عبدالعلی طهماسبی رییس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ کشور با ارسال نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی ضمن حمایت از اصلاح نظام یارانه ای در بخش طیور، نقطه نظرات و پیشنهادات این انجمن را در خصوص این طرح اعلام نمود.
عبدالعلی طهماسبی رییس هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ کشور با ارسال نامه ای به وزیر جهاد کشاورزی ضمن حمایت از اصلاح نظام یارانه ای در بخش طیور، نقطه نظرات و پیشنهادات این انجمن را در خصوص این طرح اعلام نمود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران(اگنا)؛ رییس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان زنجیره ای گوشت مرغ کشور سرمایه در گردش، نحوه پرداخت یارانه، آزادسازی صادرات و توسعه شرکتهای زنجیرهای را در این مقطع راهگشای برون رفت از شرایط اقتصادی پیش رو همزمان با اصلاح نظام یارانه ای ببر شمرد.
متن این نامه به شرح ذیل می باشد:
جناب آقای دکتر ساداتینژاد
وزیر محترم جهاد کشاورزی
با سلام و احترام،
با تشکر از تدابیر حضرتعالی و همکارانتان در وزارت جهاد کشاورزی که با حمایت از افزایش تولید بار دیگر آرامش و ثبات را به بازار گوشت مرغ بازگرداندید، در مقطع حساس کنونی که مقرر است ارز رانتزای ۴۲۰۰ تومانی حذف گردد، انجمن تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ آمادگی خود را جهت حمایت از این جراحی خطیر اقتصادی اعلام و بدینوسیله نگرانیها و راهحلهای پیشنهادی خود را به شرح ذیل تقدیم میدارد:
- سرمایه در گردش: این انجمن در کلیه مکاتبات و سخنرانیها طی سالهای اخیر، مخالفت صریح خود را با سیاست چند نرخی بودن ارز و منجمله تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی اعلام نموده ولیکن اعتقاد دارد بهتر آن بود که این تدبیر پیشازاین و در زمانی که اختلاف چندانی میان نرخ ارز آزاد و مرجع وجود نداشت اعمال میگردید و در این صورت با بحران بسیار شدید کمبود سرمایه در گردش واحدها که امروز بزرگترین دغدغه تولیدکنندگان است، مواجه نبودیم. راهحلهای پیشنهادی انجمن برای عبور از فروچاله سرمایه در گردش عبارتند از:
الف) اعلام قیمت جدید گوشت مرغ در تناسب با افزایش ارزش نهادهها و کمک به متناسبسازی قیمت از محصول در بازار با جذب مازاد تولید توسط پشتیبانی، آزادسازی صادرات و سایر روشها بهنحویکه بخشی از چالش سرمایه در گردش از این محل تأمین گردد.
ب) استفاده از ظرفیت شرکت پشتیبانی امور دام کشور در تأمین نهادهها به شکل مدتدار در قبال دریافت گوشت مرغ با هدف تأمین ذخایر استراتژیک.
ج) استفاده از ظرفیت صندوقهای ویژه و اعتبارات متمرکز بانکی با رویههای تسهیلکننده برای اعطای خطوط اعتباری متناسب با توان تولید شرکتهای زنجیرهای.
د) استفاده از ظرفیت ماده ۲۱ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ابلاغیههای بانک مرکزی در خصوص ایجاد حسابهای ویژه بانکی که فقط برای تأمین نهادههای بخش تولید کاربری داشته و ویژگی آنها در امکان بدهکار شدن این حسابها تا سقف قرارداد فیمابین در صورت عدم تکاپوی موجودی آنها است.
۲- مقطع زمانی: پیشنهاد میگردد با عنایت به حساسیت مقطع بازار شب عید و ضرورت پیشگیری از التهابات ناشی از آن و نیز با توجه به موجودی ذخایر استراتژیک نهادهها در بنادر و انبارها، تحویل نهادهها با همان قیمت سابق تا پایان سال ادامه یابد و قیمتهای جدید از اول سال ۱۴۰۱ اعمال گردد.
- نحوه پرداخت یارانه: با توجه به پیشبینی کاهش قابل توجه تقاضا در بازار پس از افزایش قیمت محصولات طیور، پیشنهاد میگردد یارانه مربوطه به شکل اعتبار خرید اقلام پروتئینی در کارت سرپرست خانوار دهکهای تحت حمایت شارژ شود تا بدینوسیله علاوه بر توانمندسازی مصرفکننده، تقاضا نیز حفظ و بدینوسیله از تولیدکننده نیز حمایت گردد.
- آزادسازی صادرات: پیشبینی میشود با روند کنونی، بیش از ۱۴۰ میلیون جوجه گوشتی در ماههای آینده تولید و برای جوجه ریزی عرضه گردد که در این صورت ماهی ۲۰ تا ۳۰ هزار تن گوشت مرغ مازاد بر مصرف عمومی و توان ذخیرهسازی استراتژیک به بازار عرضه خواهد گردید. بدین لحاظ، پیشنهاد میگردد بلافاصله امکان صادرات محصولات طیور به همین میزان فراهم و تسهیلاتی از قبیل مشوقهای صادراتی، مالیاتی و … پیشبینی گردند تا ضمن تنظیم بازار داخلی و پیشگیری از ضرروزیان تولیدکنندگان، ارزآوری قابل توجهی نیز حاصل گردد.
- توسعه شرکتهای زنجیرهای: شرکتهای زنجیرهای تولید گوشت مرغ آمادگی دارند کمافیالسابق، در صورت حمایت تقنینی و تأمین مناسب مالی نسبت به گسترش سهم خود در تولید گوشت مرغ کشور و کمک به تنظیم و تثبیت بازار اقدام نمایند. در این راستا، در ۸ ماهه نخست سال جاری شرکتهای زنجیرهای سهم خود را در جوجه ریزی از ۱۳درصد به بیش از ۱۸ درصدی برای این بنیانهای مستحکم تولید متصور بود.
در پایان مفتخر است به عرض عالی برساند در صورت ادامه حمایتهای فوق، این انجمن آمادگی دارد در طی ۳ سال آینده و همزمان با افق ۱۴۰۴ سهم خود از تولید گوشت مرغ کشور را در هماهنگی با سایر تشکلها به ۵۰ درصد ارتقاء داده و بدین ترتیب نقش اساسی خود را بهعنوان پشتوانه تأمین گوشت مرغ کشور ایفا نماید.
عبدالعلی طهماسبی
رییس هیئتمدیره