مدیریت صحیح هچری لازمه واکسیناسیون جنینی است محبوبیت واکسیناسیون جنینی در صنعت طیور روز به روز افزایش می یابد و این روش در بسیاری از هچری ها مورد استفاده قرار می گیرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از thepoultrysite، محبوبیت این روش به دلیل افزایش تعداد واکسن های مناسب آن […]
مدیریت صحیح هچری لازمه واکسیناسیون جنینی است
محبوبیت واکسیناسیون جنینی در صنعت طیور روز به روز افزایش می یابد و این روش در بسیاری از هچری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا) به نقل از thepoultrysite، محبوبیت این روش به دلیل افزایش تعداد واکسن های مناسب آن بیشتر شده است. این واکسن ها دارای وکتور که از ابتلای اولیه به بیش از چند بیماری جلوگیری می کند و ایمیون کمپلکس که می تواند با وجود پادتن های وابسته به مادر داده شود، است.
واکسیناسیون جنینی قبل از انتقال از ستر به هچر نسبت به واکسیناسیون زیر پوستی یا درون ماهیچه ای جوجه یک روزه به نیروی کار کمتری نیاز دارد و به این معناست که جوجه ها سریع تر وارد مزرعه می شوند.
با استفاده از واکسیناسیون جنینی، اشتباهات کمتری رخ می دهد، زیرا نسبت به واکسیناسیون آب آشامیدنی، افراد کمتری نیاز به آموزش و نظارت دارند. علاوه بر این، کنترل شرایط هچری آسان تر است.
واکسیناسیون موفق جنینی، عکس العمل صحیح ایمنی و کاهش نیافتن قابلیت جوجه کشی است. برای رسیدن به این نتایج، باید به جنبه های مدیریتی هچری نیز توجه شود.
یکنواختی
واکسن باید به درون مایع آمنیوتیک یا داخل بافت جنین تزریق شود. به طور کلی بهترین نتیجه وقتی به دست می آید که واکسیناسیون در روز ۱۸ یا ۱۹ جوجه کشی انجام بگیرد.
با این حال، سن بیولوژیکی و یکنواختی مرحله رشد جنین مهمتر از زمان جوجه کشی است. اگر در مراحل ابتدایی شکل گیری جنین، واکسیناسیون انجام شود، ریسک تزریق به محل اشتباه بسیار بالا می رود.
جنین ها باید در موقعیت هچ (سر زیر بال راست) باشند و محتویات نطفه شروع به وارد شدن به شکم کند. نباید بیش از ۲ درصد پوسته شکسته وجود داشته باشد، زیرا در آن صورت به راحتی توسط ساکشن تجهیزات انتقال، برداشته نمی شود.
بهداشت
نمی توان بر اهمیت بهداشت قبل، در طول و بعد از واکسیناسیون جنینی به اندازه کافی تاکید کرد. حتی اگر سوزن بهداشتی و تمیز باشد، پوسته تخم مرغ کثیف موجب افزایش ریسک ورود پاتوژن ها به تخم مرغ در هنگام واکسیناسیون می شود.
تخم مرغ فاسد سوزن را آلوده می کند. سوراخ ایجاد شده توسط سوزن، در حفاظت طبیعی از طریق کوتیکول، پوسته تخم مرغ و غشای تخم مرغ نقص ایجاد می کند و به نقطه ای برای ورود باکتری و قارچ تبدیل می شود.
محل قرار گرفتن تخم مرغ ها
اگر تخم مرغ ها در سینی ستر درست قرار نگیرند، سوزن، واکسن را به مکان اشتباهی تزریق می کند یا حتی اگر ارگان های حیاتی سوراخ شوند، موجب مرگ جنین می شود.
تخم مرغ هایی که به صورت اتفاقی با سلول هوای پایین، جوجه کشی شوند، احتمالا اصلا پس از واکسیناسیون جنینی، هچ (جوجه) نمی شوند.
توصیه ها:
– مطمئن شوید جنین در زمان واکسیناسیون، در مرحله رشدی صحیحی قرار دارد. تنها بر زمان جوجه کشی تکیه نکنید.
– توجه کنید که برخی عوامل مانند ۱٫ ذخیره طولانی مدت تخم مرغ ۲٫ کند بودن رسیدن به دمای جوجه کشی ۳٫ دمای پایین جوجه کشی مراحل صحیح رشد جنین را به تاخیر می اندازد.
– مراقبت باشید، دمای یکنواخت در ستر موجب رشد یکنواخت جنین می شود. باید از سرمای ایجاد شده توسط تهویه بیش از حد و رطوبت ساز های بسیار فعال، اجتناب کنید.
– به بهداشت تخم مرغ توجه بسیاری داشته باشید. فقط تخم مرغ های تمیز را انتخاب کنید و از تخم مرغ های شکسته و تخم مرغ های که پوسته شان عرق کرده است، اجتناب کنید.
– قبل از واکسیناسیون جنینی، از تکنولوژی «تشخیص جنین زنده» استفاده کنید.
– برای اجتناب از آلودگی از طریق سوراخی که توسط واکسیناسیون جنینی در پوسته ایجاد شده است، محیط انتقال و هچ را تمیز نگه دارید.
– اطمینان حاصل کنید که تخم مرغ در موقعیت درست و سلول هوا در قسمت بالای آن قرار دارد.
منبع: http://www.thepoultrysite.com/