كشف مكان غيرمجاز نگهداري و پرينت تقلبي تخم مرغ در تهران
كشف مكان غيرمجاز نگهداري و پرينت تقلبي تخم مرغ در تهران

با همكاري دادستاني و اداره كل دامپزشكي استان تهران، يك مكان غيرمجاز نگهداري و پرينت تقلبي تخم مرغ در تهران كشف و 64 هزار و 800 تخم مرغ غير مجاز كشف و ضبط شد. به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از فارس كشف محموله‌هاي غير‌مجاز مواد غذايي يا اماكن غير بهداشتي عرضه […]

با همكاري دادستاني و اداره كل دامپزشكي استان تهران، يك مكان غيرمجاز نگهداري و پرينت تقلبي تخم مرغ در تهران كشف و 64 هزار و 800 تخم مرغ غير مجاز كشف و ضبط شد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از فارس كشف محموله‌هاي غير‌مجاز مواد غذايي يا اماكن غير بهداشتي عرضه و توزيع مواد غذايي موضوع جديدي نيست و هر چند وقت يكبار توسط رسانه‌‌هاي مختلف يكي از اين موارد تخلف گزارش مي‌شود.

با توجه به اهميت مصرف مواد غذايي سالم يكي از وظايف سازمان دامپزشكي بازديد و نظارت بر  كشتارگاه‌ها، مراكز بسته‌بندي و توليد مواد غذايي و وسايل حمل و نقل و عرضه مواد غذايي خام است.

اداره كل دامپزشكي استان تهران هم در راستاي اين وظيفه خطير پيش از ماه مبارك رمضان طرح تشديد نظارت‌هاي بهداشتي ماه رمضان را در كل استان آغاز كرده است كه از زمان آغاز اين طرح با مواردي مختلفي از تخلفات برخورد كرده است.

پيش از ظهر امروز در پي تماس روابط عمومي اداره كل دامپزشكي استان تهران گزارشي از يك سوله غير مجاز نگهداري و پرينت تقلبي تخم مرغ به دستم رسيد كه بلافاصله براي تهيه گزارش به محل مورد نظر در مسعوديه تهران اعزام شدم.

سوله غير مجاز نگهداري و پرينت تقلبي تخم مرغ و جعل عنوان دو شركت معتبر روي تخم مرغ ،به مساحت حدود 200 مترمربع در منطقه مسعوديه تهران واقع بود كه وقتي به آنجا رسيدم اكيپ اداره كل دامپزشكي تهران پشت درب‌هاي بسته اين سوله مانده بود، زيرا با ورود اداره كل دامپزشكي براي بازديد از سوله صاحب سوله شاكي شده و طي مشاجره‌اي مأموران اداره كل دامپزشكي تهران را از سوله اخراج كرده و درب سوله را قفل و متواري مي‌شوند.

مأموران اداره دامپزشكي تهران هم با نيروي انتظامي و همچنين دادستاني تهران تماس مي گيرند و در پي تماس آنها معاون دادسراي ناحيه 19 پزشكي براي بازيد به منطقه مراجعه مي‌كند.

با حضور معاون دادستان، نيروي انتظامي و آتش‌نشاني براي باز كردن درب سوله، صاحب سوله به همراه يك نفر از همكارانش كه از محل متواري شده بودند، از موضوع مطلع و به محل سوله بازگشتند و خود آقاي «خ» كه به شدت از اقدام سازمان دامپزشكي شاكي بود، درب سوله را باز كرد.

در اين سوله كه كف آن آسفالت و ديوار‌ها و سقفش با ايرانيت فلزي پوشانده شده بود، در حالي كه فضاي بسته بندي و نگهداري تخم مرغ بايد حد اكثر 10 درجه دما داشته باشد، اما اين سوله غير مجاز و غير بهداشتي گرم بود و دمايي حدود 35 درجه سانتي‌گراد داشت.

كارتن‌هاي تخم مرغ و يك دستگاه پرينت تخم مرغ موجود براي چاپ تاريخ مصرف موجود بود و تخم مرغ‌ها در همان‌جا به نام دو برند «ق» و «ا»  براي مدت 45 روز مصرف پرينت و پس از آن به اماكن عرضه ارسال مي‌شود.

سيدعلي سيدعلي بابايي رئيس دامپزشكي شهر تهران در مورد كشف اين مكان غيرمجاز نگهدراي تخم مرغ گفت: از وجود اين مكان از طريق گزارش‌هاي مردمي مطلع شده‌ايم.

وي با بيان اينكه در اين مكان 360 كارتن كه در داخل هر كارتن 180 عدد تخم مرغ موجود است، نگهداري مي‌شود و افزود: همچنين در اين محل تم مرغ بصورت غير مجاز بسته‌بندي و پرنيت مي‌شود.

رئيس دامپزشكي شهر تهران اظهار داشت: تاريخ مصرف مجاز تخم مرغ 30 روز است در حالي كه در اينجا با استفاده از نام دو برند كه صاحبان آن برندها هم از اين اتفاق بي‌خبرند بر روي تخم‌مرغ‌ها تاريخ مصرف 45 روزه ثبت مي‌شود.

وي افزود: دماي مناسب براي نگهداري تخم مرغ حدود 10 درجه سانتي‌گراد است، در حالي كه دماي اين مكان بيش از 35 درجه سانتي گراد مي‌‌باشد.

سيدعلي بابايي اظهار داشت: براي هرگونه بسته‌بندي تخم مرغ و پرينت تخم مرغ بايد كارگاه‌ها از اداره كل دامپزشكي استان‌هاي مختلف مجوز داشته باشند، در حالي كه اين واحد فاقد چنين مجوز است و به صورت خودسرانه اقدام به اين كار مي‌كند.

وي افزود: با توجه به هماهنگي با مراجع قضايي تمام محموله‌ موجود ضبط و به يكي از مراكز و سردخانه‌هاي تحت نظارت سازمان دامپزشكي كشور براي تعيين تكليف منتقل مي‌شود.

سيدعلي بابايي تصريح كرد: محموله‌ ضبط شده در آزمايشگاه مجاز دامپزشكي نمونه‌برداري مي‌شود و اگر قابليت مصرف داشته باشد با حكم مراجع قضايي به چرخه مصرف برمي‌گردد و در صورتي كه قابليت مصرف نداشته باشد با اخذ حكم از مراجع قضايي همه محموله معدوم مي‌شود.

وي در ادامه اظهار داشت: مواد خام دامي، گوشت، مرغ، تخم مرغ و آبزيان يكي از محيط‌هايي هستند كه ميكروارگانيسم‌ها به راحتي در آن رشد مي‌كنند و اگر محيطي كه اين مواد در آن نگهداري مي‌شود، شرايط و برودت مناسب را نداشته باشد، رشد و تكثير ميگروارگانيسم‌ها در آن چند برابر شده و فساد ايجاد مي‌شود.

وي افزود: بنابراين مصرف چنين موادي باعث مسموميت و يا انتقال عفونت به فرد مصرف‌كننده مي‌شود.

سيد جواد ذبيح‌زاده معاون دادسراي ناحيه 19 پزشكي تهران كه در اين مكان حضور داشت، گفت: به موجب ماده 688 قانون مجازات اسلامي اگر اقدامات افراد تهديد عليه بهداشت عمومي تلقي شود، مقنن براي آن يكسال حبس در نظر گرفته است.

وي با بيان اينكه قبل از آزمايش و نمونه‌برداري نمي‌توان در رابطه با محموله حاضر اظهار نظر كرد،  افزود: محموله كشف شده  بايد به سردخانه دامپزشكي منتقل شود و از نظر سلامت مورد بررسي قرار گيرد ، بنابراين اگر سلامت آن تاييد شد، محموله به صاحب كالا مسترد مي‌شود، ولي در صورتي كه  مشكلي مشاهده شده، به موجب حكم دادگاه معدوم مي‌شود.

معاون دادسراي ناحيه 19 پزشكي بيان داشت: همچنين براساس مقررات مربوط قانون مواد خوردني و آشاميدني و ارايشي بهداشتي در ماده يك قانون و در بند آمده ماده است كه چنانچه مواد غذايي كه توليد مي‌شود، از جهت تقدم و تأخر توليد و انقضاي مصرف دچار مشكل باشد، ولي آن مواد غذايي توسط شهروندي مصرف نشود، مقنن 3 ماه تا يك سال حبس براي فرد خاطي در نظر مي‌گيرد.

ذبيح‌‌زاده تصريح كرد: در صورتي كه مواد غذايي فاسد مورد استفاده شهروندان قرار بگيرد، بسته به نوع آسيب و طول مدت درمان و همچنين نقص عضو و يا فوتي مجازات‌هاي كاملا متفاوتي از سوي مقنن براي خاطي در نظر گرفته مي‌شود.

وي افزود: محموله كشف شده بايد به دامپزشكي منتقل شود و پس از اعلام نتايج آزمايشات دامپزشكي فرآيند بازپرسي در دادسراي ناحيه 19 تهران آغاز مي‌شود.