مشکل ملخ ها چیست و چرا هم اکنون تعداد آنها اینقدر زیاد شده است؟
مشکل ملخ ها چیست و چرا هم اکنون تعداد آنها اینقدر زیاد شده است؟

حمله ملخ ها: مشکل ملخ ها چیست و چرا هم اکنون تعداد آنها اینقدر زیاد شده است؟ گله های بزرگ ملخ های بیابانی در مناطقی از آفریقای شرقی، آسیا و خاورمیانه ویرانی ببار می آورند و محصولات کشاورزی، معیشت و مواد غذایی را تهدید می کنند. حمله های کنونی بدترین آلودگی ملخ طی ده ها […]

حمله ملخ ها:

مشکل ملخ ها چیست و چرا هم اکنون تعداد آنها اینقدر زیاد شده است؟

گله های بزرگ ملخ های بیابانی در مناطقی از آفریقای شرقی، آسیا و خاورمیانه ویرانی ببار می آورند و محصولات کشاورزی، معیشت و مواد غذایی را تهدید می کنند. حمله های کنونی بدترین آلودگی ملخ طی ده ها سال است و در صورت مهار نشدن آنها در فصل بارندگی آینده، حتی ممکن است شاهد افزایش تعداد ملخ ها تا ۲۰ برابر در بعضی مناطق باشیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛به نقل از بی بی سی ؛

گله هایی که محصولات زراعی را می بلعند
ملخ های کویری، مانند این، به طور معمول در مناطق خشک حدود ۳۰ کشور بین غرب آفریقا و هند زندگی می کنند – منطقه ای در حدود ۱۶ میلیون کیلومتر مربع (۶.۲ میلیون مایل مربع).

این نوع ملخ عموماً زندگی انفرادی و به دور از دیگران دارد که می تواند این تجربه بی نظیر را برای سال ها ادامه دهد.اما هر از چند گاهی ملخ های بیابانی دچار تحولات موسوم به”جکیل و هاید” می شوند.

هنگامی که آنها گرد هم می آیند، مثلا در مناطقی که پوشش گیاهی رو به کاهش دارند و هنگامی که پس از باران خشکسالی می شود، آنها دیگر موجودات منفرد نیستند و تبدیل به هیولاهایی کوچک می شوند.

وقتی ملخ های بیابانی گروهی می شوند، یک ماده شیمیایی مغز به نام سروتونین در بدن آنها ترشخ و باعث ایجاد یک سری تغییرات در ظاهر و رفتار آنها می شود.

سپس این حشرات نه تنها تغییر رنگ می دهند و درخشان تر می شوند بلکه سریع تر، گرسنه تر و کاملاً اجتماعی تر می شوند.

در مرحله “گله ای شدن” ، ملخ ها به طور فعال به دنبال همراهی باهمنوعان خود هستند و به سرعت شروع به تولید مثل می کنند. آنها گروه هایی را تشکیل می دهند که تبدیل به گله های غارتگر می شود.
قابل کلیک ملخ ها به صورت گله ای کنار هم حرکت می کنند و محصولات زراعی را از بین می برند

هنگامی که ملخ ها شروع به گروهی شدن می کنند، گله های آنها بسیار بزرگ می شود. جمعیت گله ها به ۱۰ میلیارد و طول آن به صدها کیلومتر می رسد.

براساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (فائو)، حتی یک گله با اندازه متوسط ​​می تواند محصولات کشاورزی را که برای تغذیه ۲۵۰۰ نفر برای یک سال کافی هستند، از بین ببرد.

این گله های مخرب و غارتگر اکنون در شرق آفریقا، یمن، ایران، پاکستان و هند در حال شکل گیری هستند و فائو‌ اعلام کرده که این مناطق “در حالت هشدار و آمادگی” باشند.

فائو می گوید کنیا، اتیوپی و سومالی که در دهه های گذشته شدیدترین حمله ملخ ها را تجربه کرده اند همچنان با “تهدید بی سابقه ای” روبرو هستند. همچنین این خطر وجود دارد که آنها در غرب آفریقا گسترش یابند.

گله های مهاجر و در حال رشد همچنین در مناطقی از خاورمیانه و پاکستان به پوشش گیاهی حمله و محصولات کشاورزی هند را تهدید می کنند.
نقشه مناطقی از آفریقای شرقی، خاورمیانه، هند و پاکستان را نشان می دهد که گله های ملخ در آن وجود دارند.

فائو هشدار می دهد که تعداد ملخ ها در فصل باران آتی در جنوب آسیا ۲۰ برابر افزایش می یابد، مگر آنکه اقدامات بیشتری برای مقابله با آنها اعمال شود.

بسیاری از کشورهای آسیب دیده با بحران های طولانی مدت مانند سیل، درگیری و اکنون شیوع کرونا دست و پنجه نرم می کنند.

آلبرت لمسولانی، کارشناس ردیابی ملخ ها، از شمال کنیا می گوید: “با شیوع کووید-۱۹، اکنون مردم ما با دو نوع همه گیری رو به رو هستند. ملخ ها هر کجا که فرود می آیند، همه چیز را می خورند. این یک کابوس است.”

علت آلودگی فعلی ملخ به گردبادها و باران های شدید سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ باز می گردد.

سازمان ملل می گوید شرایط مناسب دو سال پیش در جنوب شبه جزیره عرب باعث شد تا سه نسل از ملخ ها بدون کشف شدن، تکثیر شوند و سپس جمعیت آنها در محل افزایش یابد.



آلبرت لمسولانی، از شمال کنیا ، در کار ردیابی ملخ ها کمک می کند

با وجود عملیات کنترل مداوم در چندین کشور، باران های شدید اخیر به شرایط ایده آل برای تولید مثل بیشتر این آفت منجر شده است.

فائو می گوید همزمان که کشاورزان منطقه شروع به برداشت محصول می کنند، نسل دیگری از تخم ملخ در حال تبدیل به نوزاد است و این وضعیت اوضاع وخیم امنیت غذایی را در بسیاری از کشورها به ویژه در شرق آفریقا تشدید می کند.

این سازمان در حال جمع آوری بودجه برای تقویت عملیات کنترل است، اما در برخی مناطق عملیات اسپری دیر انجام شده است.

کشاورزان در سراسر شمال کنیا و بعد از آن، همه چیز را به دلیل حمله ملخ از دست داده اند.

آقای لمسولانی که در کنار اقدامات سازمان ملل و دولت کنیا گروهی از داوطلبان را برای مقابله با حمله ملخ هدایت می کند، می گوید: “هر روز پنج، شش، هفت یا ۱۰ گله هست. اگر این روند ادامه پیدا کند زندگی ما تمام می شود. “