رکنی ، معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی از رسیدن ایران به مرز خودکفایی در تولید شیرخام خبر داد و عنوان کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه برای مشوق صادراتی لبنیات از سوی هیئت دولت تصویب شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ حسن رکنی از تصویب ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه برای مشوق صادراتی لبنیات […]
رکنی ، معاون امور دام وزارت جهادکشاورزی از رسیدن ایران به مرز خودکفایی در تولید شیرخام خبر داد و عنوان کرد: ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه برای مشوق صادراتی لبنیات از سوی هیئت دولت تصویب شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی کشاورزی ایران (اگنا)؛ حسن رکنی از تصویب ۲۰۰ میلیارد تومان یارانه برای مشوق صادراتی لبنیات از سوی هیئت دولت خبرداد و افزود: این یارانه با هدف افزایش تقاضای شیر و تعادلبخشی به قیمت محصول مزبور به نفع دامداران اجرایی میشود.
سالیانه هشت میلیون تن شیر در کشور تولید می شود
وی با اشاره به اینکه در تولید شیرخام به مرز خودکفایی رسیده ایم، گفت: سالانه افزون بر ۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می شود. همچنین در حال حاضر ۳۵ کشور دنیا مخاطب و مشتری محصولات لبنی ایران هستند و روز به روز تقاضا در حال افزایش است . برای حفظ بازارهای صادراتی باید مزیت نسبی و برتری برای محصولات لبنی کشور ایجاد کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در بازارهای صادراتی چند عامل مانند ثبات قراردادها، قیمت و کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: برای لبنیات ایرانی با توجه به اینکه کارخانه های لبنی تنوع و کیفیت بالایی در زمینه تولید و صادرات انواع محصولات لبنی دارند باید از طرق مختلف بتوانند قدرت رقابت لبنیات ایرانی را در بازارهای جهانی افزایش دهند.
وی در ادامه به قیمت لبنیات و تاثیر اقتصاد مقاومتی بر روند فروش این گروه از محصولات اشاره کرد و افزود: سالانه افزون بر ۸ میلیون تن شیر در کشور تولید می شود.
رکنی با بیان اینکه ایران از حیث تولید شیرخام خودکفاست، اظهارداشت: میزان تولید محصول شیر با میزان تولید بازار مصرف برابر است اما مصرف این محصول در سبد غذایی مردم جایگاه مناسبی ندارد.
بنابراین گزارش بالا بودن شیر و محصولات لبنی از عوامل مهم پائین بودن میزان مصرف سرانه این گروه از محصولات غذایی است. متاسفانه شرایط عرضه و تقاضای بازار شیر در کشور تعادل مناسبی ندارد و دامداران را با چالش جدی مازاد تولید مواجه کرده چالشی که گاه به تعطیلی واحدهای دامداری صنعتی منجر شده است. دامداران معتقدند دولت باید با قیمت مناسب و عادلانه شیر را از تولیدکنندگان بصورت تضمینی خریداری کند.
کارشناسان اقتصادی همه می گویند که حمایت از صادرات محصولات و فرآورده های لبنی از محورهای برنامه های اقتصاد مقاومتی در صنعت دامداری است.با اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی مدیریت بازار تولید و مصرف فرآورده های لبنی و اصلاح دانش تغذیه دیگر با مشکل مازاد تولید و تبعات این محصول مواجه نخواهیم بود. بدین ترتیب میزان تولید شیر خام تا ۱۰ میلیون تن هم قابل افزایش خواهد بود بدون اینکه کشور با چالش مازاد تولید مواجه باشد.
































