معضل جوجه ریزی دستوری آرین؛ بزرگترین تولیدکننده جوجه یکروزه جنوب کشور در حال تعطیلی است
معضل جوجه ریزی دستوری آرین؛ بزرگترین تولیدکننده جوجه یکروزه جنوب کشور در حال تعطیلی است
کارآفرین مالک زنجیره گوشت مرغ در جنوب کشور بدلیل مشکلات جوجه ریزی دستوری آرین مجبور به حذف حدود 250 هزار قطعه مرغ مادر خود از چرخه تولید شده است و علاوه بر تهدید امنیت شغلی 500 شاغل این مجموعه بالغ بر 1000 میلیارد ریال خسارت دیده است.

کارآفرین مالک زنجیره گوشت مرغ در جنوب کشور بدلیل مشکلات جوجه ریزی دستوری آرین مجبور به حذف حدود ۲۵۰ هزار قطعه مرغ مادر خود از چرخه تولید شده است و علاوه بر تهدید امنیت شغلی ۵۰۰ شاغل این مجموعه بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال خسارت دیده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی و صنایع غذایی ایران (اگنا)؛ صفدر پیرمرادی تولیدکننده بزرگ مرغ مادر که در استان خوزستان ۴ فارم مرغ مادر دارد در پی مشکلات بوجود آمده برای نژاد آرین مجبور به حذف همگی ۲۵۰ هزار قطعه مرغ مادر خود شده است و در نامه ای به دفتر رهبری استمداد کمک نموده است.

صفدرپیرمرادی مالک این مجموعه در مصاحبه با اگنا گفت: زنجیره ی تولید یکپارچه تولید مرغ کیمند دارای ۴ فارم مادر به ظرفیت حدود ۲۵۰ هزار قطعه، کارخانه جوجه کشی ۳۰ میلیون تخم مرغ نطفه دار، یک میلیون قطعه مرغ گوشتی، کشتارگاه تمام اتوماتیک ۶ هزار قطعه در ساعت و کارخانه خوراک یه ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در سال دارد که بالغ بر ۱۰ هزار تن گوشت مرغ در سال تولید می نماید.

وی افزود: در راستای حمایت از تولید ملی و اشتغال زایی و همگارم با سیاست های وزارت جهاد کشاورزی اقدام به تغییر گله های مادر خود از نژادهای مرسوم به آرین گرفتیم که در مرحله ی اول یک فارم حدود ۵۵ هزار قطعه ای خود را به جوجه رین اختصاص دادیم، متاسفانه بدلیل مثبت شدن آزمایشات H.H.S و I.B.H در این گله در آبان ماه ۱۴۰۰ مجبور به حذف این گله شده و خسارتی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال متحمل شدیم.

این تولیدکننده جوجه یکروزه کشور افزود: با توجه به الزام پرورش جوجه نژاد آرین مجددا پس از ۶ ماه گله ۵۶ هزار قطعه ای آرین را در همان فارم جوجه ریزی نمودیم و الباقی فارم های مادر را هم به همین نحو آرین پرورش دادیم. هم اکنون فارم های مادر این مجموعه در سن ۴۸، ۵۵، ۹۲ و ۴۸ هفتگی هستند که متاسفانه از لحاظ کسب و کار توجیه اقتصادی تولید ندارند و عملا بدلیل شرایط نامناسب تولید و راندمان پایین این نژاد سه فارم خود را در اردیبهشت ۱۴۰۲ حذف نمودیم و ۵۰۰ کارگر نیز بیکار شدند و خسارتی بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال را متحمل شدیم.

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهواز افزود: متاسفانه در جایی که وزارت جهاد کشاورزی می بایستی از تولیدکننده حمایت کند، روش درستی را بر نمی گزیند و با تمامی تلاش هایی که صورت دادیم نتوانستیم از عواقب بیکاری کارمندانمان جلوگیری نماییم که مسوولیت مستقیم این خسارات، سیاست های اشتباه انجمن جوجه یکروزه کشور می باشد.

این کار آفرین صنعت طیور در انتها یاد آور شد: با ارسال نامه ای به دفتر مقام معظم رهبری درخواست نمودیم به جهت ادامه فعالیت های تولیدی خود و تامین گوشت مرغ در جنوب کشور درخواست به صدور مجوز جوجه ریزی ۵۵ هزار مرغ مادر و ۶۶۰۰ قطعه خروس نژاد راس را در یکی از فارم هایمان بدهند تا بتواینم این مجموعه را به چرخه ی تولید بازگردانیم و متعهد می گردیم در ادامه با توسعه فارم ها در آینده نژاد آرین را جایگزین کنیم.

 

متن نامه منتظر شده به دفتر مقام معظم رهبری به شرح ذیل می باشد:

  • نویسنده : محمد مسعودی