رييس سازمان دامپزشكي خبر عاري بودن ايران از آنفلوانزا را صراحتا اعلام كرد
رييس سازمان دامپزشكي خبر عاري بودن ايران از آنفلوانزا را صراحتا اعلام كرد

رئيس سازمان دامپزشكي اعلام كرد: كشور از بيماري آنفلوآنزاي طيور را عاري شده و هيچگونه مخاطره‌اي نداريم كه طي روزهاي آتي، آخرين وضعيت عاري بودن از بيماري را به سازمان جهاني بهداشت دام اعلام خواهيم كرد. به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از فارس، مهدي خلج در سفر به قزوين وضعيت كشور […]

رئيس سازمان دامپزشكي اعلام كرد: كشور از بيماري آنفلوآنزاي طيور را عاري شده و هيچگونه مخاطره‌اي نداريم كه طي روزهاي آتي، آخرين وضعيت عاري بودن از بيماري را به سازمان جهاني بهداشت دام اعلام خواهيم كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از فارس، مهدي خلج در سفر به قزوين وضعيت كشور را در زمينه بيماري آنفلوانزاي مرغي عادي دانست و اظهار كرد: هيچ گونه مخاطره‌اي نداريم.
وي افزود: آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان يك بيماري اقتصادي مهلك صنعت طيور است كه در طيور صنعتي و بومي مي‌تواند مخاطره‌آميز و تهديدي براي سلامت و بهداشت عمومي باشد.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور ادامه داد: موج بيماري آنفلوانزاي فوق حاد از سال 2014 در دنيا آغاز شد و در سال 2015 تعداد 33 كشور جهان را درگير خود كرد.
خلج اضافه كرد: در روز 18 خرداد ماه سال جاري در استان مازندران موارد مشاهده اين بيماري گزارش و از آنجا كه اين بيماري خطرناك است، سازمان دامپزشكي با برنامه علمي پيشگيرانه اقدامات خود را براي مقابله و مبارزه آغاز كرد.
اين مسئول بيان كرد: در اين ميان وزير جهاد كشاورزي با دستور به رؤساي سازمان‌هاي جهاد كشاورزي سراسر كشور ظرفيت‌هايي را براي حمايت از دامپزشكي ايجاد كردند و از طرفي استانداران نيز حضور مؤثر و اثرگذاري داشتند.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور تصريح كرد: در مجموع شرايط به گونه‌اي شد كه امروز شرايط عادي داريم و هيچ گونه مخاطره‌اي نيز نداريم و طي روزهاي آتي آخرين وضعيت عاري بودن از بيماري را به سازمان جهاني بهداشت دام اعلام مي‌كنيم.

خلج خاطرنشان كرد: البته نبود بيماري به معناي عدم آمادگي ما نيست بلكه سازمان دامپزشكي اقدامات پيشگيرانه خود را انجام داده و آمادگي خود را حفظ كرده و مي‌كند تا صنعت طيور را از گزند اين بيماري مصون داشته و زمينه صادرات را در اين بستر فراهم كند.
اين مسئول عنوان كرد: توصيه سازمان دامپزشكي كشور به عموم هموطنان اين است كه از خريد پرندگان زنده در شهرهاي مختلف خودداري كرده، از خريد مرغ غير كشتارگاهي و همچنين انتقال طيور زنده از منطقه‌اي به منطقه ديگر خودداري كنند.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور تأكيد كرد: همچنين لازم است در صورت مشاهده هر گونه تلفات طيور، موضوع را به نزديك‌ترين اداره دامپزشكي اطلاع دهند.