گفتگوی اختصاصی دامیران با دکتر امیررضا بیدگلی: واکسن کرونا برای دامپزشکان و دیگر اعضای صنعت چند شب پیش که در کلاب «دامیران» میزبان و شنونده نگرانی دامپزشکان درباره تاخیر در واکسیناسیون این قشر در معرض خطر بودیم، دکتر امیررضا بیدگلی – عضو هیت مدیره انجمن ملی طیور و فدراسیون اقتصاد سلامت ایران – قول داد که از […]
گفتگوی اختصاصی دامیران با دکتر امیررضا بیدگلی:
واکسن کرونا برای دامپزشکان و دیگر اعضای صنعت
چند شب پیش که در کلاب «دامیران» میزبان و شنونده نگرانی دامپزشکان درباره تاخیر در واکسیناسیون این قشر در معرض خطر بودیم، دکتر امیررضا بیدگلی – عضو هیت مدیره انجمن ملی طیور و فدراسیون اقتصاد سلامت ایران – قول داد که از اتاق بازرگانی پیگیری کند و نتیجه را به اطلاع همکاران عزیز برساند.
امروز با ایشان تماس گرفتیم و از کم و کیف موضوع پرسیدیم؛
آقای دکتر بیدگلی ! چه خبر جدیدی از واکسیناسیون دامپزشکان و یا تخصیص واکسن به آنها دارید؟
دکتر بیدگلی در تشریح این موضوع به دامیران گفت: با عرض سلام، همانطور که می دانید اینجانب واجد مسئولیت دولتی یا نیمه دولتی نیستم. لذا من هم خبری بیش از آنچه شما در رسانه ها دیده اید، ندارم! گویا بعد از آن جلسه کلاب هاوس و نیز گفتگوها و مطالبه گری همکاران در دیگر شبکه های اجتماعی، جامعه دامپزشکان ایران نامه ای به مراجع مسئول زده اند، سازمان دامپزشکی نیز مکاتباتی با وزارت بهداشت و ستاد کرونا داشته است، نظام دامپزشکی هم پیگیری هایی در مجلس کرده است. بنده امروز جداول اولویت بندی واکسیناسیون را هم در تلگرام دیدم. حقیقتا متاسف شدم که چرا نامی از دامپزشکان در جداول نیست!
از اتاق بازرگانی چه خبر؟
دکتر امیررضا بیدگلی: در تماسهایی که با مسئولان و مدیران اتاق بازرگانی داشتیم، با خبر شدیم که در تکاپوی تهیه و خرید شش میلیون دوز و تسریع واردات آن هستند. اولویت ها و شرایط اتاق تهران به این نحو است که در صورت موفقیت آمیز بودن این تلاش و تکاپو، عملا واکسن فقط برای ایمن سازی کارکنان اعضای اتاق تهران با اولویت کارگران بخش های تولیدی استفاده خواهد شد. ثانیا ارز تخصصی آن نیمایی (آزاد) خواهد بود. ثالثا هزینه مربوط توسط کارفرمایان تقبل خواهد شد و خود کارکنان و کارگران هیچ هزینه ای پرداخت نخواهند کرد.
در چه مرحله ای هستند؟
دکتر بیدگلی افزود: هفته گذشته پروفرهای محموله های اول، تحویل وزارت بهداشت شده است. اما گویا متاسفانه روندهای مربوط هنوز یا تدوین نشده است و یا خیلی کند هستند. امید است که در این هفته و یا هفته ی آینده این مشکل برطرف شود.
برای دامپزشکان چطور؟
به گفته امیررضا بیدگلی: همه دامپزشکان شاغل در شرکت های عضو اتاق تهران مشمول این طرح خواهند بود به شرط آنکه شرکت های کارفرما ثبت نام در سایت اتاق بازرگانی را کامل کنند.
دامپزشکان دیگر چطور؟
وی در پاسخ به این سوال گفت: از طریق تشکل های بالادستی صنعت در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم به امید خدا اقدام مشابه برای همه دامپزشکان و کلا همه فعالان (چه کارفرما چه کارگر) در صنعت دام و طیور را انجام دهیم. مکانیسمی در حال طراحی است که انشالله تا اواخر هفته و پس از تایید اولیه، اطلاع رسانی می شود.
شما چه تخمینی از زمان و حجم تولید و واردات واکسن کرونا دارید؟
این فعال بخش خصوصی تصریح کرد: بر اساس شنیده های غیر رسمی + تحلیل شخصی خودم ، گمان می کنم واکسن های داخلی -انشالله- از اواسط یا اواخر تابستان آماده توزیع خواهند شد. این یعنی کل فاز سوم و فاز چهارم برنامه ملی واکسیناسیون با استفاده از واکسن های داخلی و رایگان خواهد بود. اما -احتمالا- در صورتی که مردم مایل به استفاده از واکسن های خارجی باشند علی القاعده و طبق رویه مرسوم برای واردات کالا های مشابه تولید داخل، واکسن خارجی با نرخ ارز نیمایی در دسترس قرار خواهد گرفت و رایگان نخواهد بود. بعید است که ارز دولتی و یا سوبسید کامل به واکسن وارداتی خارج تعلق گیرد. امیدوارم جدول زمان بندی فاز سوم و چهارم عملا ممکن شود و کار به سال ۱۴۰۱ نکشد.
پیشنهاد و راه کار شما چیست؟
شخصا گمان می کنم با توجه به لطمه شدیدی که کرونا به صنعت دام و طیور و آبزیان ایران زده است – چه لطمه اقتصادی و چه از آن مهم تر، از دست دادن عزیزان و همکاران – بهتر است تشکل ها به نمایندگی از اعضایشان برای واردات واکسن خارجی ، به محض باز شدن راه توسط وزارت بهداشت، اقدام کنند و کارفرمایان بر اساس آموزه های اخلاقی و دینی ، و نیز بر اساس مسئولیت اجتماعی خود، هزینه واکسن را برای کارکنان و کارگران خود تقبل کنند. اگر این مکانیسم مورد اجماع نسبی قرار گیرد، بدون شک همکاران دامپزشک – چه اعضای شرکت ها و چه دامپزشکان خود اشتغال – نیز در کوتاه مدت می توانند واکسینه و ایمن شوند.