پیامدهای تغییرات آب و هوایی بر محصول ذرت در سال ۲۰۱۸/افزایش استرس گیاهی در محصولات افزایش استرس گیاهی با توجه به تغییرات آب و هوا بر محصول ذرت در سال ۲۰۱۸ قابل توجه است. تغییرات آب و هوایی از خشکسالی تا بارندگی بیش از حد باعث بروز بیماری ها و قارچ ها می شود. به […]
پیامدهای تغییرات آب و هوایی بر محصول ذرت در سال ۲۰۱۸/افزایش استرس گیاهی در محصولات
افزایش استرس گیاهی با توجه به تغییرات آب و هوا بر محصول ذرت در سال ۲۰۱۸ قابل توجه است. تغییرات آب و هوایی از خشکسالی تا بارندگی بیش از حد باعث بروز بیماری ها و قارچ ها می شود.
به گزارش بخش بین الملل پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)، آمریکای شمالی شرایط آب و هوایی مختلف را طی فصل رشد محصول ذرت پشت سر گذاشته است، اما در حال حاضر بخش مهمی از منطقه تولید ذرت، بارندگی های بیش از حد را تجربه می کند.
شرایط آب و هوایی مرطوب برداشت محصول را با مشکلاتی مواجه می کند و باعث بیماری های گیاهی می شود.
بلوغ زودرس گیاهی همراه با شرایط رطوبت خاک می تواند منجر به:
– افزایش DM در ذرت سیلو شده
– کاهش تراکم بسته بندی
– میزان اکسیژن بیشتر
– افزایش سطح مایکوتوکسین (Penicillium) در ذخیره سازی شود.
تاثیر کل بر سیلو و همچنین دانه ذرت هنوز مشخص نشده است، اما هرچه فصل برداشت پیش می رود، نتایج آن بیشتر نمایان می شود. در نتیجه، باید آزمایش های بیشتری در زمینه مایکوتوکسین ها انجام شود.
بارش باران پس از خشکسالی
خشکسالی به عنوان یک عامل اثرگذار از مرکز آلمان به غرب لهستان ادامه یافت. بخش مرکزی و شمال اروپا از اواسط ماه آگوست بارندگی هایی داشت، اما این باران دیرهنگام در اوج خشکسالی، استرس گیاهی در محصول ذرت ایجاد کرد. در نتیجه، فرصتی برای رشد قارچ ها فراهم آورد.
تغییرات آب و هوایی مطمئنا در شرایط مختلف استرس گیاهی ایجاد می کند و آلودگی قارچی و مشکلات مربوط به مایکوتوکسین از نتایج آن است.
گفتنی است؛ چندین منبع مفید دریافت اطلاعات آب و هوایی در وزارت کشاورزی امریکا (USDA)، هواشناسی جهانی کشاورزی (World Ag Weather) و کمیسیون اروپا (European Commission) وجود دارد.