جواد آزاد گفت: در نظر داریم با توجه به پتانسیل موجود، زیر نظر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی ، جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و با کمک سازمان دامپزشکی کشور به افزایش بهره وری، به نژادی، اصلاح نژاد و حفاظت ژنتیکی از نژاد های دامی بومی موجود ایران نقش ارزنده ای را ایفا نماییم.
جواد آزاد گفت: در نظر داریم با توجه به پتانسیل موجود، زیر نظر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی ، جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی و با کمک سازمان دامپزشکی کشور به افزایش بهره وری، به نژادی، اصلاح نژاد و حفاظت ژنتیکی از نژاد های دامی بومی موجود ایران نقش ارزنده ای را ایفا نماییم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاوزی و صنایع غذایی ایران (اگنا)؛ جواد آزاد، مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور در مصاحبه با تسنیم گفت : اتحادیه همگام پس از چندین سال از تعلیق فعالیت های مرکز اصلاح نژاد دام شمال غرب و غرب کشور مدیریت این مجموعه را در درست گرفت.
وی افزود: این ایستگاه با مساحت ۳۰ هکتار واقع در روستای شیخ حسن شهرستان سردرود در ۲۵ کیلومتری تبریز واقع شده است و پس از اینکه ایستگاه سال گذشته طی مراحل قانونی در اختیار اتحادیه همگام قرار گرفت ، اتحادیه با اعتباری بالغ بر ۲۵ میلیارد ریال مجددا ایستگاه را احیا نمود و آماده بهره برداری کرد.
آزاد افزود: براساس وظایف ومأموریتهای تعریف شده برای اتحادیه در جهت ارائه خدمات مورد نیاز به دامداران و همچنین هدف گذاری در توسعه پایدار دام روستایی ، هدف از احیای مجدد این مرکز ایجاد پایگاه برای پشتیبانی جهت خدمات دهی به دامداریهای منطقه و کشور خصوصا دام روستایی و گاومیش با تقویت اتحادیه های استانی و تعاونی های شهرستانها و همچنین ایجاد شبکه توزیع و افزایش ضریب نفوذ تلقیح مصنوعی در دام کشور که در حال حاضر ۲۵ درصد می باشد بوده و امیدواریم با برنامه ریزی انجام شده و ایجاد موقعیت های ترویجی به مخاطبان ، به این هدف نزدیک شویم .
مدیرعامل اتحادیه سراسری صنعت دامپروران همگام کشور اهداف دیگر این مرکز را برنامه های آموزشی و ترویجی به دامداران سطح استان نام برد و افزود: غیر از تولید اسپرم، برنامه ریزی هایی را برای انتقال جنین گاومیش صورت داده ایم و بنا داریم مرجع فروش گوساله های نر ممتاز عاری از بیماری های ویروسی را احداث نماییم که می تواند به کاهش بیماریهای ویروسی ژنتیکی و ارتقای ژنتیکی دام در کشور کمک شایانی نماید.
آزاد در خصوص میزان تولید این مرکز خاطر نشان کرد: مصرف سالیانه اسپرم در کشور چیزی در حدود ۳٫۵ میلیون دوز یعنی مصرف برای حدود ۲۵ درصد دام کشور است و پیش بینی ما این است که در این مرکز با برنامه ریزی های انجام شده سهم خوبی در تولید اسپرم و همچنین افزایش سهم نفوذ تلقیح مصنوعی داشته باشیم و در حال حاضر گاوهایی از نژاد هلشتاین و سیمنتال و همچنین گاو سرابی و همچنین گاومیش در ایستگاه وجود دارد که وجود گاو سرابی در جهت هدف حفظ نژاد این دام بومی می باشد.همچنین با دو کشور در خصوص صادرات اسپرم مذاکراتی را انجام داده ایم که در حال نهایی شدن می باشد.
آزاد افزود: از دیگر برنامه های اتحادیه ارائه خدمات پس از فروش می باشد که در این مرکز به دامداران ارایه می شود. تمامی تلقیح های انجام شده در «سامانه جامع دامیار» این اتحادیه ثبت خواهد شد و با رصد اطلاعات به بهبود مدیریت در گله های روستایی کمک شایانی صورت می پذیرد. این سامانه به سهولت از طریق گوشی تلفن همراه تلقیح کاران و تعاونی ها سهل الوصول می باشد.
وی در انتها خاطر نشان ساخت: در نظر داریم با توجه به پتانسیل موجود، زیر نظر مرکز اصلاح نژاد وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان و با کمک سازمان دامپزشکی کشور به افزایش بهره وری، به نژادی، اصلاح نژاد و حفاظت ژنتیکی از نژاد های دامی بومی موجود ایران نقش ارزنده ای را ایفا نماییم.
در راه اندازی مجدد این مرکز، رییس و معاون اداره دامپزشکی استان آذربایجان شرقی، معاو بهبود تولیدات دامی استان و معاون مرکز اصلاح نژاد دام کشور و مدیر امور دام استان به همراه روسای برخی از تشکل های صنعت دام کشور حضور داشتند.