باغبانی دانش‌بنیان، راهکار مقابله با تغییرات اقلیمی/ اجرای الگوی کشت در بخش باغبانی تعیین تکلیف شود
باغبانی دانش‌بنیان، راهکار مقابله با تغییرات اقلیمی/ اجرای الگوی کشت در بخش باغبانی تعیین تکلیف شود
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) بر ضرورت توسعه فناوری‌های نوین و حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن در بخش باغبانی تأکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کشاورزی و صنایع غذایی اگنا جهاد به نقل از سازمان تات، غلامرضا گل‌محمدی در مراسم تکریم و معارفه رئیس موسسه تحقیقات علوم باغبانی، با اشاره به اهمیت تحقیقات باغبانی در امنیت غذایی کشور گفت: ما با چالش‌های متعددی از جمله تغییرات اقلیمی و کم‌آبی مواجهیم که نیازمند رویکردهای نوآورانه و توسعه فناوری‌های جدید در تولید و اصلاح ارقام باغی است.

وی با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف الگوی کشت در بخش باغبانی افزود: باید مشخص شود که سیاست توسعه باغبانی ادامه خواهد داشت یا تمرکز بر بهبود و احیای باغات موجود خواهد بود. در این راستا، تعامل با بخش خصوصی، دانشگاه‌ها و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌تواند به تسریع این روند کمک کند.

رئیس سازمان تات همچنین بر ضرورت استفاده از فناوری‌های نوین مانند کشت بافت در تولید محصولات باغی و توسعه میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌های خوبی در استان‌های جنوبی کشور برای توسعه محصولاتی مانند انبه، موز و کنار وجود دارد که می‌توان با بهره‌گیری از فناوری‌های نو، ارزش افزوده بیشتری برای کشاورزان ایجاد کرد.

وی با قدردانی از زحمات مهدی طاهری رئیس پیشین موسسه تحقیقات علوم باغبانی در دوره مدیریت و آرزوی موفقیت برای محی‌الدین پیرخضری سرپرست جدید این موسسه، ابراز امیدواری کرد: موسسه تحقیقات علوم باغبانی بتواند با برنامه‌ریزی منسجم، نقش مؤثرتری در توسعه علمی و اقتصادی بخش کشاورزی ایفا کند.