براي اولين بار در تاريخ صنعت طيور كشور صورت گرفت؛ رونمايي از نخستين جت هيتر استاندارد كشور شركت توليدي طيوران ابزار موفق شد بعنوان اولين و تنها شركت توليدكننده جت هيتر هاي گازي استاندارد نام خود را در صنعت طيور كشور به ثبت برساند. اين شركت با 20 سال تجربه هم اكنون توليد كننده تمام […]

براي اولين بار در تاريخ صنعت طيور كشور صورت گرفت؛
رونمايي از نخستين جت هيتر استاندارد كشور
شركت توليدي طيوران ابزار موفق شد بعنوان اولين و تنها شركت توليدكننده جت هيتر هاي گازي استاندارد نام خود را در صنعت طيور كشور به ثبت برساند. اين شركت با 20 سال تجربه هم اكنون توليد كننده تمام تجهيزات سالنهاي مرغداري در سطح كشور مي باشد و بعنوان يكي از شركتهاي پيشرو در امر ورود تكنولوژي هاي نوين صنعت مرغداري شناخته شده مي باشد. طيوران ابزار فعاليت خود را از سال 1374 از يك كارگاه استيجاري در اطراف تهران آغاز نمود با تلاش و همت عالي مديران و كاركنان شركت پس از مدت كوتاهي اين شركت به بزرگترين و پيشروترين توليد كننده لوازم مرغداري در خاورميانه تبديل شد. طيوران ابزاز تا كنون به تجهيز بيش از 6 هزار سالن مرغداري، اجداد، مادر، تخم گزار و گوشتي اقدام نموده و در همين راستا با تحقيق و نوآوري اولين ارائه كننده هيترهاي با راندمان بالا و سيستم تهويه حداقل با استفاده از اينلت مخصوص و كنترلرهاي هوشمند مي باشند.

 

 

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران (اگنا)، ماطاووس ماطوسيان رئيس هيات مديره طيوران ابزار در نشست مطبوعاتي «رونمايي از نخستين جت هيتر استاندارد كشور» با اصحاب رسانه گفت :اولين خط توليد اين هيترها در سال 84 از شركت هلندي «پريوا» خريداري گرديد و توليد اولين نسل اين هيتر از سال 86 آغاز گرديد كه انقلابي در بهينه سازي سوخت مرغداري ها بود. با استفاده از اين هيتر ها ميزان سوخت مورد نياز واحدهاي مرغداري تا 35 درصد صرفه جوئي گرديد. بدليل سياست هاي شركت هلندي، توليد اين محصول در آن كشور متوقف گرديد. با توجه به ميزان توليد بالاي طيوران ابزار اين روند به جايي رسيد كه ساليانه 1000 عدد از اين هيتر ها را به كشورهاي اروپايي اعم از هلند، بلژيك، آلمان و خاورميانه صادر مي كنيم.
براي اولين بار در كشور اين مدل هيترها توسط طيوران ابزار توليد گرديد و بدليل راندمان بالاي اين محصول بسياري از توليدكنندگان داخلي به توليد آن علاقه بسياري نشان دادند و مشابه اين محصول توليد نمودند. فراواني اين مدل هيترها و عدم تبعيت از يك استاندارد واحد در ايران باعث شد تا ما عليرغم داشتن استاندارد CE اروپا براي اين محصول با هماهنگي سازمان بهينه سازي به دنبال اخذ مجوز استاندارد ملي اين نوع هيترها برويم كه پس از سه سال موفق به اخذ استاندارد ملي شماره 1438 براي توليد جت هيتر گازي شديم.
وي اضافه كرد: همانطور كه مطلع هستيد در ماههاي اخير 4 واحد مرغداري بزرگ در تاكستان بدليل نشت گازهاي سمي ناشي از استفاده از هيترهاي غير استاندارد بطور كامل تلف شدند اين درحالي است كه در صورت وجود استاندارد ملي، مرغداران مي توانند با خيال آسوده تري به خريد اين نوع هيترها بپردازند. يكي از معظلات بزرگ اداره استاندارد عدم وجود آزمايشگاه مرجع بي طرف براي تست و اعطاي اين مجوز بود كه در حال حاضر آزمايشگاه مركز ملي آزمون بهعنوان متولي انجام آزمون استاندارد جت هيتر هاي گازي و گازوئيلي در كشور، در حال فعاليت ميباشد.

هدف از استاندارد سازي هيترهاي گازي اول اين است كه پس از احتراق كامل سوخت، حداقل گاز آلاينده ممكن توليد شود و دوم بالابردن ضريب ايمني و اطمينان آن براي استفاده است. هيتر هاي استاندارد طيوران ابزار با داشتن يك سيستم هوشمند هرگونه اختلالي كه در سيستم انتقال برق، گاز و ميزان هواي ورودي بوجود آيد را شناسايي كرده و ظرف 12 ثانيه جريان ورود گاز را قطع مي كند و اجازه انتشار گاز به سالن مرغداري را نمي دهد.

 

 

ماطوسيان در مورد ميزان مصرف سوخت اين هيترها گفت: متاسفانه خيلي ها عنوان مي كنند كه مصرف سوخت هيترهايشان پايين است اما با توجه به قدرت گرم كردن و ميزان كيلو كالري هر هيتر، ميزان مصرف سوخت آن متفاوت است. ضريبي از ميزان مصرف سوخت و حجم هوايي كه از محيط گرم مي كند راندمان هر هيتر را مشخص مي كند. هم اكنون هيترهاي توليدي توسط طيوران ابزار با گنجايش 110 هزار كيلوكالري توليد مي شوند. وقتي توليد كنندگان مجبور به توليد با كيفيت شوند در نهايت همه صنعت از آن منتفع خواهند شد و اين به سود همه صنف خواهد بود.

وي با اعلام توليد 5 هزار هيتر گازي در سال توسط اين شركت اضافه كرد: هيتر به تنهايي شايد حدود 35 درصد باعث بهينه سازي در مصرف سوخت شود ولي با نوسازي و تجهيز سالن ها و عايق بندي صحيح مي توان اين ضريب را تا 70 درصد رساند. با مقايسه ميزان توليد واحدهاي مرغداري در سالهاي 82 و 92 و ميزان سوخت مصرفي در اين ده سال آمار قابل توجهي بدست مي آيد. در اين ده سال ميزان توليد تقريباً دو برابر شده اما ميزان مصرف سوخت در خلال اين سالها ثابت مانده است كه اين نشان دهنده اهميت موضوع بهينه سازي مصرف سوخت در كشور است.
ماطوسيان اضافه كرد: هم اكنون در شرايط اقتصادي كنوني، طيوران ابزار ساليانه 2 ميليون يورو به اروپا صادرات دارد و جزء يكي از بزرگترين صادر كنندگان تجهيزات مرغداري به اروپا، برزيل، تاجيكستان، تركمنستان، عراق، افغانستان و ارمنستان هستيم.

 

 

در ادامه روئين حبيب الهي مدير فروش شركت ضمن بيان استراتژي هاي فروش اين شركت گفت: طيوران ابزار همواره سعي كرده بعنوان يك شركت پيشتاز در صنعت طيور حاضر شود، ورود اولين نمونه جت هيترها در سال 84 و ترويج بهينه سازي در مصرف سوخت نمونه هايي از تلاش عملي اين شركت در راستاي كاهش مصرف سوخت در واحدهاي مرغداري كشور است. همواره تلاش ما بر اين بوده كه فرهنگ سازي درستي در زمينه كاهش مصرف سوخت در واحدهاي مرغداري انجام دهيم. طيوران ابزار پيشنهاد دهنده رعايت استاندارد توليد جت هيتر ها به موسسه استاندارد بود و طرح توجيهي را نيز خودمان به موسسه استاندارد ارائه كرديم. شعار ما اين است كه اگر جنس مرغوب و با كيفيت استاندارد به دست مصرف كننده برسد بسياري از مشكلات او مرتفع خواهد شد. با توليد محصول با كيفيت مي توانيم جايگاه مناسبي براي صادرات اين محصول هم بدست آوريم. ما معتقديم كه استفاده از محصول مرغوب و استاندارد حق مصرف كننده است، بنابراين اين بحث مي تواند جهت بالا بردن راندمان توليد كمك شاياني كند.
وي يكي از مشكلات صنعت مرغداري كشور را واردات بي رويه تجهيزات عنوان كرد و گفت: هم اكنون واردكنندگان، بسياري از تجهيزات را با تعرفه پايين وارد كشور مي كنند در حاليكه توليد كنندگان با ارز آزاد تعرفه بالاتري مواد اوليه خود را تهيه مي كنند كه اين رقابتي غير منطقي و ناسالم بين واردات و توليد مي باشد كه به نفع واردكننده تمام مي شود.
حبيب الهي بالابودن كيفيت اجناس توليدي طيوران ابزار اشاره كرد و گفت: نگاه اين مجموعه به توليد بعنوان يك كالاي سرمايه اي است و نه يك كالاي مصرفي و همين امر باعث شده تا محصولات ما از كيفيت بالاي برخوردار باشد. بحث آموزش و خدمات پس از فروش از سياست هاي ديگري ماست كه مشتريان ميزان رضايت بالايي نسبت به محصولات ما دارند. ما معتقديم در بلند مدت تفاوت كيفيت به نفع مرغدار تمام خواهد شد. اگر يارانه اختصاصي به مرغدار در توليد مصرف شود و قيمت تمام شده محصولات مصرفي آنان پائين بيايد باعث مي شود كه راندمان توليد بالا رفته و در نهايت اين به سود كل صنعت خواهد بود و صنعت مي تواند در نوسانات شديد قيمت ها پابر جا بماند.

 

 

وي در خصوص ميزان بهينه سازي مصرف سوخت گفت: آمار مصرف سوخت واحدهاي مرغداري در سال 82 به ميزان 2 ليتر گازوئيل براي هر كيلو مرغ زنده بود. حال اگر اين عدد را در ميزان توليد مرغ در آن سال و در 10 سال گذشته بكنيم ببينيد در مقايسه با وضعيت فعلي چه ميزان سوختي بايد صرف توليد ميشد و بهينه سازي چه خدمت بزرگي در زمينه كاهش مصرف سوخت به كشور و مرغدار كرده است. با استفاده از اين نسل هيتر ها حدود 35 درصد مصرف سوخت كاهش يافت. اگر شما ميزان فعلي توليد را كه 2.5 ميليون تن گوشت در سال 92 مي باشد در نظر بگيريد با احتساب مصرف 2 ليتر گازوئيل براي هر كيلو مرغ زنده، با اين نسل هيتر ها حدود 1.75 ميليون تن ليتر در مصرف سوخت فقط در هر سال صرفه جوئي شده است.
حبيب الهي اضافه كرد: اگر در اين صنعت بخواهيم توليدكننده باشيم و نگاهي هم به صادرات مرغ داشته باشيم بايد به سمت نوآوري در تجهيزات و تكنولوژي هاي نوين روز برويم تا بتوانيم ثابت قدم باشيم. وقتي يك مرغداري تجهيز مي شود نه تنها مصرف سوخت بهينه مي شود بلكه راندمان توليد هم بالا مي رود. مثلاً در حجم يك سالن هزينه توليد هر سر مرغ گوشتي در قفس به مراتب كمتر از هزينه توليد هر سر مرغ در كف سالن مي باشد. شاهد اين مطلب اين است كه در نوسانات قيمت مرغ بازار در ماههاي گذشته، مرغداراني كه از تجهيزات نوين استفاده كرده بودند ضرر كمتري متحمل شدند و توانستند اين بحران را پشت سر بگذارند درحاليكه مرغداران سنتي مجبور به تعطيلي شدند.

عكسهاي اين مراسم از اينجا قابل مشاهده هستند.