دستیابی به نژاد خالص آرین با نام آمین ۴۰۰ / ساخت دستگاه جوجه کشی هوشمند بومی
دستیابی به نژاد خالص آرین با نام آمین ۴۰۰ / ساخت دستگاه جوجه کشی هوشمند بومی

محمد رضا اسکندری گفت: در مرغ لاین از «کوثر ۷» به نژاد خالص کاملا بومی ای دست یافتیم که هیچ گونه تلاقی خونی با نژادهای خارجی دیگر ندارد و با نام «آمین ۴۰۰» خط D آنرا روانه بازار خواهیم کرد.

محمد رضا اسکندری گفت: در مرغ لاین از «کوثر ۷» به نژاد خالص کاملا بومی دست یافتیم که هیچ گونه تلاقی خونی با نژادهای خارجی دیگر ندارد و با نام «آمین ۴۰۰» خط D آن را روانه بازار خواهیم کرد.

به کزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران (اگنا)؛ محمدرضا اسکندری مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در نشست خبری با نشریات کشاورزی اعلام داشت: کوقر در سال ۹۹ بیش از ۱۹ پروژه را در ۱۱ نقطه کشور با سرمایه گذاری بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان احداث نمود.

دستگاه جوجه کشی هوشمند کاملا بومی

وی افزود: یکی از پروژه هایی که در سال گذشته بسیار کاربردی بود، تولید دستگاه جوجه کشی هوشمند بود که این دستگاه بصورت ۱۰۰ درصد وارداتی بود که پس از تحریم های ظالمانه علیه ایران، تولید کننده آن دیگر آن را به ایران نمی داد. تیم کوثر با تلاش ۵ ماهه توانست این محصول را بصورت کاملا بومی تولید نماید که نیاز به واردات ۱۰۰ دستگاه سالانه این محصول در کشور مرتفع گردید.

اسکندری افزود: دستگاه تولید داخلی عملکرد بهتری نسبت به نمونه خارجی آن دارد. نیاز کشور به این دستگاه سالیانه ۱۰۰ دستگاه می باشد که هم اکنون توان تولید ۲۰۰ دستگاه را در سال داریم و تا کنون قرارداد تولید بیش از ۹۰ دستگاه را منعقد کرده ایم. این محصول با نصف هزینه ی نمونه ی خارجی آن در ایران تولید می شود.

احداث گاومیش داری ۲۰۰۰ رأسی در خوزستان

اسکندری از دیگر فعالیت های این سازمان به احداث فارم گاومیش داری ۲۰۰۰ رأسی خوزستان اشاره کرد و افزود: این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید.

تولید بیوگاز از فضولات دامی

اسکندری گفت: یکی از پروژه های بزرگی که برای اولین بار در کشور کلنگ زنی شده است، احداث نیروگاه بیوگاز در مجموعه شریف آباد است که به منظور تولید انرژی از فضولات دامی شکل گرفته است. پیش بینی می شود این پروژه صرف مدت ۱۸ ماه به بهره برداری برسد.

مجتمع کشت و صنعت نگار بردسیر

مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در ادامه گفت: احداث کشت و صنعت نگار در منطقه ی بردسیر کرمان از ملزومات منطقه می باشد که علاوه بر اشتغال زایی می تواند بخشی از نیاز مواد غذایی منطقه ی محروم را نیز مرتفع سازد. متاسفانه این پروژه بدلیل مشکلات و ایراداتی که سازمان محیط زیست به آن وارد ساخته فعلا متوقف شده است.

سازمان محیط زیست به محیط ایست تبدیل شده است

اسکندری در ادامه با توجه به سنگ اندازی های سازمان محیط زیست کشور در اجرای پروژه کشت و صنعت بردسیر گفت: ظاهرا بعضی ها به دنبال این هستند که تولید داخل به خارج وابسته باشد. سازمان محیط زیست با ایجاد موانع در سر راه تولید اختلال ایجاد می کند. مقررات وضع شده در سازمان محیط زیست به گونه ای است که شما نمی توانید در هرجایی که امکان تولید فراهم است غذا تولید کنید و به نوعی مانع تراشی می کنند و به اسم حفاظت از محیط زیست جلوی تولید را می گیرند. اگر در محیط های کشاورزی نتوان غذا تولید کرد پس کجا باید این کار صورت گیرد؟

وی در ادامه گفت: هرکدام از سه استان گلستان، مازندران و گیلان با متوسط بارندگی بیش از میانگین کشوری و آب و هوای مطلوب این امکان را دارند که به اندازه ی کشور هلند محصولات کشاورزی تولید کنند ولی امکان ندارد که سازمان محیط زیست موافقت کند تا در این استان بتوانید مجموعه کشاورزی جدیدی را راه اندازی کنید.

خط تولید محصولات صنایع غذایی

وزیر سابق کشاورزی در ادامه گفت: یکی از اهداف مهمی که کوثر دنبال می کند گسترش فعالیت های کشاورزی این مجموعه است. برای اولین بار کارخانه تولید مواد غذایی را در مجموعه کوثر راه اندازی نمودیم که در فاز نخست رب گوجه و در فاز دوم ترشی جات و مرباجات تولید می کند. از دیگر فعالیت های کوثر راه اندازی خط تولید روغن هسته انگور با برند «لیفود» و روغن سبوس برنج است.

تولید تخم چشم زده برای اولین بار در کشور

وی افزود: با ورود مجموعه آبزی اکسیر کوثر توانستیم برای اولین بار در کشور تخم چشم زده را در کشور تولید کنیم که ظاهرا این موضوع به مذاق برخی از مدیران خوش نیامد و اعلام داشتند که بدلیل عدم تفکیک جنسیتی تولید داخلی کیفیت لازم را ندارد که باز هم کارشناسان ما در این شرکت اقدام به تولید مولد های تک جنیستی نمودند.

منافع برخی مدیران دولتی که شرکت داری خصوصی می کنند در تعارض با تولید

اسکندری اضافه کرد: در حالی که سالیانه کشور به واردات بیش از ۲۵۰ میلیون تخم چشم زده نیاز دارد سازمان شیلات ایران مجوز صادرات تا ۵۰۰ میلیون قطعه را صادر می کرد و بسیار در مقابل تولید ماهی چشم زده در کشور ایستادگی کردند، زیرا برخی از مدیران دولتی از واردات سود می برند و چون خودشان در واردات نقش دارند اگر بخواهند جلوی واردات را بگیرند با منافعشان تعارض دارد. قاعدتا مدیردولتی که بخواهد شرکت داری خصوصی کند نباید در بخش دولتی حضور داشته باشد.

یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ که یک شرکت را نتواست درست اداره کند حال ادعای اداره کشور را دارد

وی در ادامه خطاب به یکی از کاندیداهایی که خود را دکترای مهندسی اقتصاد معرفی می‌کند، گفت: این فرد هم‌زمان مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر و مدیرعامل صندوق اندوخته شاهد و نیز رئیس هیأت مدیره چندین شرکت زیر مجموعه سازمان بود و من زمانی که سازمان را از ایشان تحویل گرفتم کاملاً ورشکسته بود. 

وی با بیان اینکه چگونه می‌شود یک فرد در دو سازمان مدیرعامل باشد، گفت:‌ این فرد به خودش حکم زده و سمت داده است و مدرک خود را نیز از آلمان به صورت پروازی گرفته و به این دلیل ادعا می‌کند که طرح‌های اقتصادی آن کشور را اجرایی خواهد کرد، اما این جای سؤال است که فردی که در مقیاس سازمان خطاهای بزرگ انجام می‌دهد، در مقیاس کشور اگر رئیس‌جمهور باشد چه کارها می‌کند.

تامین ۵۰ درصد مرغ اجداد کشور با آرین

اسکندری در ادامه به طرح مرغ آرین اشاره کرد و گفت: کشور سالیانه به واردات ۲۵۰ هزار قطعه اجداد نیاز دارد که ده سال مرغ آرین را در کشور پیگیری کردیم و اکنون به جایی رسیده که ۵۰ درصد جوجه اجداد از آرین تأمین می‌شود. علی‌رغم اینکه این مرغ ایرانی در کشور وجود داشت، اما آن را کنار گذاشته بودند و از اجداد مرغ راس و کاپ که وارداتی هستند استفاده می‌کردند، در حالی که با جایگزینی مرغ آرین، یک میلیون تن تنها در خوراک صرفه‌جویی می‌شود. 

وی افزود: ۱۰۵ هزار قطعه در مجموعه کوثر و حدود ۱۵ هزار قطعه در اتکا از اجداد آرین جوجه ریزی شد که پیش بینی می کنیم با جوجه ریزی آرین در کشور سالیانه یک میلیون تن در مصرف خوراک در کشور صرفه جویی گردد.

وی تأکید کرد که با دستور شورای عالی امنیت ملی و با توجه به ملاحظاتی که در شرایط تحریم مرغ اجداد وارداتی برای کشور داشت، مرغ آرین اهدا شد و از پائیز سال ۱۴۰۱ می‌توانیم صادرکننده مرغ اجداد باشیم. 

دستیابی به نژاد خالص آرین با نام آمین ۴۰۰

وی عنوان داشت: در مرغ لاین از «کوثر ۷» به نژاد خالص کاملا بومی دست یافتیم که هیچ گونه تلاقی خونی با نژادهای دیگر ندارد و با نام «آمین ۴۰۰» خط D آن را روانه بازار خواهیم کرد. طبق مصوبات شورای عالی امنیت ملی از سال ۱۴۰۱ نباید هیچ نژاد خارجی مرغ گوشتی وارد کشور شود و از پاییز ۱۴۰۱ می توانیم صادر کننده اجداد نیز باشیم.

اصلا به دنبال کرسی وزارت جهاد نیستم / ۴ سال اشتباهی در دولت بودم روحیات من بیشتر پیگیری تولید است

اسکندری در پاسخ به خبرنگار اگنا در خصوص شائبه بازگشت به صندلی وزارت جهاد کشاورزی گفت: از سال ۸۸ که از وزارت جهاد خارج شدم قسم خوردم که دیگر وارد دولت نشوم و در ۱۲ سالی که در سازمان اقتصادی کوثر بودم اعتقاد دارم که در بسیاری از جاها موثرتر از دوران وزارت عمل کردم.اصلا چنین چیزی صحت ندارد و اعلام حمایت من از یکی از کاندیداها دلیلی بر این شائبه نیست.

وی افزود: بحث بازگشت من به وزارتخانه اصلا صحت ندارد و اعلام داشته ام که روحیه من بیشتر به سمت پیگیری کارهای تولیدی است. دوره کاری من تمام شده است و بارها اعلام داشته ام که ۴ سال اشتباهی در دولت بودم.

اسکندری در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: اعتقاد دارم در بین کاندیداهای ریاست جمهوری آیت الله رییسی توانایی حل مشکلات کشور را دارند. با توجه به روحیات ایشان و به استناد اعتقاد ایشان به مردم و روحیه کار مردمی شخصی است که که می تواند این مشکلان را حل کند.

وی خاطر نشان کرد: آمده ام از لحاظ فکری به بخش تولید کشاورزی کمک کنم، چون ظرفیت های کشور را می شناسم و آمده ام بگویم که در کشور آدم توانمند زیاد وجود دارد که می توانند به بخش تولید کمک نمایند.

مصوبه شرم آور برای واردات مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی

وی با بیان اینکه مصوبه هیأت وزیران برای واردات ۱۲۰ هزار تن مرغ با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کشور شرم‌آور است، گفت: ظرفیت‌های فراوانی در تولید مرغ وجود دارد و جایگاه هفتم تولید را در دنیا داشتیم، در حالی که می‌توانیم علاوه بر داخل، کشورهای همسایه که ۳ میلیون تن نیاز دارند نیز صادر کنیم. تنها کشور عراق سالانه ۷۰۰ هزار تن مرغ وارد می‌کند و مرغ ایرانی در این کشور جایگاه خاصی دارد.

نامه کاهش جوجه ریزی انجمن جوجه یکروزه در شهریور ۹۹ باعث وضع اسفبار مرغ در شب عید بود

وی در خصوص دلایل کمبود مرغ در ابتدای سال ۱۴۰۰ گفت: نامه ای که انجمن جوجه یکروزه در شهریور سال ۹۹ به اعضایش به منظور کاهش ۲۰ درصدی جوجه ریزی عامل کاهش مرغ شب عید شد که ما همان موقع با ارسال نامه ای به وزارت جهاد به تبعات این تصمیم گیری و تاثیرات آتی آن در بهمن ماه اشاره نمودیم که هیچ پاسخی از وزارت جهاد دریافت نکردیم. وزارت جهاد باید در این خصوص پاسخگو باشد.

وزیر دولت سیزدهم باید عملگرا باشد / اینکه صرفاً کسی بگوید محقق هستم، کافی نیست

 اسکندری افزود: وزیر آینده با توجه به پیچیدگی‌هایی که تأمین امنیت غذایی امروز پیدا کرده، چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد، گفت: وزیر دولت سیزدهم باید عملگرا باشد و به ظرفیت‌های کشور آگاهی کامل داشته باشد، تا برای امنیت غذایی کشور برنامه ریزی کند.

وی افزود: وزیر آینده، دیگر نباید کلی‌گویی کند. ظرفیت‌های فراوانی در کشور وجود دارد، مثلاً سه استان شمالی مساحتی به اندازه کشور هلند دارد که میزان بارش آنها هم متناسب است. این کشور ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون یورو صادرات دارد، اما هیچ اقدامی در کشور ما حداقل در این سه استان انجام نشده است. 

اسکندی تأکید کرد: وزیر دولت آینده باید به بخش تحقیقات باور عملی داشته باشد. ۲۳ مؤسسه تحقیقاتی در کشور وجود دارد که باید آنها را وارد عرصه عمل کند. متوسط تولید پسته در کشور می‌تواند تا چهار برابر افزایش یابد. آمریکا که خیلی دیرتر از ما به کشت این محصول مهم روی آورده، اکنون متوسط ۶ تن در هکتار برداشت می‌کند. 

وزیر اسبق جهاد کشاورزی تصریح کرد: بخش کشاورزی از نظر علم ودانش قوی است، اما متأسفانه در مزرعه به کار گرفته نمی‌شود. علوم ما در مزرعه ۲۰ سال در مقایسه با جهان عقب است و البته این عقب‌ماندگی در بخش بازرگانی ۵۰ سال است و در بخش دامپروری هم هیچ رشدی نکرده‌ایم.

وی تأکید کرد: از نظر تعداد دام سبک که ۶۰ میلیون واحد دامی داریم، جایگاه هفتم دنیا را تصاحب کرده‌ایم، اما متأسفانه متوسط بازدهی آنها ۷ دهم زایش در سال است و اگر این عدد به یک‌ونیم تا ۲ زایش در سال برسد، نه تنها خودکفا نمی شویم؛ بلکه صادرکننده گوشت نیز خواهیم شد. 

وی با بیان اینکه وزیر دولت آینده باید ایده کاری داشته باشد، گفت: این فرد باید بداند با مردم چگونه برخورد کند و چگونه منافع آنها را تأمین کند. بعضی موقع یک طرح می‌تواند آنها را نجات دهد و درآمد آنها را تضمین کند. مثلاً طرح کشت اراضی شیب‌دار که قبلاً اجرایی می‌شد، برکات زیادی برای مردم داشت و در چندین استان اکثر زمین‌های غیرقابل استفاده تبدیل به باغ شدند. این طرح اگر ادامه پیدا می‌کرد، مردم به درآمدهای خوبی می‌رسیدند. 

وی تأکید کرد: وزیر جهاد کشاورزی آینده باید پروژه‌هایی معرفی کند که مبتنی بر دانش باشد، به عنوان مثال؛ متوسط تولید سیب در کشور ۱۸ تن است، اما کشاورز نمونه داریم که ۱۸۰ تن در هکتار سیب برداشت می‌کند و یا متوسط تولید شالی در کشور کمتر از ۵ تن است، اما شالیکاران نمونه ۱۴ تن هم برداشت دارند و این نشان می‌دهد که شکاف زیادی در وضع موجود بخش کشاورزی با شرایط ایده‌آل وجود دارد.

اسکندری ادامه داد: می‌توان از اراضی شور علوفه تولید کرد، اما باید همتی وجود داشته باشد و در این زمینه طرحی ارائه شود تا کشاورزان خبره و کارشناسان زبده در این حوزه تلاش کنند. 

وی با بیان اینکه وزیر آینده حتماً باید عملگرا باشد، گفت: اینکه صرفاً کسی بگوید محقق هستم، کافی نیست. برخی از این وزرا در طول عمر خودشان به یک مزرعه هم نرفته‌اند. از دور نمی‌شود کشاورزان را هدایت کرد. 

وی  تأکید کرد: وزیر آینده باید از دل متخصصان بخش کشاورزی بیرون بیاید. ۳ هزار کیلومتر ساحل وجود دارد و وزیر آینده باید بگوید که چگونه از آنها استفاده کنند و یا چگونه از آب دریا برای تأمین بخش کشاورزی به کار گرفته شود. 

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که آیا از افراد مطرح در این حوزه که بعضاً به عنوان گزینه‌های وزارت جهاد کشاورزی یاد می‌شود، شایسته این جایگاه هستند، گفت: افراد حاضر صلاحیتی ندارند، باید از جوانان فعال و کارآمد وزیر انتخاب کرد و اینها را از داخل خود وزارتخانه بیرون کشید. 

گزارش: محمد مسعودی