رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان خراسان جنوبی از واکسیناسیون بیش از ۵۸۱ هزار راس دام علیه شاربن خبر داد. به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، دکتر مسعود دادفر رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامپزشکی استان افزود: از ابتدای سالجاری بیش از ۵۸۱ هزار و ۲۰۰ […]

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان خراسان جنوبی از واکسیناسیون بیش از ۵۸۱ هزار راس دام علیه شاربن خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، دکتر مسعود دادفر رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامپزشکی استان افزود: از ابتدای سالجاری بیش از ۵۸۱ هزار و ۲۰۰ راس دام سبک و سنگین علیه بیماری شاربن مایه کوبی شدند.

وی گفت: سیاه زخم یا آنتراکس بیماری باکتریایی ویژه گیاهخواران اهلی است که انسان برحسب تصادف به آن مبتلا می‌شود.

دکتر دادفر با اشاره به بیماری سیاه زخم اظهار کرد: این بیماری به نام‌های دیگری مانند؛ ادم بدخیم، پوستول بدخیم، بیماری پشم ریسان، تب طحالی نیز شناخته می‌شود.

وی بیان کرد: دوره کمون بیماری در حیوانات بین ۲ تا ۵ روز بوده و در ا نسان بین ۳ تا ۱۰ روز از طریق جلدی و ۱ تا ۵ روز از طریق تنفس و ۲ تا ۵ روز از طریق گوارشی است.

دکتر دادفر با اشاره به اینکه علائم بیماری در انسان به سه فرم دیده می‌شود، عنوان کرد: فرم جلدی یا پوستی، فرم تنفسی و فرم گوارشی که از بین آنها فرم جلدی بیش از ۹۰ درصد شاربن انسانی را شامل می‌شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه در “فرم جلدی” بیماری از طریق تماس با حیوانات آلوده، پشم، پوست و چرم به انسان انتقال یافته و در محل ورود میکروب در پوست ابتدا به صورت تاول و سپس به زخم گود و سیاه رنگ پیشرفت می‌کنند، تاکید کرد: این جراحات پوستی بدون درد و یا با درد کم همراه است ممکن بوده فرد بیمار به موقع به پزشک مراجعه نکرده و چنانچه به موقع تحت درمان قرار نگیرد، عفونت پیشرفت نموده و منجر به سپتی سمی و مرگ می‌شود.

دکتر دادفر با بیان اینکه ” فرم گوارشی” بیماری در اثر مصرف گوشت آلوده ایجاد شده و بیماری با گاسترو آنتریت شدید توام با استفراغ و خون در مدفوع ظاهر شده و منجر به مرگ بیمار می‌شود، یادآورشد: در” فرم تنفسی”، بیمار از طریق استشناق ‌هاگهای میکروب ایجاد شود که در مراحل اولیه علائم خفیف و مشابه عفونت‌های بخش فوقانی دستگاه تنفس بوده پس از سپری شدن ۳ تا ۵ روز علائم شدیدتر شده با تب و شوک و مرگ نمایان می‌شود.

وی با اشاره به علائم این بیماری در حیوانات، ادامه داد: بیماری در حیوانات به شکل فوق حاد، حاد و تحت حاد، مزمن تظاهر شده و در فرم فوق حاد، بیماری به طور ناگهانی در گاو، گوسفند، و بز شروع شده و به سر عت منجر به مرگ حیوان می‌‌شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان با بیان اینکه در فرم مزمن، بیماری در خوک و ندرتاً در گاو، اسب و سگ دیده می‌شود، گفت: علائم این فرم از بیماری ترشحات کف‌دار و خونابه از دهان جاری شده که نهایتاً منجر به خفگی دام و ایجاد مرگ می‌شود.

دکتر دادفر با اشاره به کنترل و پیشگیری از بیماری، افزود: جلوگیری از تماس انسان با حیوانات آلوده و فرآورده‌های آن، رعایت اصول بهداشت در مکان‌هایی که با محصولات دامی سرو کار دارند، درمان و مراقبت‌های لازم در مورد زخم‌های پوستی، ضدعفونی مو و پشم و چرم با مواد مناسب، واکسیناسیون دام و دفن بهداشتی لاشه‌های مظنون و آلوده به شاربن است.