افزايش قيمت مرغ در گرو تصميم سازمان حمايت
افزايش قيمت مرغ در گرو تصميم سازمان حمايت

مدير عامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي با اشاره به درخواست مرغداران مبني بر افزايش قيمت مرغ در اوايل سال جاري اعلام كرد: سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان براي سال جديد قيمت مرغ را اعلام نكرده كه درخواست توليدكنندگان افزايش قيمت با توجه به افزايش هزينه‌هاست. به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از […]

مدير عامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي با اشاره به درخواست مرغداران مبني بر افزايش قيمت مرغ در اوايل سال جاري اعلام كرد: سازمان حمايت مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان براي سال جديد قيمت مرغ را اعلام نكرده كه درخواست توليدكنندگان افزايش قيمت با توجه به افزايش هزينه‌هاست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني كشاورزي ايران(اگنا) به نقل از ايسنا، عظيم حجت با بيان اينكه درخواست افزايش قيمت مرتبط با افزايش 20 درصدي هزينه‌هاي كارگري و انرژي است، گفت: بر اساس هزينه‌هاي افزايش يافته، بررسي كارشناسي افزايش هزينه ها و تاثير آن در قيمت مرغ از سازمان حمايت درخواست شده است. به گفته وي از بهار امسال تاكنون سازمان حمات مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان پاسخي به اين درخواست نداده است.
حجت درباره جديدترين وضعيت بيماري آنفلوآنزاي طيور كه در ماه پيش خبر ساز شد، گفت: اين بيماري در مازندران شايع شد و در مرغداري ‌هاي صنعتي شايع نشد و فقط در واحدهاي سنتي و در مرغ هاي بومي مشاهده شده است كه سازمان دامپزشكي براي جلوگيري از شيوع بيماري در واحدهاي صنعتي نظارت سختگيرانه اي اعمال كرده است.
مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداران گوشتي با توضيح اينكه قيمت مرغ برپايه هزينه تمام شده اي است كه به مرغدار در پروسه توليد تحميل مي شود، گفت: اگر هزينه هاي تمام شده در زمان فروش مرغ لحاظ نشود و مرغدار يك دوره يا دو دوره زيان پشت سر هم داشته باشد، خواه ناخواه بخاطر اينكه توان مالي ادامه توليد را ندارد از چرخه توليد خارج مي شود يا اينكه توان توليدش كاهش پيدا مي كند.
وي با تاييد تاثيرگذار بودن خبر آنفلوآنزاي طيور بر ميزان مصرف مرغ درباره ميزان تقاضاي كنوني مرغ گفت: اطلاع رساني هاي بعدي در اين زمينه صورت گرفت و مردم مطمئن شدند مرغي كه بصورت دسته بندي از طريق كشتارگاه ها و تحت نظارت سازمان دامپزشكي در فروشگاه ها عرضه مي شود، كاملا سالم و بهداشتي است لذا اكنون روند مصرف معمول به جامعه برگشته است.
حجت با اشاره به اين فرض كه اگر تورم 20 درصد رشد داشته باشد قيمت مرغ نسبت به حساب قبلي ممكن است حداكثر 15 درصد رشد داشته باشد اعلام كرد كه اين موضوع در سال 1394 نسبت به سال 1393 هم اتفاق نيفتاده است و متوسط قيمت مرغ در سال گذشته با متوسط قيمت مرغ در چهار ماهه امسال به گونه اي است كه حتي اين افزايش قيمت در سال جاري رخ نداده است و افزايش قيمت چنداني نداشتيم بلكه بعضا متوسط قيمت از متوسط قيمت سال گذشته هم پايين تر است.
وي پيامد تداوم اين روند قيمت را زيان پنهان دانست و گفت: اگر روند به اين صورت ادامه پيدا كند مرغدار دچار مشكل و از چرخه توليد خارج مي شود يا حداقل اينكه باعث مي شود مرغدار نتواند سرمايه گذاري جديدي انجام دهد يا از سيستم هاي جديدي استفاده كند تا بتواند هزينه هاي توليد را كاهش دهد. همچنين نمي‌تواند در بازار رقابت جهاني با كشورهاي ديگر شانه به شانه حركت كند.
مدير عامل اتحاديه مرغدران گوشتي خاطر نشان كرد: قيمت هر كيلوگرم مرغ زنده 4000 تا 4500 تومان و قيمت هر كيلوگرم گوشت مرغ براي مصرف كننده 6000 تا 6500 تومان است.