بررسی وضعیت بیماری برونشیت عفونی در جهان و ایران
بررسی وضعیت بیماری برونشیت عفونی در جهان و ایران

محقق ارشد سازمان سلامت حیوانات هلند بیان کرد: بررسی وضعیت بیماری برونشیت عفونی در جهان و ایران متخصص بخش طیور سازمان سلامت حیوانات هلند در خصوص یافته های آزمایشگاهی در بیماری تنفسی بیان کرد: در حال حاضر سه ژنوتیپ ویروس برونشیت عفونی با توزیع گسترده در ایران تشخیص داده شده که گزارشات درگیری از مناطق […]

محقق ارشد سازمان سلامت حیوانات هلند بیان کرد:

بررسی وضعیت بیماری برونشیت عفونی در جهان و ایران

متخصص بخش طیور سازمان سلامت حیوانات هلند در خصوص یافته های آزمایشگاهی در بیماری تنفسی بیان کرد: در حال حاضر سه ژنوتیپ ویروس برونشیت عفونی با توزیع گسترده در ایران تشخیص داده شده که گزارشات درگیری از مناطق مختلف وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)، دکتر ژاک د ویت در سمپوزیوم بیماری های تنفسی طیور گفت: به رغم استفاده از برنامه های واکسیناسیون متفاوت ویروس برونشیت عفونی در کشور، این بیماری همچنان زیان­های اقتصادی هنگفتی را به این صنعت وارد می کند. در واقع موارد بروز برونشیت عفونی اغلب ناشی از سویه ای از ویروس برونشیت عفونی است که به لحاظ سرمی متفاوت از سویه های واکسنی بوده و به نظر می رسد که واکسن های موجود قادر به ایجاد ایمنی متقاطع در برابر آن ها نیستند.

د ویت ادامه داد: در واکسن شناسی بیماری برونشیت عفونی باید به این نکته توجه کرد که توانایی هر واکسن بر اساس میزان کنترل توقف مژکی توسط ویروس چالشی ارزیابی می شود. با این وجود فاکتورهای دیگری همچون نفوذ ویروس به بافت ها و نیز نمره بندی علایم بالینی از دیگر معیارهای ارزیابی محسوب می شود.

محقق ارشد سازمان سلامت حیوانات هلند افزود: استفاده از واکسن های حاصل از دو سروتیپ نتیجه بهتری را در مقایسه با استفاده از یک سروتیپ به همراه دارد. با این وجود واکسن های سروتیپ ماساچوست به عنوان یکی از پایه های ثابت واکسیناسیون به دلیل گستردگی ایجاد محافظت در برابر سویه های مختلف، نباید فراموش شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر استفاده از واکسن های گروه ۷۹۳/B همچون سویه ۱/۹۶ در برابر چالش با سویه IS\1494\06 به عنوان سویه غالب در حال چرخش در منطقه و ایران نتایج رضایت بخشی را به همراه دارد.

د ویت افزود: پیشینه واکسیناسیون علیه بیماری برونشیت عفونی به بیش از نیم قرن می رسد. افزون بر این واکسن های تجاری سروتیپ ماساچوست و واکسن های ۷۹۳/B توسط کمپانی های متعددی همچون اینتروت، سوا و فیبرو تولید شده اند. همچنین واکسن TABIC VAR206 توسط کمپانی فیبرو به عنوان واکسن واریانت ۲ تولید شده است.