بدون تاثیر و تاثر از فضاسازی رسانه ای که متاسفانه صداوسیما در این زمینه پیشتازی می کند، این جلسه راه علمی خودش را ادامه خواهد داد و برنامه مصوبش در آینده ای نزدیک اعلام می شود.
بررسی چالش ها، ارائه راهکار
دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی شورای عالی عتف درباره برنامه های این همایش اظهار کرد: ابتدا چالش ها و سپس نقاط قوت و ضعف را بررسی می کنیم و در نهایت راهکارها و شاخص هایی را ارائه می دهیم.
رییس انجمن علمی ایمنی زیستی تاکید کرد: معتقدیم برای کشاورزی پایدار باید به سمت کشت محصولات کم آب بر برویم.
او گفت: باید مراقب صادرات آب مجازی باشیم. نباید محصولاتی که صادر می کنیم آب بیش از حد استفاده کنند. محصولات پرآب بر را وارد کنیم تا به نوعی واردات آب مجازی هم صورت بگیرد.
قره یاضی با اشاره به موضوع فناوری در کشاورزی نیز اظهار کرد: باید در تمام سطوح با آغوش باز پذیرای فناوری باشیم. از فناوری هراسی پرهیز کنیم. از فناوری های نو بدون هرگونه محدودیتی استفاده کنیم.
وی درباره محصولات ارگانیک گفت: باید کشاورزی ارکانیگ را توسعه دهیم و مانع فروش محصولات تقلبی به اسم ارکانیگ و با قیمت ارکانیگ به مردم شویم. باید از بیوتکنولوژی و فناوری اصلاح نباتاب استفاده کنیم.
او انتقال آب های بین حوزه ای را آخرین راهکار دانست و گفت: انتقال آب های بین حوزه ای باید به عنوان آخرین راه و فقط برای آب شرب مورداستفاده قرار بگیرد.
وی افزود: باید از هرگونه انتقال آب های بین حوزه ای برای توسعه کشاورزی یا کارخانجات پرهیز کرد. اینها برنامه هایی است که در پیش نویس آمده و جمع حاضر در این هم اندیشی آن را نهایی خواهند کرد.