ذخیره و نو و کهنه کردن مرغ را به تشکل ها واگذار می کنیم / پشتیبانی باید فقط نظارت کند نه خرید و فروش
ذخیره و نو و کهنه کردن مرغ را به تشکل ها واگذار می کنیم / پشتیبانی باید فقط نظارت کند نه خرید و فروش

ولی، مدیر عامل پشتیبانی امور دام با بیان این که عملیات خرید مرغ همچنان انجام می شود اما مرغی به بازار عرضه نمی شود، تاکید کرد: درصدد هستیم ذخیره سازی مرغ ها را و نو کهنه کردن آن ها را به تشکل ها و صنف ها واگذار کنیم و ما بیشتر نقش نظارتی و سیاست […]

ولی، مدیر عامل پشتیبانی امور دام با بیان این که عملیات خرید مرغ همچنان انجام می شود اما مرغی به بازار عرضه نمی شود، تاکید کرد: درصدد هستیم ذخیره سازی مرغ ها را و نو کهنه کردن آن ها را به تشکل ها و صنف ها واگذار کنیم و ما بیشتر نقش نظارتی و سیاست گذاری برای تنظیم بازار  را  داشته باشیم.

 

علیرضا ولی، مدیر عامل پشتیبانی امور دام درباره توقف ذخیره سازی مرغ در کشور و صحت و سقم این خبر اظهار کرد: پشتیبانی امور دام عملیات خرید مرغ را انجام می دهد اما فعلا مرغی به بازار عرضه نمی شود و تلاش می کنیم در عین جمع آوری مرغ بتوانیم مقداری از آن را صادر کنیم.

 

وی ادامه  داد: بخشی از ذخایرمان ذخایر استراتژیک است یعنی همواره مواد پروتینی و غذایی باید ذخیره شود اما این ذخیرهرا مطابق با استاندارد های صادراتی انجام می دهیم تا بتوانیم بخشی از این مرغ را صادر کنیم و امیدواریم که این مرغ ها در سردخانه ها نماند.

 

ولی، مدیر عامل پشتیبانی امور دام با بیان این که بنا داریم که ذخیره کردن نو و کهنه کردن مرغ را به اتحادیه ها و صنف ها واگذار کنیم، عنوان کرد: در صدد هستیم مسوولیت ذخیره و نو و کهنه کردن مرغ ها و همچنین ذخایر استراتژیک با تعامل اتحادیه ها و صنف ها به آن ها واگذار کنیم و ذخیره مرغ ها به صورت زنده نگهداری شود و تلاش می کنیم تا سه ماه آینده این مسوولیت را به تشکل ها واگذار کنیم.

 

مدیر عامل پشتیبانی امور دام درباره مزایای واگذاری ذخیره سازی مرغ به اتحادیه ها و صنف ها اظهار داشت: اعتقاد ما این است که باید تلاش کنیم از دانش و توانایی بخش خصوصی در انجام کارها استفاده کنیم و بخش دولتی و حاکمیتی فقط باید در حوزه سیاست گذاری برای تنظیم بازار و نظارت بر اجرای امور فعالیت داشته باشد و این بخش با مشورت تشکل ها به این نتیجه رسیده است که کارهای تصدی گری و اجرایی امور را به بخش خصوصی واگذار کنیم و این بخش  فقط سیاست گذار باشد.

 

ولی با ابراز تعجب از متوقف شدن خبر ذخیره سازی مرغ در کشور گفت: اصلا امکان ندارد ذخیره سازی در کشور متوقف شود زیرا همیشه ذخایر مواد غذایی و پروتینی همیشه به صورت استراتژیک و برای شرایط اضطراری وجود دارد و امکان توقف آن وجود ندارد اما شرایط و نوع ذخیره سازی آن ها متفاوت است. گاهی به صورت زنده در کنار تولید؛ عملیات ذخیره سازی انجام می شود و گاهی  ما در پشتیبانی امور دام  بعد از تولید  این ذخیره سازی را انجام می دهیم  و هدفمان؛ حمایت از تولید کننده و مصرف کننده است.

 

مدیر عامل پشتیبانی امور دام با بیان این که باید برای مصرف کننده و تولید کننده ثبات قیمت و نرخ را ایجاد کنیم، عنوان کرد: شرایط بازار برای تولید کننده باید طوری باشد که بتواند بدون نگرانی تولید کند و در عین حال؛ مصرف کننده دچار چالش نشود و ما در این راه از ظرفیت ها و د انش بخش خصوصی استفاده  می کنیم و باید زمینه   ای فراهم شود تا مرغ مازاد بر تولید  را صادر کند که این فعالیت تاکنون انجام شده و این روند باید ثبات و تقویت شود.

 

وی درباره تنظیم بازار در شرایط خاص که قیمت ها  را دچار نوسان می کند، عنوان کرد: ما باید رفتار مصرف کننده ،تولید کننده و رفتار بازار را طوری بررسی و مطالعه کنیم و بر آن اشراف داشته باشیم تا به ثبات قیمت برسیم و بررسی کنیم تا مشخص شود چه زمانی باید کالای بیشتری به بازار عرضه کنیم و بعضی اوقات شرایط پیش بینی نشده یا مدیریتی ما باعث می شود شرایط خاصی ایجاد شوداما تلاش می کنیم که راهکار و زمینه ای را فراهم کنیم تا اتفاق بدی  در زمینه ذخایر  و پشتیبانی مواد غذایی و پروتینی رخ ندهد.

 

ولی با بیان این که اکنون شرایطی پیش آمده که عرضه مرغ به عراق متوقف شده است، عنوان کرد: اکنون شرایطی پیش آمده که صادرات  مرغ به عراق به دلیل سفرهای اخیر کربلا  متوقف شده و مازاد بر تولید را اکنون  تلاش می کنیم جمع اوری کنیم تا تعادل در بازار برقرار شود.

 

وی ادامه داد:  اکنون مدت دو هفته است که صادرات مرغ   متوقف شده است و با جمع آوری مرغ مازاد تلاش می کنیم  دوباره تعادل را در بازار ایجاد کنیم. زیرا در صورت ورود مازاد بر تولید به بازار مصرف داخلی میزان عرضه بیشتر از تقاضا می شود و در نتیجه قیمت مرغ کاهش پیدا می کند.

 

مدیر عامل پشتیبانی امور دام درباره عرضه مرغ در بورس محصولات کشاورزی اظهار کرد: سازمان تعاونی روستایی با همکاری سازمان کشاورزی استان خوزستان به صورت پایلوت فروش ذرت در بورس را آغاز کرد و  این عرضه موفقیت آمیز بود و امیدواریم این فرهنگ نهادینه شود و شرایط عرضه  دیگر محصولات دامی و  کشاورزی در بورس فراهم شود.

 

ولی با بیان این که قرار است مرغ منجمد در بورس محصولات کشاورزی عرضه شود، عنوان کرد: مرغ منجمد به دلایلی بهتر از مرغ گرم  برای مصرف کننده است زیرا این مرغ ها  از نظر تمام مراحل ماندگاری و کیفی بالاتر از مرغ هایی است که در بازار به صورت گرم عرضه می شود و همچنین از نظر خوراک هم مراحل  تشریفاتی و نظارتی را طی می کند و مرغ با کیفیت تری به بازار عرضه می شود.