مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی؛ مرغداران از اجرای طرح واکسیناسیون آنفلوانزای پرندگان امتناع می کنند مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه از اسفندماه سال گذشته، واکسیناسیون مزارع مرغهای گوشتی و تخمگذار در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفت، افزود: متاسفانه به دلایل مختلف […]
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی؛
مرغداران از اجرای طرح واکسیناسیون آنفلوانزای پرندگان امتناع می کنند
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه از اسفندماه سال گذشته، واکسیناسیون مزارع مرغهای گوشتی و تخمگذار در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفت، افزود: متاسفانه به دلایل مختلف از جمله، ممانعت صاحبان مرغداریها، واکسیناسیون مزارع هنوز به طور کامل صورت نگرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از اتاق تهران،علیرضا اکبرشاهی با بیان اینکه سال گذشته شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به مزارع پرورش طیور کشور خسارت سنگینی وارد کرد، گفت: طی سال گذشته کارگروهی در سازمان دامپزشکی کشور برای مقابله با این ویروس تشکیل و برنامههای کنترلی این سازمان برای مواجهه و مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دستخوش تغییر و تحول شد به طوری که به ۱۶ استان کشور اختیار و توانایی تشخیص این ویروس داده شد در حالی که تا پیش از آن، تنها در تهران آزمایشگاه تشخیص این ویروس مجهز بود.
وی با بیان اینکه تشکیل کمیته ممیزی امنیت زیستی از دیگر اقدامات سال گذشته سازمان دامپزشکی بود، افزود: در هر استان به ویژه استانهای درگیر با ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان این کمیته تشکیل و واحدهای مرغداری مکلف شدند برای شروع به فعالیت، احراز امنیت زیستی واحد تولیدی خود را از این کمیته دریافت کنند.
وی با این توضیح که ۹ استان کشور بیشترین مزارع مرغهای گوشتی و تخمگذار را در خود جای داده است، افزود: از دیگر اقدامات سال گذشته، انتقال بخش عمدهای از مزارع به مناطق کمخطر از جمله کرمان، سمنان و گلستان بود.
اکبرشاهی در بخش دیگری از سخنانش، خاطرنشان کرد سالانه در کشور ۹۵۰ هزار تن تخممرغ تولید میشود و میزان مصرف نیز به همین مقدار است. وی با بیان اینکه بررسیها و گزارشها نشان میدهد که از اسفند ماه سال گذشته روند رو به رشد این بیماری در مزارع کشور تا حدودی کاهش یافته است، افزود: طی تیرماه سال گذشته، در کل کشور ۲۷ کانون مبتلا به ویروس آنفلوآنزای مرغی وجود داشت که تیرماه امسال این میزان به ۱۲ کانون تقلیل یافت، همچنین در مهرماه سال گذشته ۳۶ کانون درگیر این بیماری بودند که در مهرماه امسال تنها ۷ کانون مبتلا به این ویروس گزارش شده است.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی در عین حال تصریح کرد که ویروس H5N8 در حال حاضر در اکثر نقاط کشور در گردش است و این ویروس، بومی شده است.
وی با بیان اینکه تمامی خسارتهای ناشی از شیوع بیماری آنفلوآنزا در سال گذشته، پرداخت شد، افزود: پیشبینی سازمان دامپزشکی کشور این است که در بدترین حالت ممکن، ۳۰ درصد میزان تلفات و معدومسازی سال گذشته، برای امسال رقم زده شود.
گفتنی است؛ در نشستی با دعوت اتاق تهران از مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور سازمان دامپزشکی و نمایندگانی از تشکلهای مرتبط با صنعت طیور، آثار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بر زنجیره طیور بررسی شد.