یادداشت: کشف سفره آب زیرزمینی عظیم در ایران محسن بیدی، روزنامه نگار با انتشار فیلمی در اینستاگرام خود نوشت شرح یک خبر خوب…. در میان اخبار مایوس کننده این روزها ناگهان خبر بسیار خوبی که امید و زندگی بهمراه دارد هم بگوش رسید که این خبر مهم مربوط میشود به شناسایی یکی از بزرگترین سفره […]
یادداشت:
کشف سفره آب زیرزمینی عظیم در ایران
محسن بیدی، روزنامه نگار با انتشار فیلمی در اینستاگرام خود نوشت شرح یک خبر خوب…. در میان اخبار مایوس کننده این روزها ناگهان خبر بسیار خوبی که امید و زندگی بهمراه دارد هم بگوش رسید که این خبر مهم مربوط میشود به شناسایی یکی از بزرگترین سفره های آب زیر زمینی آب جهان در ایران است.
اما امروز در یک نشست، گزارش کارشناسان را شنیدم که این موضوع با آزمایش های صورت گرفته به قطعیت رسیده است. یک سفره آب زیر زمینی که از کوههای هندوکش و از طریق منطقه سیستان وارد ایران می شود و پس از طی کردن منطقه کویری ایران، به خلیج فارس و دریای عمان می ریزد.
عظمت این سفره آبی که به شکل رود در عمق ١٠٠٠ متری زمین در جریان است، اکنون کل مصرف آب شرب کشور طبق آمار سال ١٣٩۶ حدود ٧ میلیارد متر مکعب است. اما به لطف خدای مهربان این سفره زیر زمینی به تنهایی بیشتر از ١٠٠٠ میلیارد متر مکعب آب سالم و شیرین در خود جای داده است.
یعنی معادل حدود ١٧٣ سال مصرف آب شرب کل ایران. برای این خبر خوب خوشحالیم و امیدواریم که با درایت برای مردم این سرزمین استفاده شود.
وحدتی
تاریخ : 20 - شهریور - 1401این آب معروف به آب ژرف که در عمق ۱۰۰۰تا۳۰۰۰کیلومتری و استخراج آن احتیاج به فناوری آوری خاص دارد که بحمد الله ما به آن دست یافتیم
Zohreh
تاریخ : 21 - خرداد - 1400شکرا لله الحمد لله رب العالمین
حسین خلیلی
تاریخ : 21 - خرداد - 1400همین موضوع کشف سفره اب زیر زمینی رو ؛ مسئولین و مدیران سازمان اب در سال ۹۷ کذب محض دونستن و گفتن دروغ و محاله . حالا چجوری دوباره همون خبر رو پخش میکنند
مهدی حیدری نسب
تاریخ : 18 - خرداد - 1400با سلام
بنده با انتشار این گونه اخبار به شدت مخالفم.
اصولاً وجود سفره آب زیرزمینی با این ویژگی ها، نه پایه علمی داره و نه منطقی است. که سفره آب زیرزمینی از کوههای هندوکش افغانستان شروع بشه و به خلیج فارس بریزه. اصولاً وجود سفره آب زیرزمینی فقط میتونه در یک ساختار یا سازند زمین شناسی وجود داشته باشه نه اینکه از بلوک هلمند با ساختار زمین شناسی مجزا شروع بشه و از کوههای شرق ایران، کویر و زاگرس بگذره و به خلیج فارس بریزه. اولاً توی هیچ کجای دنیا تا به حال مثل این سفره آب زیرزمینی وجود نداشته و ثانیاً سفره آب زیرزمینی مثل یک رودخانه در عمق ۱۰۰۰ متری جریان داشته باشه و با استحصال این آب بتوان مشکل آب کل ایران رو حل کرد.
این اخبار در دوران خشکسالی ایران ممکنه مورد پذیرش عامه مردم باشه اما علمی نیست.در واقع این اخبار توسط آدمای سیاسی منتشر میشه نه آدمای علمی. آدمای سیاسی میخان بگن که ما مشکل خشکسالی ایران رو حل کردیم.
بهرام
تاریخ : 18 - خرداد - 1400شیب زمین، شرقی غربی نیست، شیب زمین، شمال به جنوب است.
کوههای هندوکش، حتما، منشاء و منبع آبهای بسیار فراوانی است، حتماً مقادیر بسیار زیادی از آن آبها، در جریان رودهای عظیم زیر زمینی، در محلی، دریاچههای عظیمی را شکل میدهند، و سفرههای عظیم آب شیرین در اعماق حدود ۱۰۰۰متر، اما این سفرههای آب دشت کویر، و دشت لوت ما، ربطی به کوههای هندوکش نمیتوان داشته باشد.
اگر قرار باشد که رودهای سفرهای زیرزمینی هندوکش، به سمت دریای عمان و دریای هند حرکت کند، که میکند، محل اتصال آن به دریا، دشت گجرات هند، یا حداکثر خور کراچی است، آنچه که در زیر دشت کویر و دشت لوت ما جاری است، محصول آبهای مستحصله از البرز است و زاگرس شرقی
مهدی جیدری نسب
تاریخ : 18 - خرداد - 1400با سلام
بنده به شدت مخالف این گونه اخبارم.
اصولاً وجود سفره آب زیرزمینی با این مشخصات نه پایه علمی دارد و نه منطقی است که از هندوکش افغانستان شروع بشه و به خلیج فارس بریزه. وجود سفره آب زیرزمینی فقط میتونه در یک ساختار یا سازند زمین شناسی وجود داشته باشه نه اینکه از کوههای هندوکش افغانستان شروع بشه و از کوههای شرق ایران، کویر و زاگرس بگذره و به خلیج فارس بریزه. تا چه رسد به اینکه در عمق ۱۰۰۰ متری مثل یک رودخانه جریان داشته باشه و با استحصال آب آن بتوان آب آشامیدنی کل ایران را تامین کرد.
این اخبار در دوران خشکسالی ایران ممکنه مورد پذیرش عامه مردم باشه اما علمی نیست.در واقع این اخبار توسط آدمای سیاسی منتشر میشه نه آدمای علمی. میخان بگن که ما مشکل خشکسالی ایران رو حل کردیم.
درواقع با حفر چاه عمیق در دشت سیستان به این نتیجه رسیدن که چنین سفره آب زیرزمینی وجود داره.
محمدپارسا
تاریخ : 18 - خرداد - 1400با سلام
عین همین مطالب و جملات در ۵ آذر ۹۷ نیز از آقای بیدی گزارش شده است.
آیا جدیداً اتفاقی افتاده یا همان مظالب قبلی بازتکرار شده است؟