بیش از ۸۰ درصد نیازهای کود در داخل تولید و تامین می شود/ تخصیص ارز یارانه ای برای ۱۶ درصد واردات کود
بیش از ۸۰ درصد نیازهای کود در داخل تولید و تامین می شود/ تخصیص ارز یارانه ای برای ۱۶ درصد واردات کود

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران: بیش از ۸۰ درصد نیازهای کود در داخل تولید و تامین می شود/ تخصیص ارز یارانه ای برای ۱۶ درصد واردات کود مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، ۸۴ درصد از کودهای مصرفی بخش کشاورزی کشور را از تولیدات داخلی اعلام و اظهار کرد: بر اساس برنامه ابلاغی وزارت […]

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران:

بیش از ۸۰ درصد نیازهای کود در داخل تولید و تامین می شود/ تخصیص ارز یارانه ای برای ۱۶ درصد واردات کود

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، ۸۴ درصد از کودهای مصرفی بخش کشاورزی کشور را از تولیدات داخلی اعلام و اظهار کرد: بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی نزدیک به ۸۴ درصد از نیاز کودی کشور، از محل تولیدات داخلی و حدود ۱۶ درصد مابقی از محل واردات، خریداری و تدارک شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران(اگنا)، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حمید رسولی، افزود: بررسی مقادیر کودهای تامین شده از منابع داخلی و واردات در سال ۱۳۹۶ نشان می دهد که ارز یارانه ای تنها برای حدود ۱۶ درصد از واردات کود اختصاص یافته است.

وی با اشاره به مطالب منتشر شده در برخی رسانه ها مبنی بر اختصاص ارز یارانه ای برای تامین کود مورد نیاز بخش کشاورزی، تصریح کرد: نیاز سالانه کشور به کودهای ازته (اوره) به میزان تقریبی۲.۲ میلیون تن از طریق شرکت های پتروشیمی داخلی تامین می شود و نیازی به تخصیص ارز ندارد.

رسولی گفت: در صورت کسری تولید داخلی در کودهای سوپر فسفات تریپل، دی آمونیوم فسفات، سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم، برای تامین این نهاده ها، از طریق واردات اقدام می شود که بخش کوچکی است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، ادامه داد: برای تامین نیاز کشور به کودهای فسفاته و پتاسه نیز، اولویت ما تولیدکنندگان داخلی هستند و در صورت کسری، به دلیل محدودیت ظرفیت تولید داخلی برای کودهای سوپر فسفات تریپل، دی آمونیوم فسفات، سولفات پتاسیم و کلرور پتاسیم و با توجه به نیاز بخش کشاورزی و ضرورت تامین این کودها، بخشی از آنها را واردات می کنیم.

رسولی بر تامین تمامی نیازهای کشاورزان به کود سوپرفسفات ساده از تولیدات داخل تاکید کرد و افزود: سوپر فسفات ساده نیز مانند کود اوره از پتروشیمی ها و تولیدکنندگان داخلی تامین می شود.

گفتنی است؛ خبرگزاری ایسنا، روز جمعه ۲۹ تیرماه ۹۷، با انتشار خبری با تیتر « اختصاص ارز دولتی برای واردات کودهای کشاورزی، خیانت به تولید ملی» که در گفت و گو با عضو انجمن صنفی تولیدکنندگان کودهای کشاورزی، انجام شد، نسبت به اختصاص ارز یارانه ای برای واردات کودهای کشاورزی، انتقاد کرد.

به گفته ایسنا، کودهای کشاورزی فسفاته و پتاسته که بر اساس فهرست منتشر شده از سوی بانک مرکزی از ۲۱ فروردین ماه تاکنون ۱۹ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۳۶۶ یورو ارز دولتی دریافت و ۴۵ شرکت این محصول استراتژیک را برای بخش کشاورزی تامین کردند.

بر همین اساس، روابط عمومی و امور بین الملل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی ایران، در پاسخ به این خبر، متن جوابیه ای را به ایسنا ارسال کرد و خواستار انتشار آن شد.

 

خبرگزاری محترم ایسنا

پیرو درج خبر مصاحبه آقای محسن سیروس در مورخ ۲۹/۴/۹۷ از سوی آن خبرگزاری محترم، خواهشمند است متن ذیل را به عنوان پاسخ این شرکت به همان صورت که مصاحبه درج شده برابر قانون مطبوعات به چاپ برسانید.

مطالب ذکر شده از سوی مشارالیه به دلایل زیر مردود، غیرواقعی و جعلی است:

۱-  نامبرده دبیر انجمن تولیدکنندگان کود نبوده و با جعل عنوان دبیرانجمن تولیدکنندگان کود مصاحبه را انجام داده است.

۲-  صرف نظر از فقدان حسن نیت مشارالیه بنا به توضیح عنوان شده دربند پیشین، کارخانه تولید کودشیمیایی نامبرده درگذشته به علت تولید و توزیع کود تقلبی و غیر استاندارد، بین کشاورزان از سوی مراجع ذی ربط قانونی تعطیل گردیده است.

۳-  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری جهت حمایت از کالای ایرانی تمامی سعی و تلاش خود را در جذب کل تولیدات داخلی کودهای شیمیایی با برگزاری مناقصات متعدد خرید داخلی (۱۰مناقصه در ۴ماهه اول سال ۹۷) و حل مشکلات عمومی تولیدکنندگان داخلی با برگزاری این جلسات مکرر با انجمن ها و تک تک تولیدکنندگان من جمله خود نامبرده (جلسه مورخ ۲۷/۴/۹۷) در حضور سایر اعضای محترم انجمن تولیدکنندگان کود کشور به کار گرفته است.

۴-  ایشان حتما می دانند که متولی سیاست گذاری و تخصیص ارز برای تامین کود از منابع خارجی، مراجع قانونی هستند که براساس تشخیص نیاز کشور به کود وارداتی مجوز واردات را صادر و نسبت به تخصیص ارز اقدام می نمایند.

این شرکت به عنوان متولی تامین کودشیمیایی مورد نیاز کشور در راستای افزایش ضریب امنیت غذایی کشور به وظایف ذاتی خود عمل می نماید.

۵-  شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در راستای حمایت از تولیدات داخلی در سال ۹۶(گذشته)، هشتادوچهار درصد از کود موردنیاز کشور را از منابع داخلی تامین و پس از آن با توجه به کسری کود موردنیاز نسبت به تامین شانزده درصد باقی مانده از منابع خارجی اقدام نموده که این حد از توجه به تولیدات داخلی در سنوات گذشته بی سابقه بوده است.

درحالی که کشور در کشاکش با تحریم های ظالمانه از سوی قدرت های مستکبر مواجه است، این گونه اظهارات، غیرواقعی و با اهداف مبهم به جز تشویش اذهان عمومی عایدی در بر نخواهد داشت.

شرکت خدمات حمایتی کشاورزی