صادرات ۵.۲۷ میلیون دلاری انار در سال ۹۹
صادرات ۵.۲۷ میلیون دلاری انار در سال ۹۹

جلیلی مقدم خبر داد: صادرات ۵.۲۷ میلیون دلاری انار در سال ۹۹ مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات ۱۱۹۴۳ تنی انار در سال گذشته، گفت: ارزش صادرات این محصول ۵.۲۷ میلیون دلار بوده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛به نقل از ایانا،زهرا […]

جلیلی مقدم خبر داد:

صادرات ۵.۲۷ میلیون دلاری انار در سال ۹۹

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات ۱۱۹۴۳ تنی انار در سال گذشته، گفت: ارزش صادرات این محصول ۵.۲۷ میلیون دلار بوده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛به نقل از ایانا،زهرا جلیلی مقدم مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات ۱۱۹۴۳ تنی محصول انار در سال گذشته، گفت: ارزش صادرات این محصول  به مبلغ ۵.۲۷ میلیون دلار بوده است.

 وی با بیان اینکه ایران یکی از بزرگترین تولید کننده‌های انار در جهان به شمار می‌رود، افزود: پتانسیل فوق العاده‌ای برای صادرات این محصول در کشور  وجود دارد.

به گفته مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری؛ بر اساس آخرین آمار رسمی منتشر شده در سال ۹۸ مجموعه سطح زیر کشت انار در ایران حدود ۸۹۵۰۰ هکتار بوده است .

جلیلی مقدم با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون تن انار در سال ۹۸ با متوسط عملکرد  ۱۳.۷تن در هر هکتار  تولید شده است، گفت: در سال گذشته میزان سطح زیر کشت این محصول ۹۶۸۰۰ هکتار با تولید بیش از ۱٫۲ میلیون تن برآورد شده است.

مدیرکل دفتر امورمیوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری افزود: بررسی آمارهای منتشر شده در سطح بین المللی بر اساس آخرین اطلاعات بیانگر آن است که سطح زیر کشت جهانی انار بیش از ۵۰۰ هزار هکتار با تولید سالانه در حدود ۶ میلیون تن است.

وی کشورهای اصلی کننده تولید این محصول در دنیا را به ترتیب اهمیت هند، چین، ایران، ترکیه، افغانستان و ایالات متحده آمریکا عنوان کرد و گفت: ایران از نظر سطح زیرکشت و تولید این محصول دارای رتبه سوم جهانی پس از هند و چین است.

مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری، قطب‌های اصلی تولیدکننده این محصول در کشور را استان فارس، مرکزی، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، سمنان، قم، خراسان جنوبی، لرستان و کرمان عنوان کرد و افزود: ارقام تجاری معروف ایرانی از جمله ارقام ملس ساوه، رباب نیریز، ملس یزدی، شیشه کپ فردوس و نادری بادرود دارای ارزش هستند؛ در سایر ارقام بازار پسند نیز می‌توان اردستانی مه‌ولات، بجستانی گناباد، قجاق قم، خزر بردسکن، گلوباریک و …… را نام برد.