ضرورت تغذیه و محلول پاشی درختان بعد از برداشت میوه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری بر ضرورت تغذیه و محلول پاشی درختان بعد از برداشت میوه تاکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) ، طهمورث قاسم نژاد درباره راه های مقابله با سرما در انبارداری مرکبات گفت: مقابله با سرمازدگی باغات […]
ضرورت تغذیه و محلول پاشی درختان بعد از برداشت میوه مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری بر ضرورت تغذیه و محلول پاشی درختان بعد از برداشت میوه تاکید کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) ، طهمورث قاسم نژاد درباره راه های مقابله با سرما در انبارداری مرکبات گفت: مقابله با سرمازدگی باغات مرکبات و انبارداری مرکبات دو موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: اختلاف دمای زیاد شب و روز، مسأله ای است که سبب سرمازدگی می شود و برداشت زود هنگام میوه ها، انجام هرس، تغذیه با کود دامی و شیار در زمان مناسب و تغذیه و محلول پاشی بعد از برداشت میوه از اقدامات مهم برای جلوگیری از سرمازدگی درختان مرکبات است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری افزود: درختان زرد رنگ دچار کمبود عناصر منیزیم، پتاسیم و ازت بوده و به سرمازدگی حساس هستند و باید تغذیه کامل درخت بعد از برداشت میوه انجام شود.
قاسمنژاد، مه پاشی درختان بعد از برداشت محصول با ترکیب ۲ کیلو اوره، ۵ کیلو نیترات پتاسیم، ۵ کیلو پتاسیم، ۳ کیلو نیترات منیزیم، یک کیلو میکرو کامل و یک لیتر اسید آمینه در ۱۰۰۰ لیتر آب را به باغداران توصیه کرد.
وی، سالم بودن میوه، تغذیه با کودهای کلسیم و پتاسیم در تابستان و احتیاط در زمان حمل و نقل میوه ها به انبار را از عوامل و نکات مهم انبارداری مرکبات عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری، بر ضد عفونی میوه روی درخت چند روز قبل از برداشت تاکید کرد و افزود: اگر ضدعفونی قبل از برداشت انجام نشد برای ضدعفونی میوه های برداشت شده می توان از ترکیب ۵۰۰ لیتر آب و ۷۵۰ گرم قارچکش تیابندازول برای ضدعفونی ۴ تن میوه استفاده کرد.
قاسم نژاد اظهار کرد: برای افزایش باردهی درختان در فصل بهار باید محلول پاشی درختان در دی و بهمن ماه انجام شود به طوری که ۱۰ کیلو کود اوره، یک لیتر روی و بر و یک کیلوگرم اسید آمینه در ۱۰۰۰ لیتر آب را طی دو مرحله در اواسط دی و اواسط بهمن محلولپاشی شود.
وی اضافه کرد: برای یکبار محلول پاشی بهتر است در بهمن ماه انجام شود و در صورت استفاده از اسید آمینه، مویان نیاز نیست .































