اصغری فرد: نگهداری مرغ مادر بیش از ۶۰ روز ممنوع شد /  جلوگیری ازجوجه ریزی مرغداری های  بدون مجوز  در دستور کار است
اصغری فرد: نگهداری مرغ مادر بیش از ۶۰ روز ممنوع شد /  جلوگیری ازجوجه ریزی مرغداری های  بدون مجوز  در دستور کار است

اصغری فرد، دبیر انجمن ملی طیور ایران با اشاره به امضای تفاهم نامه انجمن جوجه یک روزه و دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس این تفاهم نامه نگهداری مرغ مادر بیشتر از ۶۰ روز ممنوع اعلام شد و همچنین بر اساس پیگیری دفتر طیور قرار است دستورالعملی تدوین و اجرا شود که بر اساس آن از جوجه ریزی مرغداری ها بدون مجوز جلوگیری شود.

اصغری فرد، دبیر انجمن ملی طیور ایران با اشاره به امضای تفاهم نامه  انجمن جوجه یک روزه و دفتر طیور وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس این تفاهم نامه نگهداری مرغ مادر بیشتر از ۶۰ روز ممنوع اعلام شد و همچنین بر اساس پیگیری دفتر طیور قرار است دستورالعملی تدوین و اجرا شود که بر اساس آن از جوجه ریزی مرغداری ها

بدون مجوز جلوگیری شود.

سعید اصغری فرد، دبیر انجمن ملی طیور ایران در گفت و گو با دنیای کشت و صنعت  درباره افزایش قیمت مرغ و ثبات قیمت بعد از ماه مبارک رمضان عنوان کرد: با توجه به ماه مبارک رمضان افزایش تقاضا باعث باعث افزایش قیمت مرغ می شد اما اکنون هم افزایش قیمت مرغ چشم گیر نیست اما پیش بینی می شود این ثبات قیمت بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه پیدا کند.

وی درباره سامان گرفتن بازار مرغ و افزایش قیمت مرغ اظهار داشت: به نظر من بازار عرضه به تقاضا به عرضه نزدیک شده است و قیمت مرغ ثبات پیدا کرده است

و همین امر باعث شده است وضعیت بهتر از قبل شود.

اصغری فرد درباره دلایل ثبات قیمت مرغ عنوان کرد: اکنون تولید به کنترل درآمده است و با همکاری معاونت امور دام و تشکل ها خصوصی تولید کنترل شد و بهای مرغ بعد از یک روند افزایشی؛ اکنون ثبات قیمت دارد.

تفاهم نامه انجمن جوجه یک روزه  و دفتر طیور برای نگهداری نکردن  مرغ مادر بیش از ۶۰ روز

وی درباره دلایل سامان دادن به بازار مرغ و افزایش قیمت این کالا اظهار داشت: از اواخر سال پیش تفاهم نامه ای میان انجمن جوجه یک روزه و دفتر طیور امضا شد و بر اساس آن موافت شد که مرغ مادر بیشتر از ۶۰ هفته نگهداری نشود  و همین تفاهم باعث شد تولید جوجه یک روزه هم سامان بگیرد.

اصغری فرد عنوان کرد: اکنون بیش از سه میلیون تن ظرفیت تولید گوشت مرغ در کشور داریم اما به دلیل کشش نداشتن بازار ؛ فقط دو میلیون تن مرغ در کشور تولید می شود پیش از امضای این تفاهم نامه ۱۰۰ میلیون قطعه در ماه جوجه ریزی می شد  اما اکنون این رقم به ۹۰ میلیون قطعه در ماه رسیده است و با این آمار می توان گفت؛ میزان جوجه ریزی  ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

 

دبیر انجمن ملی طیور ایران  تاکید کرد: بر اساس این تفاهم نامه و کنترل مرغ مادر؛ جوجه ریزی در واحد های مرغ گوشتی هم کنترل شد و به تعادل رسید؛ در همین اثنا؛

علاوه بر مدیریت کنترل تولید؛ وضعیت صادرات هم رونق بهتری گرفت به طوری که در اواخر اسفند ماه و حتی فروردین ماه امسال؛ وضعیت صادرات بهبود پیدا کرد.

۱۰ میلیون ظرفیت جوجه ریزی در مرغداری های بدون مجوز وجود دارد

اصغری فرد اظهار داشت: اکنون از طریق  دفتر طیور؛معاونت امور دام دستورالعملی در حال  تدوین است که بر اساس آن فقط مرغداری دارای مجوز و پروانه بهره برداری قادر به جوجه ریزی باشند و از جوجه ریزی واحد های غیر مجاز جلوگیری شود. زیرا اکنون ۱۰ میلیون ظرفیت جوجه یرزی در واحد های بدون پروانه بهره برداری وجود دارد که در صورت جوجه ریزی غیر اصولی ؛ بازار را دچار نوسان می کنند.

جلوگیری از جوجه ریزی در واحد های بدون پروانه بهره برداری

دبیر انجمن ملی طیور ایران تاکید کرد: دفتر طیور معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و همچنین سازمان دامپزشکی کشور به شدت پیگیر این مساله است که واحد های بهره بردار بدون مجوز را جمع آوری کند یا به آن ها مجوز دهد زیرا بر اساس نظام جامع دامپروری واحد های مرغداری بدون مجوز نباید فعالیت کنند.

 

وی درباره  دلایل موفقیت سامان دادن بازار مرغ عنوان کرد:  دفتر طیور معاونت امور دامی وزارت جهاد کشاورزی، همکاری تشکل ها و بخش خصوصی، انجمن جوجه ریزی با مشارکت و همفکری باعث شدند وضعیت بازار مرغ بهتر شود.

شرکت پشتیبانی امور دام در این شرایط برای توزیع مرغ اقدام نمی کند

دبیر انجمن ملی طیور ایران درباره وارد شدن بازار پشتیبانی برای توزیع مرغ در این وضعیت اظهار د اشت:  شرکت پشتیبانی امور دام مسوول ذخیره مرغ استراتژیک برای کشور است تا اگر کشور در شرایطی قرار گرفت که تولید و توزیع مرغ با مشکل رو به رو شد این شرکت ذخایرش را وارد بازار کند؛ مورد دیگری که باعث می شود شرکت پشتیبانی وارد عمل شود کنترل بازار و خارج شدن شرایط تولید وتوزیع مرغ از حد تعادل است. اکنون در بازار با ثبات قیمت رو به رو هستیم و تصور نمی کنیم شرکت پشتیبانی برای تنظیم بازار اقدام به توزیع مرغ منجمد کند.

محصولات شرکت پشتیبانی برای ذخایر استراتژیک است نه تنظیم بازار

وی درباره ذخایری که اکنون در شرکت پشتیبانی وجود دارد و در صورت توزیع نشدن تاریخ آن ها منقضی می شود؛ عنوان کرد: سیاست شرکت پشتیبانی امور دام بر ذخیره استراتژیک استوار است و محصولات این شرکت برای تنظیم بازار ذخیره نمی شوند.

 

اصغری فرد دربار ه احتمال افزایش قیمت مرغ بعد از ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مرغدار گوشتی قطعا برای افزایش قیمت مرغ رغبت دارد اما آن ها هم به این جمه بندی رسیدند که یک سود دایمی و نسبی بهتر از سود مقطعی است به همین دلیل تلاش خود را می کنند تا بازار ثبات قیمت مرغ را سامان دهند و تولید خطی و مشخص برای تولید کنده بهتر است.

 

دبیر انجمن ملی طیور ایران درباره روند تولید مرغ سایز در شرایط موجود گفت: تولید مرغ سایز نیاز به کشتارگاه هایی دارد که مجهز به سورتینگ یا درجه بندی مرغ ها باشند اما اکنون فقط  ۱۰کشتارگاه در کشور  سورتینگ دارند و از سویی دیگر تولید مرغ سایز در بخش تولید کنندگان و مصرف کنندگان نیاز به فرهنگ سازی دارد.

 

وی با یبان این که توجه به تولید مرغ سایز باعث می شود بهره های فراوانی به مصرف کننده برشد قیمت تمام شده کاهش پیدا کند و مازاد تولید از بین برود؛ عنوان کرد: تولید مرغ سایز باعث می شود باهمان ظرفیت تولید ؛ میزان جوجه ریزی افزایش پیدا کند و از نظر امنیت بهداشتی شرایط بهتری برای تولید مرغ  و مصرف آن در بازارفراهم شود.

 

اصغری فرد با بیان این که اکنون سازمان دامپزشکی سه سایز را برای تولید مرغ در کشور پیشنهاد داده است؛ عنوان کرد: مهم ترین سایز پشینهادی سازمان دامپزشکی برای تولید مرغ در کشور وزن ۲/۱ تا۴ /۱ است اما اکنون مردم طرفدار مرغ درشت هستند.

دبیر انجمن ملی طیور ایران درباره دلایل تاخیر در سامان دادن وضعیت بازار مرغ اظهار داشت: متاسفانه سازمان نظام مهندسی کشور با صدور بی رویه پروانه های بهره برداری برای مرغداری ها ظرفیت بالایی در حوزه مرغداری ایجاد کرد.

 

وی ادامه داد: اکنون یکسال است که وزارت جهاد کشاورزی صدور ظرفیت های جدید در بخش مرغداری را ممنوع اعلام کرده است و بر اساس چشم انداز ۱۰ ساله تا سال ۱۴۰۴ ؛ امیدواریم با ادامه کنترل تولید و مدیریت صادرات وضعیت بازار مرغ بهتر شود.