• شماره خبر : 62904
  • تاریخ انتشار : 23 فروردین 1400
  • پرینت این صفحه
  • لوپین (باقلا مصری) به عنوان جایگزین سویا برای تغذیه مرغ گوشتی

    محققان به منابع جدید پروتئین برای جوجه های گوشتی دست یافته اند ولی به پشتیبانی از کل زنجیره تامین نیاز دارند تا اطمینان حاصل شود که هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و هم بعنوان یک منبع پایدار می تواند در دسترس باشد.

    lupine باقلا مصری لوپین

    محققان به منابع جدید پروتئین برای جوجه های گوشتی دست یافته اند ولی به پشتیبانی از کل زنجیره تامین نیاز دارند تا اطمینان حاصل شود که هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و هم بعنوان یک منبع پایدار می تواند در دسترس باشد.

    به گزارش واحد بین المللی پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی اران(اگنا)؛ در سمینار سالانه تحقیقات مرغداری NFU این موضوع مورد بحث قرار گرفت که تحقیقات در مورد منابع پروتئینی جایگزین در حال پیشرفت می باشد. پیش  از اینکه این محصولات از نظر تجاری سودمند باشند، هنوز موانعی وجود دارد که باید از آنها عبور کرد.

    برایان کنیون ، مدیر ارشد تغذیه شرکت ABN ، اعلام داشت که بخش مرغداری به یک منبع پروتئین جایگزین نیاز دارد. وی افزود که در حال حاضر انگلیس ۳ میلیون تن سویا در سال وارد می کند که از ۲ میلیون تن کنجاله و یک میلیون تن آن را دانه لوبیای سویا تشکیل داده است.

    در این سمینار در مورد تأثیرات زیست محیطی محصول جدید، پایداری و امنیت آن سوالاتی مطرح شده بود که آقای کنیون گفت که در گذشته، مرغداران انگلستان به دانه های کلزا وابسته بودند ، اما لوپین (باقلامصری) با سطح پروتئین بالاتر (۳۴-۳۸٪) و فیبر زیاد (۱۰-۱۲٪) نویدبخش تحولی نوین در بخش خوراک هستند. سطح پروتئین آنها بالاتر از دانه لوبیا (۲۶-۲۸٪) اما کمتر از کنجاله سویا (۴۶٪) است.

    تجربه استفاده از باقلا مصری در فارم گوشتی

     تجربه شرکت ABN با باقلامصری به استفاده از آن در یک فارم کوچک به عنوان محصول جایگزین کلزا استفاده بر می گردد که از دو رقم آبی رنگ با نام Boregine  و رقم سفید رنگ با نامDieta در آزمایش فوق استفاده کرد. تناژ مصرف اندک و محدود بود، اما تحقیقات نشان داد که میزان آلکالوئید آن در حدود ۴۰۰ میلی گرم در کیلوگرم و در حد مجاز سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA) است.

    سپس این شرکت در سال گذشته در یک فارم مرغداری در شمال «یورکشایر» یک آزمایش فارمی تجاری انجام داد. ۲ آزمایش در ۶ سالن مجزا انجام شد ، هر سالن شامل ۴۳۵۰۰ مرغ گوشتی راس ۳۰۸ بود. در آزمایش فارمی اول، تغذیه با لوپین آبی رنگ صورت گرفت که شامل ۴ سالن اصلی با ۲ سالن کنترلی بود، در حالی که در آزمایش فارمی دوم مرغ های گوشتی در ۲ سالن اصلی با ۴ سالن کنترلی لوپین سفید دریافت کردند.

    اندازه گیری عملکرد زنده یا KPI  (وزن زنده ، ضریب تبدیل  و میزان مرگ و میر)، وضعیت بستر و پد های پا و میزان لنگش مورد بررسی قرار گرفت. جیره های غذایی با حداقل سطح لوپین فرموله شده بودند، از ۱٫۵٪ در جیره های آغازین شروع شده و  تا ۷٫۵٪ در پس دان افزایش یافتند.

    نتایج نشان داد که لوپین ها می توانند پروتئین جایگزین مناسبی باشند

    نتایج نشان داد که هیچ تفاوتی در عملکرد جوجه ها در ۳۹ روز مشاهده نشد، هیچ مسئله رفاهی و هیچ مشکلی با طعم ماده ی جایگزین وجود نداشت. اگر متوسط ​​عملکرد لوپین در کل ۶ فارم آزمایشی روی ۲۶۱ هزار پرنده اعمال شود ، این امر باعث کاهش ۲۹ تنی مصرف سویا در این فارم و یا کاهش ۲٫۸٪ در میزان مصرف سویا در رژیم غذایی (۲۱٫۴٪ تا ۱۸٫۶٪) می شود.

    در پایان، آقای کنیون گفت: باقلا مصری می تواند بعنوان یک پروتئین جایگزین مناسب برای کنجاله سویا در رژیم های گوشتی مصرف شود، اما قیمت فعلی این ماده اولیه (لوپین یا باقلا مصری) با رژیم های غذایی جوجه های گوشتی در قیاس با کنجاله سویا قابل رقابت نیستند.

    پوسته پوسته شدن باقلا مصری (لوپین) با حذف مقدار فیبر سطح پروتئین را بهبود می بخشد. این موضوع باعث افزایش ارزش افزوده محصول و همینطور افزایش هزینه آن خواهد شد. بنابراین منابع جدید پروتئین به پشتیبانی از کل زنجیره تامین نیاز دارند تا اطمینان حاصل شود که هم از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و هم بعنوان یک منبع پایدار می تواند در دسترس باشد.


    دیدگاه بگذارید

    avatar
      عضویت  
    Notify of