
مديرعامل شركت بازيافت زباله استان كرمانشاه از توليد روزانه 35 تا 45 تن كيسه پلاستيكي در كرمانشاه خبر داد و گفت: اولين زبالههاي پلاستيكي بشر هنوز در طبيعت است. هايده شيرزادي به مناسبت روز جهاني «بدون كيسههاي پلاستيكي» در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: زبالههاي پلاستيكي شامل مواد پليمري و مصنوعات آن است كه به […]
مديرعامل شركت بازيافت زباله استان كرمانشاه از توليد روزانه 35 تا 45 تن كيسه پلاستيكي در كرمانشاه خبر داد و گفت: اولين زبالههاي پلاستيكي بشر هنوز در طبيعت است.
هايده شيرزادي به مناسبت روز جهاني «بدون كيسههاي پلاستيكي» در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: زبالههاي پلاستيكي شامل مواد پليمري و مصنوعات آن است كه به دليل ماهيت خاصي كه دارند سالها در طبيعت مانده و تجزيه نميشوند.
وي ميانگين عمر زبالههاي پلاستيكي را بر اساس تحقيقات دانشمندان حدود 500 تا هزار سال اعلام كرد و افزود: با اين شرايط اولين زبالههاي توليدي بشر هنوز در طبيعت است و تجزيه نشدهاند.
مديرعامل شركت بازيافت زباله كرمانشاه معتقد است: زبالههاي پلاستيكي 15 تا 20 درصد زبالهها را به خود اختصاص ميدهند كه كيسههاي نايلوني با سهم 6 تا 7 درصدي بيشترين سهم را دارند.
به گفته شيرزادي در كرمانشاه با توليد روزانه 550 تا 600 تن زباله، در هر روز حدود 35 تا 40 تن كيسه نايلوني توليد ميشود كه بخشي از آن را زبالهگردها ميبرند و بخشي وارد سايت بازيافت ميشود.
وي بازيافت كيسههاي نايلوني را كاري پرهزينه و زمانبر دانست و يادآوري كرد: هر كارگر در هشت ساعت كار در بهترين حالت ميتواند 100 تا 130 كيلو كيسه نايلوني را جدا كند و بازيافت هر كيلو از آن 1500 تا 2000 تومان هزينه دارد.
مديرعامل شركت بازيافت زباله كرمانشاه افزود: هر كيسه پلاستيكي را فقط يكبار ميتوان بازيافت كرد، ولي پس از آن تنها كاربردي كه دارد ارزش حرارتي براي صنايع از جمله سيمان است.
شيرزادي تصريح كرد: پنج سال است در كرمانشاه تلاش ميكنيم از زبالههاي پلاستيكي به جاي سوخت فسيلي براي صنايع استفاده شود كه هنوز اجرايي نشده است.
وي تنها راه براي كاهش زبالههاي پلاستيكي را كاهش توليد آن دانست و يادآوري كرد: در كشورهاي ديگر مردم موظفند براي كيسههاي نايلوني پول پرداخت كنند و اين كار باعث ميشود براي خريد سبد با خود ببرند و كمتر از كيسههاي پلاستيكي استفاده كنند.
به گفته شيرزادي در واحدهاي توليدي نيز صندوقي در نظر گرفته شده كه واحدها پول بسته بندي را در آن ميريزند و به شهرداري ميدهند تا بازيافت زباله هزينهاي براي شهرداري نداشته باشد.
وي اضافه كرد: اكنون شرايط به گونهاي است كه نميتوان همه زبالههاي پلاستيكي را حذف كرد، بلكه بايد ابتدا توليد آنها را كاهش دهيم و سپس ميزان توليد را مديريت كنيم.
شيرزادي استفاده از پلاستيك در برخي بسته بنديها مانند مواد خوراكي يا شير را اجتناب ناپذير دانست و گفت: اما ميتوان براي خريد ميوه يا خيلي چيزهاي ديگر از سبد خريد استفاده كرد.